Annonce
Ugeavisen Haderslev

2020 hos BageBixen.dk: Det startede med bolsjer og sluttede med surdej

Tina og Michael Huus er indehavere af Bagebixen.dk. Tina er udlært konditor - og det var hendes indkøb af bageudstyr, der i sin tid inspirerede parret til at starte Bagebixen.dk. Arkivfoto: Stine Hygum
Salget af bageartikler hos BageBixen.dk i Årøsund har ændret sig i løbet af det seneste år. Her kan man se, at der ikke bliver bagt store bryllupskager - til gengæld er der flere og flere, der bager deres eget brød.

Årøsund: Hos BageBixen.dk har de siden 2013 solgt bageartikler og bageingredienser.

Virksomheden, som er ejet af Tina og Michael Huus, kan godt mærke, at danskerne ikke bare har haft mere tid til at være i køkkenet, men også at der siden starten af 2020 er sket en forandring i forhold til, hvad vi laver i køkkenet.


I starten var det små hyggeprojekter, som folk købte ind til, så de kunne lave noget med ungerne. Det var bolsjesæt, flødebollesæt og pandekagepander, som vi så en stigning i. Henover sommeren var ismaskiner meget populære. Folk skulle ikke på ferie - og så lavede de is derhjemme i stedet.

Michael Huus, indehaver af BageBixen.dk


- Det, vi kan se, er, at efterspørgslen i løbet af året ændrede sig, siger Michael Huus og uddyber:

- I starten var det små hyggeprojekter, som folk købte ind til, så de kunne lave noget med ungerne. Det var bolsjesæt, flødebollesæt og pandekagepander, som vi så en stigning i. Henover sommeren var ismaskiner meget populære. Folk skulle ikke på ferie - og så lavede de is derhjemme i stedet.

I løbet af sommeren skete der noget på Facebook og Instagram, som har sat sit aftryk på, hvad der bliver solgt hos BageBixen.dk.

Pludselig var der en nærmest uendelig strøm af billeder af nybagt brød. Og ikke bare nybagt brød, men brød bagt af surdej.

- Vi kunne godt mærke, at der var flere og flere, som begyndte at bage deres eget brød, siger Michael Huus og fortæller, at der er uofficielle tal, som viser at omkring 14 procent af alle danskere har en surdej stående hjemme på køkkenbordet.

Annonce

Back to basics

- Det er back to basics. Folk køber rugbrødsforme, knækkede rugkerner og bageenzymer. Der er mange, der er med på surdejsbølgen - og det kan vi godt mærke, siger Michael Huus og tilføjer:

- Vi har et kæmpe udvalg af hævekurve, surdejspulver og snitteknive. Og så kan vi mærke, at der også er en stigende efterspørgsel på vores specialmel - det har vi solgt godt af.

Hos BageBixen.dk kan de mærke en stor stigning i salget af hævekurve til surdejsbrød. Tidligere var den slags kun for feinschmeckere. Som man kan se på billedet, så sælges der også særlige hæveklæder: - Mange bruger viskestykker, men de er faktisk ikke særligt velegnede, når man arbejder med gærdej eller surdej, fortæller Michael Huus. Foto: BageBixen.dk

Hvor det måske før kun var de allermest bageinteresserede, der købte hævekurve, bagestål og specialmel, så er det nu langt flere kunder, som kaster sig ud i at bage deres eget brød. Og hos BageBixen.dk kan man konstatere, at det heller ikke længere er et særsyn, hvis man har tre forskellige slags dejskrabere i sit køkken:

- Vi er spændte på, om det varer ved med, at folk bager deres eget brød. I mange tilfælde tager det jo ikke længere tid end det gør, hvis man skal til bageren efter det, siger Michael Huus og tilføjer:

- Vi kan høre på kunderne, at de er kede af, at der ikke er så mange håndværksbagere tilbage. De er blevet trætte af bake off. Måske er det en modbølge, at folk bager brødet selv.

Bagestål er også populære. Hos BageBixen.dk sælger de Diablosteel, som holder til i Sønder Kabdrup.

- Vi er en national webshop, men vi kan godt lide, at vi også er lokalt forankret, sige Michael Huus, der også sælger flere bagestål end tidligere.

Annonce

Ingen store fester

Forsamlingsforbuddet har også smittet af på, hvad der bliver solgt hos BageBixen.dk - eller måske rettere, hvad der ikke bliver solgt.

- Vi kan godt mærke, at der er langt mellem de store fester - og særligt, at der er langt mellem de store bryllupper. Vi sælger næsten ingen af de store opsatser til bryllupskager, siger Michael Huus om en af de varer, som tidligere har været populære i webshoppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce