Annonce
Ugeavisen Haderslev

Besættelsen får igen en mindehøjtidelighed med restriktioner

Der ikke bliver de store mindehøjtideligheder i år på besættelsesdagen. Men fem steder i byen er der opsat informationstavler om, hvad der skete her den 9. april 1940. Arkivfoto: Larz Grabau

HADERSLEV: Igen i år er mindehøjtidelighederne for 9. april 1940 ramt af corona-restriktioner. Så det bliver lige som sidste år uden den store march gennem byen med soldater, militærmusik og tilskuere.

Men besættelsesdagen skal mindes, så Haderslev Kaserne laver en enkel ceremoni, hvor der lægges kranse flere steder. Men der inviteres ikke gæster.

Det begynder klokken 8.00 på kasernen, hvor flaget hejses på halv stang. Klokken 8.05 lægger Slesvigske Fodregiments chef og en befalingsmand hærens krans ved mindetavlen på kasernens sydmur.

Annonce

Klokken 11.00 lægges regimentets krans ved mindesmærket ved Hertug Hans Kirke. Borgmester Hans Peter Geil (V) lægger kommunes krans, og de øvrige kranse lægges også.

Klokken 12.00 er der to minutters stilhed på kasernen til ære for de faldne.

Yderligere to minutter efter hejser vagtkommandøren flaget på hel stang, og så er højtidelighederne slut.

Men fem steder i byen er der opsat informationstavler om dagen. Det er fem steder, hvor der blandt andet blev kæmpet mod den tyske besættelsesmagt den dag; Sønderbro, Møllepladsen, Torvet, Nørregade og Gammelting.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Benspænd

Annonce