Annonce
Ugeavisen Haderslev

Beskyttet værksted åbner brugskunst-butik i bymidten

Fra venstre Jimmi Rasmussen, Rasmus Bollerup, Carina Eriksen og Rasmus Bollerup fra Schaumanns Café & Galleri, glæder sig til at åbne ny butik i gågaden. Foto: Dorthe Rasmussen
Schaumanns Café & Galleri på Simmestedvej åbner pop-up butik i Storegade 23.
Annonce

HADERSLEV: Efter lukningen af tøj- og livsstilsbutikken Vannida i Storegade 23, kommer der en ny midlertidig butik, der giver smil på læben, når man kigger ind.

Bag butikken står nemlig en flok glade og kreative mennesker, der glæder sig til at vise befolkningen i Haderslev, hvad de kan.

Det er brugerne på Schaumanns Café & Galleri, der er et beskæftigelsestilbud til borgere med et udviklingshandicap, der  har fået lov at bruge det store tomme lokale til  en butik.

Brugerne er i gang med at indrette butikken, der åbner tirsdag den 20. oktober.

Butikken bliver en filial af Schaumanns Café og Galleri, der ligger i Haderslevs gamle klædefabrik på Simmerstedvej 1.

- Vi har fået lov til at låne lokalet her i gågaden så længe, at det ikke er lejet ud. Det er vi rigtig glade for, fortæller værkstedsmedarbejder Helle Hansen.

Schaumanns i gågaden vil have samme åbningstider som i butikken på Simmerstedvej: Mandag til torsdag, alle dage fra klokken 10 til 14.Vi har fået lov til at låne lokalet her i gågaden så længe, at det ikke er lejet ud. Det er vi rigtig glade for

Helle Hansen, værkstedsmedarbejderAnnonce

Syr, maler, bager og braser

I butikkerne sælger brugerne alle  de ting og sager, som de laver på det kreative værksted på Simmerstedvej.

Det er både malerier, puder, sjove tøjdyr, stofposer og forskellige andre brugsting.

- Vi ligger jo lidt afsides på Simmerstedvej, så vi håber, at vi med den nye butik, kan få flere til at opdage os og de ting, vi laver, fortæller Helle Hansen.

Brugerne er også med til at servicere de kunder, som kommer og køber produkterne i butikken.

På Simmerstedvej er der også en café, hvor brugerne er med til at bage boller, pizza og kage, fremstiller sandwiches og meget andet.

Helle Hansen fortæller, at det er Birthe Thrane - som hjælper Haderslev Butikker med at udsmykke tomme butiksvinduer i byen -  der har formidlet kontakt til udlejer, der var med på idéen om, at brugerne fra Schaumanns rykkede ind med en pop-upbutik.

- Vi ved jo ikke, hvor længe, vi kan være her. Men vi glæder os til at åbne butikken og skabe noget stemning i butiksruderne, så længe der ikke er andet. Til jul kommer der også mange juleting, fortæller Helle Hansen.


Fra venstre Clement Nissen, Rasmus Bollerup, Jimmi Rasmussen og værkstedsmedarbejder Helle Hansen fra Schaumanns Café & Galleri skaber nyt liv i butiksvinduet Storegade 23. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Døde poeters klub

Annonce