Annonce
Ugeavisen Haderslev

Butik Sydow lukker: - Vi har valgt hinanden i stedet for butikken

Irene Sydow Andresen, indehaver af Butik Sydow i Apotekergade, har sammen med sin mand, John Andresen, besluttet at lukke butikken. De vil have mere tid til hinanden. Foto: Stine Hygum
Indehaver af Butik Sydow, Irene Sydow Andresen, lukker butikken og vil i stedet bruge mere tid sammen med sin hjerteopererede mand.
Annonce

HADERSLEV: Butik Sydow lukker. Beslutningen er taget og ophørsudsalget starter den 23. april.

- Vi har sidste åbningsdag den 18, maj, siger Irene Sydow Andresen, der åbnede Butik Sydow for fire år og tre måneder siden og tilføjer:

- Selvom man ikke har handlet i butikken, så håber jeg, at man vil komme og støtte mit ophørsudsalg.

Beslutningen om at lukke har været undervejs i nogle måneder.

- Det startede med beskeden om, at Go Fishing skulle lukke, siger Irene Sydow, der fik den nyhed i november.

Efter en december med et skuffende julesalg og et ikke eksisterende januarudsalg tog hun på ferie med sin mand, John, til Malaga. Her var der tid til at tænke over tilværelsen.

- Vi tog beslutningen om, hvad vi vil. Vi valgte hinanden i stedet for butikken, siger Irene Sydow.

Hendes mand, John, fik i februar 2018 en firedobbelt bypass.

- Det var en fredag. Onsdagen efter fik han to ballonudvidelser, siger Irene Sydow, der ikke ligger skjul på, at det har været en omgang, som har sat mange tanker i gang omkring, hvordan de bruger livet bedst.

Derfor skal der være mere tid til hinanden, mens tid er.

- Så vi venter ikke længere på, at handlen i gågaden rykker op i vores ende. Det er kun turister, der kommer i begge ender af byen. Vi andre kommer mest i bymidten på grund af magelighed, siger hun.

Derudover har Irene Sydow været den eneste i butikken.

- Det har betydet, at jeg har været her fra mandag til lørdag, siger hun.

Annonce

Fire dejlige år

Irene Sydow har i sine godt fire år som selvstændig haft mange faste kunder i sin butik.

- Dem vil jeg simpelthen komme til at savne. Det har været fire dejlige år. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så har jeg fået noget retur og jeg håber også, at jeg har givet dem noget, siger hun.

Irene Sydow har i flere år i samarbejde med sine leverandører solgt tøj, hvor pengene er gået direkte til Stafet for Livet, som både hun og hendes mand er meget engagerede i.

- Dem er jeg godt nok ked af at svigte, siger hun.

I forbindelse med at beslutningen om at lukke butikken er taget, har Irene Sydow været i gang med at ringe til alle sine leverandører.

- Vi har haft et kanon samarbejde med vores leverandører. Da vi ringede og sagde, at vi ville lukke butikken, så ville de gerne hjælpe os, siger Irene Sydow, der især fremhæver Lars Skovmand fra Peppercorn som har slettet butikkens ordrer.

Når butikken er lukket, så skal der samles op på alle de gode ting, som hun ikke har haft mulighed for som butiksindehaver:

- Jeg skal hjem og læse nogle bøger, holde en god lang weekend og så skal jeg forrest i jobkøen. Og så er der også nogle weekendophold, som vi allerede har planlagt sammen med gode venner. Der er ting, der skal indhentes, konstaterer Irene Sydow, der også vil til Canada for at besøge sin søn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce