Annonce
Ugeavisen Haderslev

Danmarks flotteste rundkørsel ligger i Haderslev

Danmarks flotteste rundkørsel i Haderslev fotograferet fra oven. Arkivfoto: Jacob Schultz
Man får jo helt lyst til at tage en runde til. Rundkørslen i Falck-krydset på Aabenraavej blev fredag udråbt som landets smukkeste rundkørsel i Go Morgen Danmark på TV2.

HADERSLEV: Man kan nørde mange ting. En af de mere usædvanlige er rundkørsler!

Klavs Lind er en vaskeægte rundkørselnørd og er fascineret af historierne bag udsmykningen af anlæggene. Hans yndlingsrundkørsel  ligger i Haderslev.

Det er den store rundkørsel i det såkaldte Falck-kryds, der forbinder Erlev Bjerge med Sydbyen, som efter Klaus Linds mening er Danmarks flotteste rundkørsel.

Den usædvanlige kåring skete, da Klaus Lind fredag var gæst i Go Morgen Danmark.

Her talte den pensionerede lærer om sin mangeårige passion for rundkørsler.

Klaus Lind har kørt land og rige rundt og taget billeder af rundkørsler, og i indslaget blev der vist billeder af de rundkørsler, der har gjort størst indtryk.

Øverst på hit-listen var helt klart rundkørslen i Haderslev, som Klaus Lind kaldte både smuk og funktionel.

Annonce

Ville løfte Sydbyen

De første skridt til etablering af rundkørslen blev taget i 2008, da politikerne i teknik og miljø anbefalede byrådet at godkende en plan, der skulle give den sydlige del af byen et løft.

En etablering af en rundkørsel ved Falck stationen på Aabenraavej skulle især gavne skolebørnene, og forbinde den østlige og vestlige del af Sydbyen.


Det er en meget stor cadeau til vores afdeling

Kasper Mikaelsen, Haderslev Kommune Anlæg og Ejendomme


Under rundkørslen blev der anlagt tunnelsystemer til at bringe cyklister og gående sikkert under den stærkt trafikerede Aabenraavej.

Det store anlægsprojekt til 15 millioner kroner gik i gang i februar 2010 og stod færdigt i slutningen af året.

At en rundkørsel kan være smuk  - det er der nok ikke mange af os, der tænker over i det daglige, men hvis du spørger Klaus Lind, så er rundkørslen i Haderslev  et stykke meget veludført ingeniør- arbejde -smukt og funktionelt på samme tid.

- Det er en meget stor cadeau til vores afdeling. Det er rart at se, at der bliver sat pris på det, vi laver, siger Kasper Mikaelsen,  som er chef for Haderslev Kommune Anlæg og Ejendomme.

Kommunens projektleder på rundkørslen hedder Jørn Carstensen, og ham, der tegnede den dengang arbejdede ved Rambøll og hedder Jens-Kristian Mikkelsen. Begge arbejder i dag ved Sønderborg kommune

Hele indslaget kan ses på TV 2 Play.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce