Annonce
Ugeavisen Haderslev

Dannevirke Kiosken bliver galleri: Bentemarie elsker byens farver

Fra venstre Susanne Fricke, daglig leder i Galleri Tønder, kunstneren Bentemarie Kjeldbæk og galleri-ejer Hans Jørgen Hansen kunne mandag afsløre, at der bliver galleri i den tidligere Dannevirke Kiosken i Nørregade. Det velkendte skilt på facaden bevares. Skiltet er også blevet malet i forbindelse med renoveringen af lejemålet. Foto: Dorthe Rasmussen
Fredag den 30. oktober er der fernisering i den tidligere Dannevirke Kiosken i Nørregade. Galleri Tønder rykker ind med et galleri med værker af den professionelle kunstmaler Bentemarie Kjeldbæk.
Annonce

HADERSLEV:  Haderslevs Dannevirke holder skansen.

Fredag den 30. oktober åbner der et nyt galleri i den tidligere kiosk i Nørregade.

Det er tidligere VUC Syd- direktør Hans Jørgen Hansen, som ejer Galleri Tønder, som har fået idéen til galleriet, der vil udstille værker med kunstneren Bentemarie Kjeldbæk.

Hun vil udstille i lokalet i et par måneder, og herefter vil Hans Jørgen Hansen tage stilling til, om der er basis for at fortsætte med andre professionelle kunstnere i galleriet.

Han har lavet en aftale med udlejer Ronald Vejsgaard fra Vejsgaard Ejendomme, som glæder sig over, at der nu kommer nye glade farver på væggene i det tidligere så mørke kiosk-lokale.

Det er mindst 50 år siden, at lejemålet sidst er blevet renoveret, men det har også fungeret som kiosk siden 1859.

Nu er cigaretlugten væk, og væggene er så hvide som sne.

Det allersidste klistermærke med "pakkeshop" ved at blive bliver af facaden.

Nu er det kunsten, som skal lokke folket ind.

Annonce

En verden af farver

Bentemarie Kjeldbæk har malet sine nye værker i byens farver.

Hun flyttede for nogle år siden fra København til Tønder, hvor hun i flere omgange har udstillet  i Galleri Tønder, der udelukkende udstiller værker af professionelle kunstnere.

Det er også planen med det nye galleri i Haderslev.

- Vi vil gerne prøve nogle nye muligheder af. Det her er et spændende  lokale med en spændende historie, som vi synes kunne være oplagt som galleri. Vi starter ud med 22 billeder, som Bentemarie har malet specielt til det her sted, fortæller  Hans Jørgen Hansen.

Han tilføjer i en sidebemærkning, at galleriet i Haderslev bliver det eneste sted i Danmark, hvor  Bentemarie Kjeldbæks udstiller sine værker.


Jeg har altid været vild med Haderslev, som jeg synes er én af de smukkeste byer i Danmark

Bentemarie Kjeldbæk


Hun foretrækker at udstille ét sted ad gangen. I København var hun gennem mange år fast udstiller hos Galerie Asbæk.

Til udstillingen i Haderslev, er hun blandt andet blevet inspireret af et gammelt maleri af torvedag på Gravene, der dukkede op, da Dannevirke Kioskens gamle tapet blev revet af.

- Jeg har altid været vild med Haderslev, som jeg synes er én af de smukkeste byer i Danmark. Den er rund, anderledes og har nogle helt andre farver. Jeg har brugt mange af byens farver i den her udstilling, fortæller Bentemarie Kjeldbæk.

Den 68-årige kunstmaler har et imponerede CV.

Hun er blandt andet uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og har udstillet på alle danske censurede udstillinger samt udsmykket mange markante bygningsværker i ind og udland - blandt andet Europa Parlamentet i Strausborg, Saxobank, Bang & Olufsen og Aarhus Universitetshospital.

Udenfor/indenfor - 22 værker af Bentemarie Kjeldbæk

Det nye galleri i Nørregade åbner fredag 30. oktober  med Bentemarie Kjeldbæk udstillingen "udenfor/Indenfor. Der vil være fernisering fra klokken 16 til 18.

Galleriet vil være åbent torsdage-fredage fra klokken 12 til 17.30 og lørdage fra klokken 10 til 13 samt efter aftale.

Der afholdes i løbet af udstillingsperioden på to måneder to kunst-snak arrangementer 19. november og 3. december, begge torsdage fra klokken 19.30 til 21.30, hvor Bentemarie Kjeldbæk fortæller om sin kunst. 

Der er tilmelding  på Galleri Tønders hjemmeside efter først-til mølle princippet.

I første omgang bliver galleriet et pop-up galleri med mulighed for forlængelse.

Bentemarie har lavet sig inspirere af et gammelt maleri, der dukkede op, da tapetet fra den gamle kiosk blev fjernet. Motivet er torvedag på Gravene. Foto: Dorthe Rasmussen
I baggrunden det flotte maleri, der dukkede op under renoveringen. Udlejer vurderer, at det er malet i 1940'erne eller 1950'erne. Til venstre har Bentemarie malet sin udgave af pigen med tulipaner. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce