Annonce
Ugeavisen Haderslev

Duo vil samle 75.000 kroner ind til julemærkehjemmene

Allan Riggelsen (tv) og Thomas Steen vil bruge 2021 til at samle penge ind til julemærkehjemmene. Foto: Jens Eilertsen
Riggelsen & Steen skriver sang og livestreamer koncert for at skaffe penge til Danmarks fem julemærkehjem.

Høruphav/Haderslev: - Det koster 75.000 kroner at have et barn på julemærkehjem, og ville det ikke være fantastisk, hvis vi kunne samle det beløb ind?

Sådan siger pædagog og musiker Thomas Steen fra Høruphav. Han har sammen med makkeren i Riggelsen & Steen, Allan Riggelsen, Haderslev, besluttet, at duoen vil hellige 2021 til at samle penge ind til de fem danske julemærkehjem.

De to musikere er også pædagoger, og Thomas Steen fortæller, at han har set, hvordan hans elever får et selvtillidsboost, når de kommer tilbage fra ophold på julemærkehjem. Hjemmene er ikke kun for børn med vægtproblemer, de er for børn i mistrivsel, og det vil de to musikere gerne støtte.

- Når eleverne kommer tilbage fra julemærkehjemmene, har de ikke kun tabt sig. De har en helt anden glæde og et andet gå på mod, og derfor vil vi gerne bakke julemærkehjemmene op. Vi ved, at det de laver, virker, siger Thomas Steen.

Annonce

Altid hjem

Riggelsen & Steen har indspillet sangen "Altid Hjem", der ligger på streamingtjenester, og de penge, den spiller ind, sendes videre til julemærkehjemmene. Thomas Steen siger, at flere tolker teksten på forskellig vis, men at den handler om den periode, han selv var gennem et stort vægttab. Thomas Steen var nemlig oppe og veje omkring næsten 140 kilo, men så vandt han en konkurrence i Sønderborg Ugeavis og kom i et forløb hos AlsSund & Rask. Det ændrede hans liv.

Annonce

Livekoncert

Den dynamiske duo er også på banen med en livekoncert, som streames fra de to musikeres facebookside og YouTube kanal 7. april klokken 19.30. En række firmaer er kontaktet for at give penge til julemærkehjemmene, og deres navne og beløb vil køre i bunden af skærmen - akkurat som vi kender det fra den store danmarksindsamling.

I skrivende stund er der i alt kommet tre gange 1000 og en gang 1500 kroner, men der er ifølge de to musikere plads til mange flere. Har man som virksomhed eller privatperson lyst og overskud til at støtte ved livekoncerten, kan det ske via et link på Riggelsen og Steens hjemmeside. Det skal dog helst ske et stykke tid før koncerten, så navnene og beløbene kan køre som rulletekst.

I løbet af den time til halvanden, koncerten ventes at tage, kan der også støttes via MobilePay. Nummeret står på skærmen, men der kan også altid støttes via et link på duoens hjemmeside.

I øjeblikket arbejder Thomas Steen og Allan Riggelsen på at samle gaver ind, som skal gives væk under koncerten.

- Det skal nemlig være sjovt og det skal være hyggeligt at se os den aften, og så skal der naturligvis være god musik med 12 til 13 sange. Vi har egentlig ingen bagkant, men der er jo Champion League klokken 21, siger de to initiativtagere med et grin.

Annonce

Det er vigtigt

- Det er vigtigt, at vi støtter julemærkehjemmene, for salget af julemærker er der ikke så mange penge i mere. Der kan vist købes mærker elektronisk, men det er slet ikke det samme som tidligere. Julemærkehjemmene får kun fem procent af deres penge ind fra det offentlige - alt andet kommer fra donationer, siger Allan Riggelsen, der mener, at hjemmene har 1000 børn årligt og at der står 600 på venteliste.


Det er vigtigt, at vi støtter julemærkehjemmene, for salget af julemærker er der ikke så mange penge i mere. Der kan vist købes mærker elektronisk, men det er slet ikke det samme som tidligere.

Allan Riggelsen


Thomas Steen fortæller, at ideen til at hjælpe julemærkehjemmene opstod, da han i foråret 2020 - efter nedlukningen - var med, da hans onkel skulle flytte ind på Mølledammens Plejecenter i Sønderborg. Han så, at der er et område omkranset af bygninger og foreslog, at duoen spillede der for beboerne. Det blev en fin koncert med glade ansigter, og så var ideen til at gøre noget godt for andre - i en tid med nedlukning - født.

Venskab går langt tilbage

Thomas Steen og Allan Riggelsen har kendt hinanden i 20 år. Først nævnte var med i bandet Oddmanns samtidig med, at Allan Riggelsen spillede i Gråsten Garden. Her kom det Riggelsen for øre, at Oddmanns manglede en trommeslager, og den tjans fik Allan Riggelsen, der kan spille på mange instrumenter. Oddmanns dukker stadig op på forskellige scener en til to gange om året, mens duoen Riggelsen & Steen jævnligt spiller ved festivaler, private arrangementer og andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce