Annonce
Ugeavisen Haderslev

Ehlerssamlingen spreder julehygge i Slotsgade

Connie Falk Lauritzen er museumsassistent hos Ehlerssamlingen i Slotsgade, som også er et besøg værd i denne juletid. Her kan man i von Oberbergs hus blandt andet se det historiske juletræ, hvor man kan blive klogere på julepyntens historie. Foto: Stine Hygum
Julehygge i byen kan krydres med et besøg hos Ehlerssamlingen i Slotsgade, hvor der er skruet helt op for julestemningen. Her kan man også blive klogere på julepyntens historie i von Oberbergs hus.
Annonce

Haderslev: Julen nærmer sig og trænger man til et ekstra skud julestemning, når man alligevel er i byen for at købe julegaver og hygge, så er der "Jul i Gården" hos Ehlerssamlingen i Slotsgade. Her er der pyntet op med juletræer og gran.

- Man kan bare kigge ind, siger Connie Falk Lauritzen , der er museumsassistent på Ehlerssamlingen og tilføjer, at det ikke kræver billet til museet, hvis man bare vil nyde godt af julestemningen i gården - og besøge von Oberbergs hus.

- Her har vi et historisk juletræ med historisk pynt - og så kan man læse om pynten på træet, siger hun.

I den første udgave af "Peters Jul" var der også en stork i toppen af juletræet. Foto: Stine Hygum

I toppen af træet er der ingen stjerne, men en stork.

- Det er der blandt andet fordi, at der i den første udgave af "Peters Jul" er en stork i toppen af træet. Og så var det et symbol på, at det var storken, der kom med Jesusbarnet, siger Connie Falk Lauritzen.

Alt det kan man læse om på små sedler på træet.

I von Oberbergs hus er der også mulighed for at købe nogle af de ting, som eleverne på FGU normalt sælger på deres julemarked.

I von Oberbergs hus kan man købe nogle af de ting, som eleverne på FGU har lavet - og som de normalt sælger på deres julemarked. Foto: Stine Hygum

- Det har de ikke mulighed for at holde i år, så de har fået lov til at sælge det her, siger Connie Falk Lauritzen.

Annonce

Snup et julebillede

Julestemningen er i top i gården, hvor gran og æbler og ikke mindst museets røde bygning gør det svært at lægge kameraet fra sig. Opfordringen fra Connie Falk Lauritzen  er da også, at man smutter forbi, når man er i byen.

Julestemning er der rigeligt af i gården ved Ehlerssamlingen i Slotsgade. Der er gratis adgang til gården. Foto: Stine Hygum

- Så kan man tage børnene med og få taget et julebillede af børnene, siger hun.

I de seneste par weekender har mange været forbi museet, når de har været ude og gå en tur eller har været på julegaveindkøb. På museet håber man, at det fortsætter og at mange flere vil kigge forbi og nyde omgivelserne.

Besøger man Ehlerssamlingen, så opdager man, at der også i gården er mange fine ting fra en svunden tid. Foto: Stine Hygum

- Det er teamet fra Ehlerssamlingens bidrag til den gode julestemning, siger Connie Falk Lauritzen.

I vinduet til venstre for trappen kommer der også til at være en keramik-kalender i december, som nedtælling til jul.

Gården og von Oberbergs hus åbningstider følger museets.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce