Annonce
Ugeavisen Haderslev

Fri mig for hamsterhjulet: Leder har det bedst med forandringer

Salgschef hos Jysk Fynske Medier Anette Schwartz er ikke til det rutineprægede arbejde. Hun er til forandring - for det giver udvikling, mener hun. Foto:Timo Battefeld
Faste rutiner er ikke lige hendes kop thé. For de er ensbetydende med stilstand, mener salgschef hos JyskFynske Medier Anette Schwartz, der fylder 50 år den 12. oktober. Hun er mere til forandringer og udfordringer. De er nemlig med til at udvikle hende som menneske og som leder.

Aabenraa: Der må gerne ske noget - helst meget og hele tiden, når Anette Schwartz er på arbejde som salgschef for JyskFynske Mediers seks aviser i Syd- og Sønderjylland.

- Jeg er ikke til hamsterhjul. Det dér med faste rutiner er ikke lige mig - det er ensbetydende med stilstand. Så hellere forandringer, lyder det fra Anette Schwartz, der den 12. oktober går ind i et nyt årti, idet hun fylder 50 år.

Forandring er nemlig udvikling, mener hun - og netop udvikling er ét af hendes mærkesager som leder for godt 15 medarbejdere.

Annonce

- En god arbejdsdag for mig er jo, når humøret er højt, og vi kan notere den gode salgssucces. Jeg vil gerne udfordres som leder, og jeg glæder mig derfor, når jeg kan konstatere, at også mine medarbejdere flytter sig - at de udvikler sig: dette nærmest magiske øjeblik, når de oplever, at træningen og læringen giver mening, fortæller Anette Schwartz.

Ambitiøs og målrettet

Som chef er hun ambitiøs og målrettet, påpeger Thomas Stock Pekruhn, medierådgiver hos JyskFynske Medier i Aabenraa.

- Både på egne og andres vegne. Men samtidig er hun meget rummelig og empatisk. Hun lytter til sine medarbejdere, og derfor er hun god til at udvikle sig selv, os andre og dermed i sidste ende virksomheden, siger Thomas Stock Pekruhn, der har arbejdet under Anette Schwartz de seneste ti år.

- Hun var den, der ansatte mig i sin tid. I de år er hun vokset som leder. Netop ved at give den enkelte ansvar får hun medarbejderne til at vokse med , lyder hans skudsmål.


Jeg vil gerne udfordres som leder, og jeg glæder mig derfor, når jeg kan konstatere, at også mine medarbejdere flytter sig - at de udvikler sig: dette nærmest magiske øjeblik, når de oplever, at træningen og læringen giver mening

Anette Schwartz, salgschef JyskFynske Medier


Anette Schwartz kom ind i mediebranchen med en uddannelse som it-administrator og markedsøkonomi fra Handelsgymnasiet i Ringkøbing i bagagen. Fra Spjald i Vestjylland, hvor faderen havde sin egen frisørsalon og moderen var pædagog, fik Anette Schwartz ret tidligt et indblik i, hvad det vil sige at omgås kunder, når hun passede salonens telefon og tog imod tidsbestillinger.

Annonce

Ledelsesansvar

I 2001 fik hun et barselsvikariet som salgsassistent hos daværende Berlingske Lokalaviser i Aabenraa, der udgav Aabenraa Ugeavis.

- Jeg har været rundt på stort set alle lokationer i landsdelen, men min egentlige lederkarriere påbegyndte jeg i 2009, hvor jeg fik ansvar for annoncesalget til de to ugeaviser i Bov og Gråsten, fortæller Anette Schwartz, der senere også fik Aabenraa Ugeavis med i sin portefølje.

Anette Schwartz runder det 50 år den 12. oktober. Foto:Timo Battefeld

I dag er hun salgschef med ledelsesansvar for seks lokalaviser i landsdelen, online-radio og JydskeVestkysten.

Annonce

Fire kendetegn

Bjarne Lindquist Bentsen, redaktionschef for JyskFynske Medier i Aabenraa, Sønderborg og Tønder, værdsætter Anette Schwartz' evner og kvaliteter som leder:

- Fire ting kendetegner Anette. Hun er ambitiøs, nærmest manisk, når det gælder orden, og hun fylder. Hun kan indtage det rum, hun træder ind i, og det betyder, at nogle tænker, at hun er alt for meget, også fordi hun af og til bliver fræk som den berømte slagterhund. Andre lader sig omvendt inspirere af hende, fordi hun går forrest. For mig er hun på ingen måde for meget, som i slet ikke, men hun kræver et modspil, og giver du hende det, får du også en kollega, du kan tale fortroligt med og have tillidsforhold til. Sådan har jeg haft det med hende, siden vi havnede i samme koncern i 2014. Jeg sætter faktisk stor pris på Anette – som kollega og menneske. Af den grund tør jeg også tilføje det fjerde kendetegn: Anette er et statusmenneske. Det er vigtigt for hende at vise, at hun har succes, siger Bjarne Lindquist Bentsen, lettere drillende.

Annonce

Med hud og hår

Det betyder samtidig, at fødselaren ikke går med halve løsninger: Gør man noget, gør man det med hud og hår, mener hovedpersonen selv. Det har præget hende, på banen som håndboldspiller, senere som træner - og generelt i alt, hvad hun foretager sig. Det gælder job og privat.

For Anette Schwartz involverer sig gerne. I foreninger og bestyrelser, i aktiviteter og større by-events, blandt andet Walk, Talk & Support, et motions-arrangement for kvinder, der i løbet af ganske kort tid blev en kæmpesucces i Aabenraa.

Dorthe Hilbig, citychef i Aabenraa og samarbejdspartner ved bl. a. WTS og Shop i City, har kun rosende ord til overs for Anette Schwartz:

- Hun er én af de personer, jeg stoler allermest på. Hun er enormt professionel i sit arbejde - hun er meget ærlig omkring tingene, og hun siger sin mening uden omsvøb, siger Dorthe Hilbig, der også privat regner Anette Schwartz for én af sine nærmeste venner.

Annonce

Engagement

Engagement er nødvendigt, mener Anette Schwartz. Og man skal gøre det seriøst.

- Det er vigtigt for mig at engagere mig. Også i det frivillige arbejde, selvom jeg efterhånden har droslet den del ned, fordi arbejdet fylder meget. Men man skylder sig selv at sætte sig selv i spil. Det giver så meget indhold og værdi. Og når man giver noget, får man noget igen. Måske ikke lige time for time, men - på den anden side: Mit liv skal ikke gøres op i timer. Jeg gør det, fordi det gør mig glad. Og så betyder det mere for mig, at mine medarbejdere har det godt.

Lige så hektisk hverdagen kan være, så formår hun at koble af derhjemme sammen med ægtefællen Morten og den nu voksne datter Nicoline.

- Morten er den, der kan få mig helt ned i gear. Fritiden skal helst ikke have for meget i kalenderen for at jeg virkelig kan lade op igen.

Anette Schwartz

født og opvokset i Spjald i Vestjylland

uddannet på Handelsgymnasium i Ringkøbing som it-administrator og handelsøkonom

ophold i 1991 på idrætshøjskole i Brønderslev, hvor hun mødte sin mand, Morten. Sammen har de datteren Nicoline.

blev salgsassistent hos Berlingske Lokalaviser i 2001

leder 2009 for BovBladet, Gråsten Avis og Aabenraa Ugeavis

bor i Haderslev sammen med Morten. Inden da boede de 23 år i Aabenraa.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Haderslev får ny fodboldklub

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Museum Sønderjylland byder på foredrag om marinarkæologi

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Energi-mastodont investerer i grøn Haderslev-virksomhed: Nu skal ladestationerne fra Zapp Mobility rulles ud i hele landet

Ugeavisen Haderslev

Vagn dansede sig ind i Annys hjerte: Nu tager de til dansebal sammen hver lørdag

Ugeavisen Haderslev

Crazy Ivans spiller på Månen

Ugeavisen Haderslev

Gør et kup: Sjældne PH-lamper kommer under hammeren

Ugeavisen Haderslev

Slesvigske Musikkorps' efterårskoncert står for døren

Ugeavisen Haderslev

Orangeriet By Malle udvider med bæredygtigt tøj

Ugeavisen Haderslev

På jagt efter de stærke fortællinger

Ugeavisen Haderslev

Ombygning: Søster Selvsving lukker café for at blive en butik med både brugskunst og legetøj

Ugeavisen Haderslev

Kandis-sang reddede René fra at tage sit eget liv: Kandis-Johnny er ikke Gud, han er min helt

Ugeavisen Haderslev

Skide godt: Provas jagter corona-virus i dit toiletvand

Ugeavisen Haderslev

Sønderjyllands Symfoniorkester spiller Strauss’ obokoncert

Ugeavisen Haderslev

For små og store hunde: 19-årige Julie åbner Sesse's Hundesalon i Lavgade

Ugeavisen Haderslev

Opråb hjalp: Teaterforeningen måtte ud i kampvalg

Ugeavisen Haderslev

1000 cykelryttere indtager Haderslevs veje og gader. Her skal du være opmærksom

Ugeavisen Haderslev

Ild.pizza og Føtex er med til Alzheimerforeningens indsamling

Ugeavisen Haderslev

Efter en komplet makeover er graffitien tilbage på busstationen: - Det er jo noget svineri, og de tager mine penge

Ugeavisen Haderslev

Først Henning, så Morten og nu Casper: Medaljeregn i VVS-familie fra Vojens

Ugeavisen Haderslev

Dokken får endnu en beboer i 2022: Fitness World vinker farvel til Vinkelvej

Ugeavisen Haderslev

Hip, hip, hurra: Opstrammeren fejrer udvidelse med en fest

Ugeavisen Haderslev

Kvinder, der leger med ler: Keramik-kurser på Bispen hitter

Ugeavisen Haderslev

Tine gik på pension som skoleleder: Nu er hun selvstændig psykolog

Annonce