Annonce
Ugeavisen Haderslev

Grillbar-ejer jubler: Slut med at bestille bord til en ristet hotdog

Jens Tastesen har pakket endnu en varmekasse til en ristet hotdog til en kunde, der ikke kan spise den i grillbaren på grund af 30 minutters reglen. Grillbar-ejeren er lettet over, at den omstridte regel nu afskaffes. Foto: Dorthe Rasmussen
Jens Tastesen indehaver af Chicken & Burger på Gravene, synes de seneste uger har været ufrivillig komiske. Kunderne kan ikke forstå, at de skal bestille bord for at få lov at spise en ristet hotdog inde i grillbaren.

HADERSLEV: Hvorfor skal jeg bestille bord for at spise en ristet hotdog?
Det spørgsmål har indehaver af Chicken & Burger, Jens Tastesen, fået masser af gange de seneste par uger.

Som byens andre restauratører er han lettet og glad efter den seneste udmelding om, at den omstridte 30-minutters-regel om bordbestilling indenfor på barer og restauranter forsvinder torsdag den 6. maj.

Reglen har i den grad givet Jens Tastesen frustrationer.

Annonce

Han lever mest af impuls-kunder, og man bestiller altså ikke lige bord for at få lov at spise en ristet hotdog eller en gang pomfritter.

- Folk forstår ikke, hvorfor at de skal bestille bord på en grillbar, og det dårlige vejr har ikke gjort det bedre. Vi har brugt så mange ressourcer på det her og på at forklare folk, hvorfor de har skullet reservere bord for at få lov at sidde indenfor og spise en ristet hotdog, konstaterer Jens Tastesen.


Folk forstår ikke, hvorfor at de skal bestille bord på en grillbar

Jens Tastesen, Chicken & Burger


Da butikkerne holdt Open by Night torsdagen før store bededag blev Chicken & Burger desuden udfordret af, at der var koldt og blæsende, så de mange opstillede borde rundt om grillbaren stod tomme.

- Flere kom ind og spurgte, om de måtte sidde indenfor, for der var jo hundekoldt, men uden coronapas og bordreservation var vi nødt til at afvise. Det er træls, at skulle stå her og være bussemand og afvise kunder. Så det er vi glade for, at vi slipper for, siger Jens Tastesen.

Baren er åben for alle

Også hos Tappo i Apotekergade er det en lettet indehaver, Verner Nielsen, som glæder sig til at byde alle gæster indenfor fra på torsdag.

- Vi har da manglet de strøg-kunder, der lige dumper ind til et glas i vinbaren, siger Verner Nielsen.

Det er ellers gået fint med bordreservationerne til restaurationen efter genåbningen, og fredag og lørdag plejer der at være fuldt booket hos Tappo.

- Jeg tror faktisk kun vi har sagt nej til to, der ikke havde bestilt bord. Vi plejer at stoppe folk ved indgangen og spørge, om de har bestilt og kan vise coronapas. Der har ikke været nogle problemer i det. Flere har ligefrem sagt, at de synes, at de har følt sig i trygge hænder, fordi vi har haft styr på det, fortæller Verner Nielsen.

Han vil snart genoptage de populære vinaftner for medlemmerne af Tappos vinklub, og senere på året regner han med, at han kan begynde at arrangere vinrejser til Italien igen.

Verner Nielsen byder indenfor på Tappo, og fra på torsdag skal man ikke bestille bord mindst en halv time før. En negativ coronatest er nok. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Respekt!

Annonce