Annonce
Ugeavisen Haderslev

Haderslev-fodplejer har flyttet klinikken hjem til sig selv

Laila Schøtt har flyttet sin fodklinik hjem til sig selv, og det er hun ganske godt tilfreds med, for her er både lys og udsigt. Foto: Dorthe Rasmussen
Efter mange år i midtbyen, har fodplejer Laila Schøtt fået klinik hjemme i privaten på Dronning Alexandrines Vej 2 i Haderslev. Det er første gang, at hun driver sin klinik derhjemme, og nu flytter hun ikke igen.
Annonce

HADERSLEV: Da byens to Matas-butikker flyttede sammen i Bispegade, blev mangeårig fodplejer Laila Schøtt hjemløs for tredje gang.

Schøtts Fodklinik nåede at bo til leje hos Matas i Storegade i syv år, hvor Laila havde et lille lokale bagerst i butikken med indgang fra Dampassagen.

Nu har Laila Schøtt flyttet klinikken hjem til sig selv på Dronning Alexandrines Vej 2 i Haderslev.

Et værelse i stueplan er blevet indrettet til fodklinik.

- Det var vores tidligere soveværelse. Vi har fået høvlet gulve og malet væggene, og alt inventar er fra klinikken. Nu sover vi på 1,. salen, fortæller Laila Schøtt.

Det er første gang, at hun har sin klinik hjemme.

Nu kan hun ikke forestille sig andet.

- Her er en meget bedre udsigt og meget mere lys. I klinikken i Storegade kunne jeg ikke engang lukke vinduerne op, konstaterer Laila Schøtt med et smil.

Fra klinikken er der udsigt til en pragtfuld have.

- Det er min mand, som holder den, fortæller fodplejeren med et smil.

Hun blev udlært fodplejer i 1986.

De første år drev hun en større klinik i Storegade sammen med sin mor Brunhilde Skøtt og Birthe Gram fra Vojens.

Da hendes mor blev syg og Birthe gik på efterløn, fortsatte Laila for sig selv i mindre lokaler i Bredgade.

- jeg lejede mig ind hos Sahva Bandagisterne, hvor jeg var i 12 år, men så skulle bandagisterne også flytte og lægges sammen. Så hørte jeg, at kosmetologen var flyttet fra Matas Storegade, og så fik jeg lov at leje det lokale, hvilket jeg var glad for, for der var en god synergi i at lægge sammen med i en Matas, konstaterer Laila.

Hun er også selv uddannet materialist. Det var før, der var noget, der hed Matas.

Som fodplejer gennem mange år har hun mange stamkunder og også en længere venteliste.

- Jeg er heldig at have en god fast kundekreds. Om torsdagen tager jeg ud og laver behandlinger, fortæller Laila Schøtt.

Blandt stamkunderne er især mange ældre, der ikke længere selv kan passe deres fødder og har nogle skavanker, som kræver en professionel hånd.

- De yngre kommer mest om sommeren, når de skal til at have sandaler på igen, konstaterer Laila Schøtt. Dårligt fodtøj kan også give problemer.

- Jeg havde for eksempel én kunde, der kun ville gå med træsko, og sådan var det bare. Men så prøvede jeg på at rådgive ham om, hvordan han bedst gik med dem, fortæller Laila.

Hun er medlem af SADF - Foreningen af Danske Fodplejere.

- Det går vi højt op i at fortælle, for ved du hvad? Man kan jo sidde derhjemme tage en uddannelse på nettet i dag og kalde sig for fodplejer. Vi har vores egen godkendte uddannelse, og jeg er også løbende på efteruddannelse, fortæller Laila Schøtt, som har boet på den nuværende adresse i 12 år.

- I min fritid har jeg og min mand bygget foreløbig fire huse om i Haderslev. Det må have smittet lidt af på vores to sønner, for de har begge valgt at blive håndværkere, fortæller Laila Schøtt.

Hun er 58 år og har tænkt sig at blive på arbejdsmarkedet, indtil hun mindst er 64 et halvt.

- Og nu flytter jeg ikke mere, fastslår hun.

Der er parkering lige udenfor døren hos Schøtts Fodklinik, og busstoppestedet på Christiansfeldvej ligger i kort gåafstand.. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce