Annonce
Ugeavisen Haderslev

Kan du egentlig finde ud af, at vaske dine hænder?

Denne boks fra Naturlig Desinfektion kan være en hjælp, når man skal lære at vaske sine hænder korrekt. Hvis man smører floureserende creme på sine hænder, så lyser de op i boksen. Derefter vasker man dem. Hvis man derefter stadig kan se den floureserende creme, når man stikker hænderne ind i boksen, så har man ikke gjort det godt nok. Foto: Stine Hygum
Det kræver mere end lidt sæbe og en sjat vand, når man skal vaske sine hænder grundigt. Naturlig Desinfektion i Halk har lavet en boks, som gør det muligt at se, om man vasker hænder korrekt.
Annonce

Halk: Det kan godt være, at man vasker sine hænder mange gange om dagen. Men faktisk skal man være ret grundig, hvis man skal fjerne alle de uønskede partikler på hænderne.

Hos Naturlig Desinfektion har de opfundet en boks med UVA-lys, der kan hjælpe os til at blive mere opmærksomme på korrekt håndhygiejne.

-  Det er en boks, der kan tjekke om man vasker hænderne ordentligt. Der skal bare strøm til, så er man kørende, siger Pernille Snitkjær, der er direktør i Naturlig Desinfektion.

Boksen afslører ikke, om der er bakterier tilbage på hænderne efter en håndvask, men om der er overfladiske partikler på hænderne.

- Man kan træne i at vaske hænder og se, om man får det hele med. Man bliver opmærksom på de områder, som man typisk glemmer, siger Pernille Snitkjær.

Annonce

Det man glemmer

Hun smører sine hænder ind i en floureserende creme, som i boksens UVA-lys lyser op og tydeliggør partikler.

Derefter vasker hun hænderne - og tager igen hænderne ind i lyset - og så bliver det tydeligt, at der er nogle steder på hænderne, som man måske ikke lige rammer grundigt nok, når man vasker hænder.

- Det kan være tommelfingrene og sådan noget som neglebånd, siger hun.

- Boksen er en øjenåbner for mange, siger Karsten Snitkjær, der har bygget boksen, som virksomheden både sælger og lejer ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

I er bare for seje

Annonce