Annonce
Ugeavisen Haderslev

MetteMums er klar med takeaway på Jomfrustien

Mette Rosenhøj (til venstre) og Louise Schütze Peper er indehavere af MetteMums. De har drevet kantinen på Haderslev Katedralskole i seks år og udvider nu med takeaway på Jomfrustien, hvor der bliver plads til ti spisende gæster. Foto: Stine Hygum
Mandag den 11. november åbner MetteMums Takeaway i Lenes Smørrebrøds tidligere lokaler på Jomfrustien.

HADERSLEV: Det er en gammel drøm om at lave et sted med takeaway, som bliver til virkelighed, når MetteMums mandag den 11. november åbner på Jomfrustien.

I vinduerne til det, der indtil december sidste år var rammen om Lenes Smørrebrød kan man se, hvornår butikken åbner. Og skiltene med MetteMums' logo er også allerede på plads selvom der er en måned til man kan købe mad i butikken.

Det er i nummer syv på Jomfrustien, at MetteMums, der består af Mette Rosenhøj og Louise Schütze Peper, vil gøre livet lidt nemmere for alle os, der nogle gange ikke har tid eller lyst til selv at tage forklædet på og gå i køkkenet efter en lang arbejdsdag, men som stadig gerne vil have noget fornuftigt på tallerkenen.

- Vi vil lave hverdagsmad til dem, der er ved at kløjs i usundt fastfood, siger Mette Rosenhøj.

Sammen med Louise Schütze Peper har hun brugt meget tid på at finde ud af, hvordan konceptet skal være:

- Det bliver måltidssalater, hvor man selv kan være med til at vælge nogle af tingene, der kommer til at være en varm ret - og der kommer også til at være en børnemenu, siger Louise Schütze Peper.

- Og det bliver en børnemenu uden friture, tilføjer Mette Rosenhøj.

MetteMums bager brød - og man kommer også til at kunne købe både brød og boller med hjem, når man alligevel henter sin aftensmad.

MetteMums Takeaway får til huse på Jomfrustien 7, hvor der tidligere var Lenes Smørrebrød. Butikken åbner den 11. november - og til den tid er vejarbejdet på Jomfrustien afsluttet. Foto: Stine Hygum

Siden efteråret 2013 har MetteMums drevet kantinen på Haderslev Katedralskole, som Louise Schütze Peper og Mette Rosenhøj fortsat skal drive sammen med deres personale.

Og deres nye takeaway-sted på Jomfrustien skal drives med samme filosofi:

- Det er hjemmelavet mad - alt bliver lavet fra bunden og efter sæson, siger Mette Rosenhøj.

I kantinen på katedralskolen, som MetteMums fortsat skal drive, er 50-60 procent af maden økologisk.

- Vi vurderer, at det bliver mere på Jomfrustien, siger Louise Schütze Peper og fortsætter:

- Vi går op i både økologi og bæredygtighed.

Der kommer til at være ti siddepladser hos MetteMums på Jomfrustien og indehaverne regner med at sætte en bænk op udenfor butikken, så man også kan sidde og nyde sin mad der, når vejret er til det.

I første omgang vil MetteMums på Jomfrustien først åbne sidst på eftermiddagen, så det er aftensmaden, man kan købe. Men på sigt - sandsynligvis , så er det også meningen, at MetteMums skal åbne til frokost.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

80-årige Kirsten har masser af gå-på mod: Selv om det gør lidt ondt hist og pist, så må man bare lette måsen og se og komme i gang

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce