Annonce
Ugeavisen Haderslev

Mit Airbnb-eventyr begyndte med en fejl

Line Lind er kommunikationskonsulent. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Skal vi leje vores hus ud via Airbnb?

Sådan nogenlunde henkastet sagde jeg til min mand en aften her for en måneds tid siden. Han er i modsætning til mig den fornuftige type, der sætter sig ind i tingene: bruger samlevejledningen fra IKEA og læser manualen til de elektriske apparater.

Jeg er mere typen, der samler møbler, som jeg tror, de skal se ud og trykker på alle knapper, indtil et eller andet begynder at lyse. Derfor overhørte jeg også lidt hans svar, da han sagde; skal vi ikke lige sætte os ind i det med Airbnb, inden vi går i gang. På det tidspunkt havde jeg næsten allerede oprettet en profil og lagt et par billeder ind. Sådan noget er jeg mega god til. To dage efter var vores hus lejet ud fire gange. Det vil sige hele sommeren.

Og det var nok her, jeg indrømmer, at jeg burde have sat mig lidt bedre ind i tingene. For ud over at have givet det første lejepar en klækkelig rabat, så havde jeg også set forkert på kalenderen og lejet vores hus ud i de forkerte uger - der hvor vi egentlig havde planlagt at være hjemme. Den fejl skulle selvfølgelig lige synkes af alle i husstanden. Heldigvis er min mand god til at tilgive mig for den slags fejl (ja, okay det tog et par dage). Han har erkendt, at jeg ikke altid lige har styr på tingene. Og heldigvis er det heller ikke så skidt, når man lejer ud via Airbnb, for der røg jo en masse dejlige penge ind på kontoen i løbet af juli. De penge valgte vi at smide efter en god ferie. Det gav mig heldigvis lidt goodwill på kone-kontoen.


Så alting løser sig. Både når man er godt gift og måske også lærer lidt af sine fejl.


Sommeren 2020 bliver en sommer, vi ikke lige glemmer igen. Vi debuterede som Airbnb-udlejere, og det har været sjovt. Tænk sig, der er fire familier, der synes at Haderslev og vores hus er så spændende, at de har lyst til holde ferie her. Det har også været lidt nervepirrende. F.eks. da én af familierne ringede og sagde, at de var kommet til at smække vores husnøgler inde, og nu havde låst sig ude. Det kunne have været mig, så jeg følte meget med den hårdtprøvede familie. Heldigvis havde min fornuftige mand gemt et sæt ekstranøgler til dem, så de endte med at komme ind. Så alting løser sig. Både når man er godt gift og måske også lærer lidt af sine fejl. God sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce