Annonce
Ugeavisen Haderslev

Ny terrasse hos Fratelli: - Vi ser muligheder frem for begrænsninger

Labi (til venstre) og Armend Mehmeti, indehavere af Restaurant Fratelli i Nørregade, er i fuld gang med at etablere en ny terrasse. Den bliver klar til onsdag den 21. april, når udeserveringen må starte op. Foto: Stine Hygum
Når restauranterne må genåbne den 21. april, så er Restaurant Fratelli klar med en helt ny terrasse. De glæder sig til igen at invitere gæsterne indenfor.

Haderslev: - Det er først på onsdag. Det giver os 24 timer gange syv til at nå at blive færdige, siger Labi Mehmeti med et smil.

Sammen med sin bror, Armend, ejer han Fratelli-restauranterne i Haderslev, Kolding og Sønderborg. Og de er endnu engang trukket i arbejdstøjet. De er i fuld gang med at bygge en ny terrasse, hvor de kan byde deres gæster velkommen, når restauranterne må åbne for udeservering onsdag den 21. april.

I oktober sidste år pillede de deres terrasse ned ud mod Nørregade, da den kun havde fået lov til at være der i en forsøgsperiode.

Annonce

Nu er de i gang med at bygge en ny terrasse - omme i gården bag restauranten.

- Vi ser muligheder frem for begrænsninger, siger Labi og fortsætter:

- Det bliver perfekt. Der bliver helt vindstille og der kommer også overdækning.

Med de nuværende restriktioner, så kommer der til at være plads til 50 gæster på terrassen.

Glæder sig

Brødrene er ikke i tvivl om, at det bliver rigtig godt.

- Da vi fik mulighed for at have en terrasse i Nørregade, så beviste det, at det vil gæsterne gerne have. Det er vigtigt for os, at vi hele tiden har fokus på muligheder i stedet for begrænsninger. Vi ved, at vi har mange stamkunder og gæster, som gerne vil sidde ud - og så fandt vi på at lave terrassen her.

Der er blevet arbejdet hårdt på at få styr på projekt ny terrasse hos Fratelli siden i torsdags. Foto: Stine Hygum

Anden nedlukning har - som den første - stået på takeaway. Og kunderne har igen støttet op og det giver brændstof til at fortsætte:

- Det er et bevis på, at man gør det rigtige. For os er det ikke bare et arbejde. Vi brænder for vores restauranter og for at gøre en forskel, siger Labi.

Restaurant Fratelli

Labi og Armend Mehmeti åbnede Restaurant Fratelli åbnede i Nørregade i Haderslev i 2017.

I 2019 åbnede de restaurant på Banegårdspladsen i Kolding og i foråret 2021 åbner de i Sønderborg.

I Haderslev fik brødrene i maj 2019 lov til at sætte en terrasse op udenfor restauranten i Nørregade i en forsøgsperiode.

I oktober 2020 blev det besluttet, at den skulle pilles ned igen.

I april 2021 får restauranten en ny terrasse - på den side af restauranten, som vender ud mod Katsund.

Mens der er udeservering, så holder Fratelli åbnet om aftenen. Mens der er åbent fra frokost fra den 6. maj.

Hos Fratelli er der blevet solgt masser af takeaway, men udsigten til at kunne servere maden på en tallerken får smilene frem hos brødrene.

- Det har været fantastisk at holde kunderne kunderne ved lige med takeaway. Opbakningen har været enorm. Og nu glæder vi os til at se dem igen, siger Labi.

Terrassen hos Fratelli kommer til at være overdækket på en eller anden måde. Om det bliver med parasoller eller markiser er ikke besluttet endnu.Foto: Stine Hygum

Efter den første nedlukning var opbakningen stor - og gæsterne fyldte hver dag restauranten:

- Vi håber da, at det bliver den oplevelse gange to, når vi åbner igen, siger Labi.

Annonce

Stadig klar til Damparken

Indehaverne af Fratelli håber stadig, at de får lov til at bygge en restaurant i Damparken.

- Det startede som en idé, der blev til en ansøgning. Og vi tror stadig på, at med byen og for byen, så skal det nok lykkes. Vi oplever, at der er en enorm stor opbakning omkring projektet, og hvis det lykkes, så skal vi nok sørge for, at der stadig bliver ved med at være lys i Nørregade også, siger Labi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Nyt ansigt i Sydbank

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Benspænd

Annonce