Annonce
Ugeavisen Haderslev

Pulz Fitness: - Nu er det ikke sjovt mere

Det er på ingen måde nyt, at der er udendørs træning i Pulz Fitness i Nørregade. Men der er kommet mere af det, siger indehaver Britt Rømer Soos. I smøgen har hun fået sat håndtag op, så det er muligt for hendes medlemmer at træne med TRX-selerne.Der er blandt andet også spinningtimer i smøgen. Derudover trænes der også i Damparken. Foto: Stine Hygum
Siden 12. marts har hverdagen været en hel anden for dem, der hjælper med at holde os i form. Også for indehaveren af Pulz Fitness i Nørregade, Britt Rømer Soos, der har skruet op for udendørs træning samtidig med, at hun kæmper for at overleve.
Annonce

Haderslev: Hvad gør man, når man ens medlemmer ikke længere må komme ind i det fitnesscenter, som de hver måned betaler for at være medlemmer af - i en krise, hvor det ser ud til, at man først må træne inde igen til august?

Der er stadig udgifter, der skal betales hver eneste måned.

- Nu er det ikke sjovt mere. Hvis vi først kan åbne til august, så er det fem måneder, hvor vi har været lukket ned. Der er ingen hjælp at hente i hjælpepakkerne. De er ikke lavet til de små virksomheder, siger hun og fortsætter:

- Det værste der kan ske, det er, at jeg bliver nødt til at erklære mig selv konkurs. Det er virkelig forfærdeligt, men det er sådan det er, konstaterer hun.

Det er seks år siden, at hun startede Pulz sammen med alle sine sparepenge.

I denne tid kæmper hun for, at Pulz bliver ved med at kunne eksistere.

Foreløbig har det kostet hende 15 procent af medlemmerne.

- Det er ikke kun abonnementsbetalingerne, der er faldet. Vi kan heller ikke lave bootcamps og sælge varer - og vi får heller ikke nye medlemmer ind, siger Britt Rømer Soos.

Da Ugeavisen Haderslev var forbi Pulz Fitness i Nørregade, havde indehaver Britt Rømer Soos via Facebook inviteret alle til at komme forbi og stille spørgsmål om træning. Hun er bekymret for, hvad den langevarige nedlukning af fitnesscentrene kommer til at betyde for folkesundheden. Foto: Stine Hygum
Annonce

Skruet op for træningen

Der er blevet tænkt i alternativer for at medlemmerne stadig kan træne. Der er online træning og udendørs træning

Medlemmerne kan få sved på panden i smøgen bag ved Pulz, hvor sprit står side om side med TRX-seler og andet udstyr.

- Vi har i alle årene haft udendørs træning, så det er ikke nyt for os. Vi har bare skruet op for det, siger Britt Rømer Soos.

Mens mange endnu var sendt hjem med løn eller arbejde hjemme var der tryk på live-træningerne online. Nu kan hun mærke, at mange er retur på arbejdet og at der ikke længere er så mange, som er med, når der er live online træning.

- Der er stadig mange, der bruger træningen, men de er med på andre tidspunker, siger hun.

Hun oplever, at hendes medlemmer mangler en ting:

- De mangler en fællesskabsfølelse. De mangler at være sammen. Det er jo en af grundene til, at man træner - det er, at man er sammen med andre, siger hun.

Annonce

Vanerne

Britt Rømer Soos opfordrer til, at vi tager ansvar for vores træning. Hun oplever, at vi er nogle vanedyr, når det kommer til træning - og at mange bare sætter sig ned og siger, at fitnesscentrene jo har lukket, så de kan ikke træne:

- Jeg vil gerne være med til, at løfte en pegefinger og give folk et kærligt spark i røven. Man er nødt til at tage ansvar for sin egen sundhed. Det kan ikke nytte noget, at man bare sætter sig i sofaen. Der er masser af muligheder. Man skal bare tænke anderledes. Vi kan ikke lege barnepiger for dem. Alle kan et eller andet. Gå en tur, løbe en tur - eller træne online. Det bugner med online træningsmuligheder. Folk må komme ind i kampen - og komme og deltage i træningen - også selvom den måske ikke er helt, som den plejer at være. For det passer ikke, at man ikke kan komme til at træne. Det er bare på en anden måde, siger hun.

Britt Rømer Soos uforstående overfor, at det stadig ikke kan lade sig gøre at træne indenfor.

- Problemet er, at de skærer os alle over en kam. Jeg er ikke en af de store kæder, hvor det handler om at få så mange ind ad gangen. Her handler det om kvalitet. Jeg har max 18 deltagere på et hold i min store sal. Hvis man skulle gå efter retningslinjerne om, at der skal være fire kvadratmeter pr person - så må jeg have 24,5 til træning ad gangen, siger Britt Rømer Soos, der håber, at hun kan holde skindet på næsen indtil det igen er muligt at træne inde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce