Annonce
Ugeavisen Haderslev

Så kom der endelig igen noget at grine af på Haderslevhus

Mette Gejl Erlang med Flemming Lorensen, formand for Kultur-og Borgerforeningen, der i dag står for arrangementerne på Haderslevhus i Slotsgade. Arkivfoto: Dorthe Rasmussen
Efter den seneste tids vira omkring Haderslevhus ser borgerforeningen og værtsparret fremad og glæder sig til at byde indenfor til mange nye aktiviteter i huset.

HADERSLEV: Efter nogle svære måneder var latteren sidste fredag aften tilbage på Haderslevhus i forbindelse med stand-up showet DANGLISH 2. Godt 60 mennesker havde nemlig valgt at tilbringe aftenen i den gamle Ridderbar på Haderslevhus sammen med den anerkendte britiske komiker Conrad Molden som optrådte med sit nye oneman-show DANGLISH 2.

Conrad har sin helt egen sympatiske måde at gøre grin med os danskere og slippe godt fra det. Formand for Kultur- og Borgerforeningen Haderslevhus, Flemming Lorenzen, glædede sig fremmødet og den gode stemning.

Det er i dag foreningen, der står som arrangør af arrangementerne på Haderslevhus.

- Hvor var det bare dejligt at se alle disse glade mennesker. Det fortæller mig bare, at Mette og Agger (værtsparret på Haderslevhus) har ret i, at det her sted bør fyldes med mennesker som skal have en på opleveren her i en af Haderslevs tidslommer lige midt i byen, udtaler Flemming Lorenzen i en pressemeddelelse. Han fortsætter, at Haderslevhus udover de ugentlige lørdags danse-event med liveband vil forsøge at levere en bred skare af oplevelser i løbet af 2020.

Standupper Conrad Molden gav husets gæster noget at grine af fredag aften. Privatfoto

Mange jern i ilden

Fredagens stand-up show var bare et af de nye initiativer. Senere på året gæster blandt andet stand-upper Jakob Svendsen stedet.

Musikalsk er der også allerede mange navne på tapetet.

Blandt andet så kommer John Mogensen Live forbi i slutningen af februar, hvor man i øvrigt også kan tilkøbe stegt flæsk med persille sovs i køkkenet inden koncerten. - Alt i alt så er Haderslevhus, dets frivillige samt venner af huset klar til at tage kampen op for at bevare stedet for eftertiden, fastslår formanden.

Opbakningen giver værtsparret fornyet gejst ovenpå nogle svære måneder,hvor først Aggers selskab, der stod for driften af husets køkken gik konkurs.

En større momsregning væltede læsset, og oven i det hele fik Mettes mor, Kirsten, konstateret uhelbredelig kræft.

Værtsparret erkender, at de har måtte betale nogle dyre lærepenge i deres første år som restauratører. Men de har også haft mange jern i ilden. Blandt andet har de med hjælp fra frivillige renoveret den tidligere så berygtede Ridderbar, der i dag benyttes flittigt til både selskaber, koncerter og andre event.

- Vi har erkendt, at stedet kræver meget istandsættelse for at bevare den gamle stil, som vi for alt i verden ønsker at beholde, men vi knokler på. Istandsættelsen er i gang men kan ikke gå hurtigere end der er midler til, og de skal komme fra blandt andet selskaber, udlejning, events og alverdens arrangementer. Den seneste uge har været hård, men den har også vist, at der er rigtig mange mennesker derude der ønsker at bevare stedet og sjælen på Haderslevhus. Vi er meget taknemmelige for al den tillid og opbakning, vi modtager, og vil gøre alt i vores magt for at projektet lykkes, fastslår værtsparret.

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Jens Robi cykler til toppen af Alpe d’Huez

Annonce
Ugeavisen Haderslev

SARC er vinder af Quasar 2022

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Haderslev Lærerkor fejrer 70-års jubilæum

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

40 år bag disken i modebranchen: - Jeg elsker stadig det, jeg laver

Ugeavisen Haderslev

MC Falkene holder træf

Ugeavisen Haderslev

Om sandhed

Ugeavisen Haderslev

Nyt samarbejde er født: Øsby Festuge arrangeres af både idrætsforeningen og beboerforeningen

Ugeavisen Haderslev

Grundlovsdag på Aarø

Ugeavisen Haderslev

Skilte-brøler: Har du opdaget stavefejlen?

Ugeavisen Haderslev

Signe med kopperne er draget videre til Nepal

Ugeavisen Haderslev

Original rock i Boldts Bar

Ugeavisen Haderslev

Løverne er ved at opgive: Indsamlingskasse opbrudt for tredje gang

Ugeavisen Haderslev

SimFri indviede nye klasselokaler

Ugeavisen Haderslev

CMS Entertainment holdt sit første danseshow på Harmonien

Annonce