Annonce
Ugeavisen Haderslev

Sommerferie: Virak inspirerer til leg i byen

Det er poser som denne, man kan hente til børn. Poserne findes i Kunsthal 6100, biblioteket i Vojens og på Gram Slot. Foto: Stine Hygum
En bolsjestribet pose skal med dens indhold inspirere til at bruge og måske genopdage byen. Pengene til projektet kommer fra Haderslev Kommunes pulje til sommeraktiviteter for børn.

Haderslev: Grafisk designer Kamilla Vinther, der står bag Haderslevs Virak og nu også Børnenes Virak, har søgt om - og fået -  en del af de penge, som Haderslev Kommune har fået af regeringen til at sikre sommeraktiviteter for børn.

Pengene har hun brugt til at lave en pose til børn, som fra onsdag kan hentes i Kunsthal 6100, på biblioteket i Vojens og på Gram Slot.

- Det er et lille og klassisk Virak-projekt, siger Kamilla Vinther, der tidligere har lavet flere anderledes bykort, blandt andet med inspiration til, hvor man finder kunstoplevelser eller de bedste steder at gå hen, når man er på barsel.

Annonce
Kamilla Vinther står bag Virak. Hun har lavet poserne til børnene. PÅ bordet kan man også se, hvordan bådene til Gravene ser ud, når de er foldet. Foto: Stine Hygum

I den bolsjestribede pose er der oplevelser i vente:

- Det handler om at bruge byen præcis som den er - uden at der er arrangeret noget eller man er inviteret til noget. Det kan være når som helst. Det er en opfordring til at lave en hinkerude eller sejle en tur med sin sejlbåd på Gravene. Man kan også gå en tur og spille bybingo, siger Kamilla Vinther.

I posen finder man eksempelvis et postkort:

- Så kan man sende et postkort til en kammerat, siger Kamilla Vinther.

Gør det sammen

Selvom posen og de opgaver og lege, der gemmer sig i den er til børn, så lyder opfordringen fra Kamilla Vinther således:

- Det er helt klart noget, som man skal lave sammen med sine børn. Man skal opdage byen igen og igen - og bruge den. Man kan for eksempel spille "Slange og Stige" på den nye regnbuebænk på Gravene, siger Kamilla Vinther.

I posen finder man også et program over, hvad der sker for børn i Haderslev Kommune i løbet af sommeren, og som på billedet - inspiration til leg i byen. Foto: Stine Hygum

Det kan være en fordel at medbringe et stykke kridt og en terning, når man tager på opdagelse i byen. Hvis man ikke har det med, så kan man låne hos Kunsthal 6100, på biblioteket i Vojens eller på Gram Slot.

I alt bliver der lavet 300 poser til børnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Nyt ansigt i Sydbank

Ugeavisen Haderslev

Benspænd

Annonce