Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

21-årig kvinde er bidt af en gal motorcykel

21-årige Irene Lehtonen Hansen, der bor på et nedlagt landbrug mellem Tørring og Vonge, er bidt af en gal motorcykel. Foto: Mads Dalegaard
21-årige Irene Lehtonen Hansen har karantæne fra Blodbanken, fordi hun har for meget benzin i blodet. Sludder og vrøvl, det har hun selvfølgelig ikke, men hun er fuldstændig bidt af en gal motorcykel og elsker derudover at tage til traktortræk, speedway, motocross, dragracing og drifting med mere.
Annonce

Tørring: 21-årige Irene Lehtonen Hansens fritid er helliget en altopslugende interesse for det at køre på motorcykel. En interesse, som hun har arvet fra sin far og mor.

- Jeg er nærmest født og opvokset i en motorcykel-sidevogn sammen med min lillebror Chris. Så det var helt naturligt, da jeg nærmede mig knallert-alderen, at jeg selv skulle til at køre, og da jeg langt om længe fyldte 18 år, stod den første motorcykel naturligvis klar i garagen og ventede på, at kørelæreren fik mig gennem min køreprøve, fortæller Irene Lehtonen Hansen, og fortsætter:

- Det har altid handlet om maskiner og motorer for min far, og den interesse har han så givet videre til os børn. Da jeg kun var en fem-seks år gammel, lå jeg allerede og drønede rundt på en ATV’er på vores egen jord. Min far blev træt af, at jeg og min bror altid sloges om, hvem der skulle køre på den. Til sidst købte han så en tohjulet crosser, men så sloges vi bare om den i stedet for, siger en grinende Irene, der i det hele taget har meget let til smil og latter.

Hun bor langt ude på landet mellem Vonge og Tørring - lige på kommuneskellet mellem Hedensted Kommune og Vejle Kommune.

Irene Lehtonen Hansen

Til daglig studerer Irene Lehtonen Hansen til socialpædagog og er lige nu i gang med sin anden praktik, hvor hun er tilknyttet Gudenåkollegiet i Tørring. Uddannelsesstedet er Jelling Seminarium.

Hun bor hos sine forældre på et nedlagt landbrug mellem Tørring og Vonge, hvor faderen Leif Jørn Hansen også har sit eget byggefirma.

Broderen Chris Lehtonen Hansen på 18 år bor også hjemme, mens de har en 33-årig storesøster, Trine Lehtonen Langthjem, der bor i Tørring. Mor hedder Karin Lehtonen og er førtidspensionist.

Det lidt specielle efternavn, Lehtonen, kommer fra Irenes morfar, der var fra Finland.

Annonce

"Skadet" fra lille af

Der, hvor ”skaden” for alvor skete, var da hun som lille blev proppet ned i sidevognen på en Honda Goldwing 1500, som hendes far havde købt i Tyskland. En motorcykel hendes mor efterfølgende tog mange ture på.

- Så var det ellers afsted fire mand høj med en trailer efterspændt til diverse træf og campingpladser i sommerhalvåret. Lutter gode minder, siger hun og smiler igen.

Da hun blev 16 år var det tid til at tage knallertkørekort. Det betød, at gymnasietiden i Tørring blev klaret på en lyserød scooter, der vist nok blev pillet lidt ved, så den kunne rende lidt stærkere end den egentlig måtte.

- Den kørte ganske enkelt ikke stærkt nok, så den fik lidt teknisk assistance, siger Irene med et glimt i øjet.

Da hun nærmede sig de 18 år, gik hun i gang med at tage kørekort til både bil og motorcykel, og det var helt klart det sidste, der trak mest. Der stod jo også allerede en Honda CBR 125 R og ventede på hende hjemme i garagen. Det blev til mange 1000 kilometers kørsel på denne lille Honda.

Annonce

Fra Honda til Suzuki

Da hun kunne opgradere sit kørekort til at måtte køre på en større maskine, gjorde hun naturligvis det. Den lille Honda blev solgt, og i stedet dukkede der en sort 96 HK Suzuki GSX 7,5 F op i de hellige haller på Haugstrupvej 8 (læs: den bygning, hvor familiens tohjulede køretøjer står). Inden køreprøven var hun naturligvis nede i garagen og starte den flere gange, og man kan levende forestille sig, at ventetiden op til køreprøven har været næsten ubærlig for hende.

Det var i øvrigt på en rigtig regnvejrsdag, så det var en meget våd køredragt hun vendte hjem med efter en veloverstået køreprøve, hvor hun bestod med glans.

- Jeg havde jo sådan glædet mig til at komme ud og køre på min nye motorcykel, så jeg fik overbevist min bror om, at jeg var nødt til at låne hans køredragt, selv om den egentlig var alt for stor. Ud at køre skulle jeg, så jeg nappede lige yderligere 150-200 kilometer i regnvejr, siger Irene Lehtonen Hansen, der skal have opgraderet sit kørekort en sidste gang til sommer ved en orienterende køreprøve. Herefter er der ingen begrænsninger i forhold til, hvor stor og stærk en motorcykel hun må køre på.

- Mit nuværende kørekort tillader kun kørsel med 48 HK, så et specielt drosselkit sørger for, at min Suzuki ikke yder mere end det. Når jeg får opgraderet mit kørekort, kan jeg pille kittet af. Det bliver ligesom at få en helt ny motorcykel, idet den pludselig vil kunne yde det dobbelte antal hestekræfter, siger Irene samtidig med, at hun har meget svært ved at skjule forventningens glæde.

Her kunne man måske som udenforstående godt blive lidt bekymret for, om hun nu også har helt styr på, hvor stærkt man må køre på en given vejstrækning.

- Det er der ingen grund til. Jeg kører pænt og har således aldrig fået en fartbøde. Når jeg kører stærkt, så er det de rigtige steder, siger hun uden lige at uddybe, hvor det er.

Benzin i blodet

Under overskriften "Benzin i blodet" vil man her i avisen fra tid til anden støde på artikler, der handler om borgere fra Hedensted Kommune, der har benzin i blodet. Altså lokale borgere, der på forskellig vis er bidt af motorsport eller lignende motoriserede aktiviteter - hvad enten det er på to eller fire hjul.

Tips om lokale borgere, der kunne passe ind i denne artikelserie, modtages meget gerne på enten hendo@jfmedier.dk eller tlf. 72 11 42 66.

Annonce

Kørte 16.000 km. på en måned

At hun er ekstremt glad for at køre på motorcykel illustreres måske bedst af hendes sommer sidste år. Da var hun nemlig ikke ret meget hjemme. Hun startede med at besøge otte europæiske lande på fem dage i juni. Og så gik det ellers slag i slag. Alt i alt blev det til 16.000 kilometer og 15 forskellige lande hen over en måneds tid. En tur til Sverige, Norge og Finland var dog i bil sammen med hendes mor, der ikke helt har helbred til at køre på motorcykel længere.

En anden ferieform, som familien holder af, er at samles på campingpladser, der er specielt rettet mod motorcyklister. Eksempelvis MC Touring Camp ved Kolind på Djursland. Endelig er hun også rigtig glad for motorevents og motormesser. Det være sig traktortræk, speedway, drifting, dragracing med videre. Et must i en forbindelse er naturligvis den årlige Mosten Race Day ved Allingåbro på Djursland.

- Det er balsam for sjælen med noget røg, hvinende dæk og brølende motorer. Det er vitaminer for familien Lehtonen Hansen, siger Irene, der virkelig må siges at leve op til det at have benzin i blodet.

Der findes motoriserede køretøjer i flere forskellige størrelser på Haugstrupvej 8 ved Tørring, så de yngste medlemmer af familien har mulighed for at starte tidligt med at køre, hvilket også var tilfældet for Irene. Foto: Mads Dalegaard
Som helt lille blev Irene Lehtonen Hansen proppet ned i sidevognen på en Honda Goldwing, som man kan se to eksemplarer af her på billedet. Hun mener selv, at det var her, hun blev "skadet for livet". Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce