Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Fergusonmuseum tæt på at være i mål med indsamling

Indehaveren af Danmarks Ferguson Museum, Henrik Nielsen, er rørt over de mange bidrag, som muséet har modtaget siden indsamlingen til fordel for muséets skrantende økonomi blev skudt i gang. Arkivfoto: Angelina Owino
Danmarks Ferguson Museum i Stourup er tæt på at være i mål med den indsamling, som museet har fået lov til at igangsætte, fordi det har været hårdt ramt af restriktionerne under coronakrisen. Indehaveren af museet, Henrik Nielsen, er rørt over de mange bidrag.
Annonce

Stourup: Covid-19-pandemien har været hård ved Danmarks Ferguson Museum i Stourup. Så hård, at museet, der råder over verdens største samling af Ferguson-traktorer, af Indsamlingsnævnet ekstraordinært har fået lov til at lave en indsamling, så den skrantende økonomi kan blive reddet. Og det er gået over al forventning, oplyser indehaver Henrik Nielsen.

- Vi har fået 25.000 kroner af Insero i Horsens, 10.000 kroner fra Palsgaard og henved 100 forskellige private bidrag derudover. Med andre ord en helt fantastisk respons. Håbet var at indsamle 100.000 kroner, for så vil jeg nemlig kunne få betalt de regninger, som det har knebet at finde økonomi til, siger Henrik Nielsen, der er meget rørt over den store opbakning fra både lokale borgere og virksomheder.

- Det er virkelig noget, der luner, og som giver masser af lyst til at fortsætte med at kæmpe for det her unikke museum. Jeg kan i hvert fald garantere, at der også er noget, der hedder Danmarks Ferguson Museum i 2021, siger Henrik Nielsen.

Annonce

Har måttet sælge ud af samlingen

Fordi Danmarks Ferguson Museum er privatejet, har Henrik Nielsen ikke kunne modtage støtte fra regeringens hjælpepakker. Som konsekvens har Henrik Nielsen måtte sælge ud af samlingen for at få museets økonomi til at hænge sammen. Dog ikke nogen af museets Ferguson-traktorer .

Indsamlingsnævnet vurderede, at de særlige omstændigheder grundet Covid-19-epidemien retfærdiggjorde en privat indsamling, da museets samling er bevaringsværdig.

Museet er især kendt for sine "Ferguson Dage", hvor op mod 3000 Ferguson-entusiaster samles over to dage i maj måned. Det blev selvfølgelig aflyst i år, og ligeledes aflyste alle busselskaber i foråret. Henrik Nielsen forventer en halvering af besøgstallet i 2020 i forhold til 2019.

Annonce

Indsamlingen fortsætter

Indsamlingen fortsætter således, og Henrik Nielsen vurderer, at yderligere bidrag vil kunne være med til at konsolidere museet, så lignende krise-situationer kan undgås i fremtiden.

- Vi har fået lov til at samle ind i et helt år, så vi fortsætter indsamlingen et stykke tid endnu, siger Henrik Nielsen.

På museets hjemmeside kan man finde oplysninger om, hvordan man kan støtte med et beløb.


Det er virkelig noget, der luner, og som giver masser af lyst til at fortsætte med at kæmpe for det her unikke museum.

Henrik Nielsen, indehaver af Danmarks Ferguson Museum i StourupDanmarks Ferguson Museum

2002 grundlagde Henrik Nielsen Danmarks Ferguson Museum på sin fødegård Ankerslund i Stourup, mellem Horsens og Juelsminde.

Siden åbningen er museets samling vokset fra 19 traktorer til 300. Dermed kan Henrik Nielsen kalde sig ejer af verdens største samling Ferguson-traktorer.

Museets udstilling indeholder også havetraktorer, snescootere, veteranbiler, plove og redskaber, modeltraktorer, specielle cykler, et genopført sælgerkontor fra 1940'erne samt et Ferguson arkiv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce