Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Her kan du komme i julestemning: Få overblikket over de lokale julemarkeder- og koncerter

Julemanden har meldt sin ankomst både i Juelsminde, Hedensted og Tørring. Foto: Johan Gadegaard
Det sørme, det sandt, december lige om lidt, og det betyder at et væld af julearrangementer, julemarkeder og koncerter er på vej. Få overblikket over hvor og hvornår julestemningen spreder sig i Hedensted Kommune herunder.

Hedensted Kommune: Er dit julearrangement ikke på listen? Så skriv det ind på www.hsfo.dk/eventinfo 

Vi laver (gratis) redaktionelle omtaler af enkeltstående, ikke kommercielle begivenheder med offentlig adgang - også, når det ikke er jul.

For tvivlsspørgsmål eller hjælp til systemet henvend dig til journalist Ingrid Trier på itc@jfmedier.dk.

Annonce

Julehygge i Uldum - 25. november

Grosbøls slik-abe afløser Julemanden, når der er julehygge i Uldum 25. november. Privatfoto

Uldum: Julen er lige om hjørnet, og det markerer Uldum traditionen tro torsdag 25. november med julehygge i byen.

De seneste uger har man i byens butikker kunnet købe en nøgle, der fungerer som et lod i en konkurrence med et rejsegavekort som præmie.

I løbet af aftenen vil man kunne prøve sin nøgle af i tre postkasser på byens torv. Kan postkassen åbnes, vinder man den tilhørende præmie. Man kan købe nøgler helt frem til kl. 18.50. Åbnes der ingen postkasser, bliver de tre hovedgevinster uddelt som trøstepræmier.

Overskuddet fra nøglesalget går i år til De Danske Hospitalsklovne.

Som noget nyt i år vil børnene desuden kunne smide en ønskeseddel i en stor postkasse med tre ønsker med en værdi op til 500 kr (må gerne koste mindre), og så udtrækkes der fem vindere som får et af sine tre ønsker opfyldt.

- Det har jo været snart to år uden ret meget liv og masser af restriktioner, så vi glæder os til at vende tilbage til vores oprindelige julehygge. Der vil være masser af lækre boder med gratis aktiviteter for børnene, musik og dans om juletræet, fortæller Mathilde Grosbøl.

Julekoncert på Juelsminde Skole med Swinging Sisters - 25. november

Signe Juhl og The Swinging Sisters med deres dygtige trio turnerer lige nu landet tyndt.

Juelsminde: Juelsminde Musikforening byder på koncert 25. november, når Signe Juhl og The Swinging Sisters med deres trio besøger Himmelrummet på Juelsminde skole.

Det seks mand store ensemble turnerer i øjeblikket landet tyndt med deres fortolkninger af amerikanske evergreens krydret med nostalgiske, danske sange i close-harmonystil.

Og der bliver helt sikkert plads til at starte op på den forestående julemåned med juletoner fremtryllet af nogle af landets bedste vokalister og musikere.

Arrangementet starter kl. 19, men dørene og dermed billetsalget og foreningens pop-up-bar åbner kl. 18.

Billetpris 225,- Medlemmer 175,- Børn & Unge 75,-.

Julemanden kommer til Hedensted - 27. november

Hedensted fejrede, at Horsensvej er blevet færdigrenoveret. Brandbiler kørte i kortege ned ad vejen og julemanden hoppede ombord på vej mod Torvet. Foto: Morten Pape

Lørdag 27. november fra kl. 10.30 til 13 kommer selveste julemanden til Hedensted.

Han ankommer standsmæssigt i en brandbil, som det også var tilfældet sidst han stod for en juletræstænding i byen.

Det hele foregår på Bytorvet, hvor der blandt andet vil være et nisseorkester, som spiller populære julemelodier. Der dukker også en kaffevogn op, hvor man vil kunne købe varme drikke og æbleskiver. Derudover byder dagens program på trylleshow og ballondyr ved Per Tryl, gratis hestevognskørsel, sang og dans omkring juletræet, gratis slikpose til alle børn med nissehue foruden en tombola.

Samme dag starter desuden en ny aktivitet i Hedensted Handelsforening, som strækker sig et godt stykke ind i julemåneden.

Den hedder nissejagt. 24 nummererede nissehuer vil blive placeret rundt omkring i byens butikker, og opgaven er så via et skattekort at finde ud af hvilken butik, der har hue nr. 1, hvilken butik, der har hue nummer to, og så videre og så videre. Blandt de afleverede skattekort vil der blive trukket lod om gavekort-præmier, der vil kunne bruges i handelsforeningens medlemsbutikker. Det sker 6. december, 13. december og 20. december.

Denne aktivitet kører også i både Tørring og Juelsminde, og nyder økonomisk støtte fra Hedensted Kommune.

Julemarked i Løsning - 28. november

Løsning: Byens Venner inviterer 28. november fra kl. 10 til 15 til det traditionsrige julemarked i Boldhallen ved Løsning Skole.

Der vil være masser af boder, julecafé, tombola og konkurrencer.

-Husk coronapas, lyder det fra arrangøren.

Overskuddet fra julemarkedet går til Byens Venner, der arrangerer oplevelser for byens børn.

Julestue på Hjortsvang Museum - 28. november

Hjortsvang Museum. Foto: Mads Dalegaard

Hjortsvang: Hjortsvang Museum åbner julestuen 28. november kl. 10.

Her vil der bla. være tombola med præmier, som er sponseret af egnens handlende. Der vil også være boder, hvor der bl.a. kan købes julegaver og pynt, og kaffestuen byder på gløgg og museumsæbleskiver.

Jul på Glud Museum - 28. november

Mød fortællerne, der tager jer med tilbage til den gamle jul

Glud: 28. november kl. 11-16 kan man gratis besøge de julepyntede stuer i de gamle huse på Glud Museum.

I de historiske bygninger kan man møde fortællerne, der tager gæsterne med tilbage til den gamle jul og ind i de gamle julehistorier.

I museets udstillingsrum sælger museets håndlavede ting, som man kan bruge til julegave, og i salen er caféen klar med julegodter.

Man skal vise corona-pas for at komme ind på muséet.

Juletræsfest i Aale Forsamlingshus - 28. november

Aale: Aale Borgerforening holder juletræsfest for børn i Aale Forsamlingshus 28. november kl. 14.

Der vil være godteposer og saftevand til børnene og kaffe og æbleskiver til de voksne. Arrangementet slutter med juletræstænding kl. 16.

Af hensyn til indkøb skal man tilmelde sig pr sms til Anders på 40883974.

AFLYST - Julemarked på Lindved Sognegård - 28. november

Årets julemarked på Lindved Sognegård er aflyst på grund af for få tilmeldinger, meddeler arrangøren onsdag middag.

**************

Lindved: Når der på søndag 28. december fra kl. 12.30 er julemarked på Lindved Sognegård, vil der traditionen tro både være boder og underholdning.

Kl. 13 vil Lindved Skoles kor synger jule- og adventssange, klokken 13.45 vil børn fra børnehaven Eventyrhaven optræde og kl. 14.30 vil julemanden og nissemor komme på besøg og uddele juleposer.

Juleposer á 30 kr. skal bestilles senest onsdag den 24. november på tlf. 27 64 10 01 eller mail tina.pa.tb@gmail.

Jule koncert med Reg og Andreas i Løsning Kirke - 28. november

Reg og Andreas giver julekoncert i Løsning kirke

Løsning: Der er julekoncert i Løsning Kirke med duoen Reg & Andreas 28. november kl. 19.

Ved koncerten giver Reg og Andreas deres helt egne fortolkninger af engelske og danske julesange som fx “Jingle Bells” og ballader med større dybde som “Mary Did You Know”.

De vil også præsentere publikum for nogle af deres egne nye julesange som f.eks. “Christmas is Here”. Duoen består af den canadiske sanger Reg Downey, bosat i Humlebæk, og den danske pianist og sanger Andreas Flensted-Jensen fra Hillerød, som igennem flere år har spillet sammen. Billetter købes i døren.

Julekoncert i Linnerup kirke med Claus og Morten - 1. december

Koncerten med duoen Claus og Morten er gratis, og der er også fællesspisning i multihuset i Skave onsdag den 1. september. Pressebillede

Hjortsvang: Hvad er det, der gør jul til noget særligt? Det er der mulighed for at få et bud på 1. december kl. 19 i Linnerup Kirke ved Hjortsvang, hvor duo’en Claus og Morten vil spille traditionelle julesange fra ind- og udland.

Claus og Morten har spillet sammen i over 30 år og har i den tid været vidt omkring; fra Boxen i Herning til intime kirkekoncerter. Deres repertoire spænder fra de nyeste hits til gamle gode sange.

Tilmelding nødvendig til Else Kristensen på 22 60 85 85. /jfm

Julekoncert med Zenobia i Uldum Kirke - 2. december

Zenobia. PR-foto

Uldum: Uldum-Langskov Kirke inviterer til julekoncert med Zenobia 2. december kl. 19.

Trioen Zenobia har indtaget den danske musikscene med stemningsfyldte fortolkninger af den danske sangskat. Gruppen har udgivet fire albums og har siden 2007 turneret i Danmark, på Færøerne, Grønland og i Tyskland.

De tre musikere er født i området omkring Egtved i Jylland. De har kendt hinanden fra barnsben, og er vokset op med den danske visetradition.

Louise og Charlotte er søstre og har spillet sammen så længe, de kan huske. De har altid sunget i skolen, til spejder og til familiesammenkomster, mens Mette Kathrine lærte folkeviser og højskolesange af sin mor.

Koncerten koster 100 kroner, og billetter kan bestilles på uldum-langskov.safeticket.dk

Juledisco i Hedensted Svømmehal - 3. december

Hedensted: -Kom og se den seje julemand springe ud fra tre-meter vippen. Sådan lyder opfordringen fra Hedensted Centret, der inviterer til jule-disco i svømmehallen fredag 3. december fra kl. 18 til 21.

Billetter a 50 kr. kan købes på centerets hjemmeside.

Julemarked Tinnetgård - 4.-5. december

Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskole. Foto: Mette Mørk

Tinnet Krat: Bo- og Erhvervsskolen Tinnetgaard på Hammervej 28 inviterer også i år til julemarked.

Årets julemarked er 4. og 5. december kl. 10. til 15.30

Man kan bl.a. være med til at vække julemanden, smage frisklavede brændte mandler, tage på hestevognstur eller få en hestetræktur.

Der vi også være rig mulighed for at hilse på stedets dyr - holde en kylling eller klappe en kanin.

I værkstedet vil lokale stå klar med deres boder, der er f.eks. husflid, honning, hjemmelavede nisser og hånddyppede stearinlys. Også gårdens nyåbnede og bæredygtige blomsterværksted vil have åbent.

Der vil være legeland med forskellige discipliner og spil, hvor børn og barnlige sjæle kan udfordre hinanden.

Lige som tidligere år vil de modige have mulighed for at få en dukkert i et af Tinnetgaards vildmarksbade – Så husk badetøj.

Julemanden kommer til Juelsminde - 4. december

Julemanden. Foto: PR

Juelsminde: 4. december bliver julens indtog markeret i Juelsminde.

Traditionen tro begynder dagen kl. 10.45 med musik af Juelsminde Pigegarde, og kl. 11 kommer julemanden og hans kone sejlende og lægger til ved Lillemolen for enden af Havnegade.

Derfra går man i samlet flok til Brøndums Torv, hvor der skal danses om juletræet, inden Juelsminde Borgerforening deler slikposer ud til børnene.

Butikker holder ekstra åbent den dag fra kl. 10-15.

Som noget nyt kan børnene komme på nissejagt. 24 nummererede nissehuer vil blive placeret rundt omkring i byens butikker, og opgaven er så via et skattekort at finde ud af hvilken butik, der har hue nr. 1, hvilken butik, der har hue nummer to, og så videre og så videre. Blandt de afleverede skattekort vil der blive trukket lod om gavekort-præmier, der vil kunne bruges i handelsforeningens medlemsbutikker.

Det er Juelsminde Handelstandsforening og Juelsminde Borgerforening, der står for arrangementet.

Julemanden kommer til Tørring - 5. december

Julemandens ankomst til Tørring plejer at tiltrække op mod 1000 mennesker. Arkivfoto

Julemanden har meldt sin ankomst til Tørring søndag 5. december kl. 13. Han vil ankomme i brandbil præcis som han plejer og der vil også være godteposer til børnene. Derudover vil der komme et par ponyer, man kan få sig en ridetur på.

Arrangementet vil ikke foregå på Torvet, men på arealet foran Administrationshuset ved Østergade/Jernbanegade.

På grund af den igangværende renovering af torvet vil der ikke være nogen fælles tænding af julelyset.

Koncert med Svensk Folkejul på Hjarnø - 9. december

Stemningsfuld julekoncert med "Svensk Folkejul"

Svensk Folkejul spiller i Hjarnø Forsamlingshus torsdag d. 9. december kl 19.00 Entré 100,- gratis for børn.

-Svensk Folkejul leverer en magisk koncertoplevelse af nordisk traditionel julemusik, skandinaviske julesange, gamle favoritter og nykomponerede viser. Julen er en helt særlig fest, fuld af musik og Svensk Folkejul spreder den gode folkelige stemning, lyder det fra arrangøren.

Færgen fra Snaptun sejler kl 18.

Julekoncert med Kurt Ravn i Øster Snede - 11. december

Kurt Ravn skuespiller og sanger. Foto. Birgitte Carol Heiberg

Øster Snede: Gudenåens Y's Men's Club arrangerer julekoncert med Kurt Ravn i Øster Snede Kirke 11. december kl. 15.

For Kurt Ravn er julekoncerterne blevet en tradition, og det er i år den 26. af slagsen. Med sin sangstemme og udstråling skaber han julestemningen i kirken sammen med Carl Ulrik Munk-Andersen på klaver/orgel og Birgitte Lindum på obo.

Julekoncert med Herning Kirkes Drengekor i Hedensted - 11. december

Herning Kirkes Drengekor kommer til Hedensted

Lørdag d. 11. december kommer det kendte Herning Kirkes Drengekor på besøg i Hedensted Kirke.

Koret er stiftet i 1949 af daværende organist ved Herning Kirke Cort Cortsen. Koret hører til blandt Danmarks ældste drenge- og mandskor. I dag består koret af omkring 45 drenge og unge mænd og ledes af organist Charlotte Rowan.

Drengene begynder som regel i 8-9 årsalderen i korets forskole

Koncerten starter kl. 16 og der skal på forhånd købes billetter.

Julekoncert med Ann-Mette Elten i Stouby Kirke - 12. december

Der er julekoncert med Ann-Mette Elten i Stouby Kirke 12. december. Pressefoto

Stouby: Stouby Kirke inviterer til julekoncert med Ann-Mette Elten 12. december kl. 19.30

-Med sin flotte stemme giver Ann-Mette Elten lyt liv til vores mest elskede julesalmer og sange, og luften sitrer, når hun giver sig i kast med nogle af de helt store klassiske sange fra sit album "Adagio". Så læn dig tilbage, luk øjnene og glem alt om juletravlhed for en stund med en sangerinde, hvis repertoire spænder utrolig bredt, lyder opfordringen fra arrangøren.

Billetter kan købes på billetsalg.dk.

Julekoncert og luciaoptog med Juelsminde Kirkes kor - 12. december

Ved julekoncerten i Juelsminde Kirke optræder traditionen tro Kirkens kor med julens sange og salmer.

Som det plejer at være, begynder koncerten med Luciaoptog, hvor børnekoret kommer gående ind i kirken med levende lys, syngende Luciasangen.

Der venter tilhørerne et meget blandet program med julens sange og salmer, både de kendte, såvel som de mindre kendte.

Organist Annelise Corydon Frederiksen står i spidsen for alle korsangerne.

Der er to helt ens koncerter, som finder sted søndag den 12. december kl. 16 og 19.

Der er fri entré. Kun adgang med gyldig billet, som kan hentes på Juelsminde Kirkes hjemmeside: www.as-klakring-juelsminde-sogne.dk

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Perlerække af julekoncerter på vej: Her kan du opleve dem

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Juledisco i svømmehallen

Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Butikker er klar til mundbind, men dagligvarebutik håber personalet kan vælge frit

Hedensted/Juelsminde Avis

Forslag til det nye byråd: Kontakt alle landmænd i Hedensted Kommune og tilbyd gratis omlægningstjek til økologi

Hedensted/Juelsminde Avis

Julestue-gæster: - Helt fint at skulle vise coronapas

Hedensted/Juelsminde Avis

Det var ikke et myndighedskrav, men: Ingen julestue på Kastaniehøj i Hedensted uden coronapas

Hedensted/Juelsminde Avis

Se alle billederne: Masser af folk på Bytorvet i Hedensted, da julemanden kom forbi

Hedensted/Juelsminde Avis

Fiskerne i Juelsminde får deres historie fortalt i ny bog

Hedensted/Juelsminde Avis

Sommerspil fejrer 50-års jubilæum næste år: Søger skuespillere, sangere og dansere i alle aldre - også "gamle"

Hedensted/Juelsminde Avis

Man skal kunne låne til drømmehuset i Barrit så vel som på Frederiksberg

Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til adventshygge i kirkecenteret

Hedensted/Juelsminde Avis

Indbrud i daghjem til plejecenter: Stak af med pengeskab

Hedensted/Juelsminde Avis

Idrætsforening og skole lukker ned for al idræt i Ølsted: - Lad os stå sammen nu, og få corona slået ned

Hedensted/Juelsminde Avis

Revytraditionen i Juelsminde lever i bedste velgående, men savner friske kræfter

Hedensted/Juelsminde Avis

Frækt lommetyveri i Rema 1000: Stjal telefon med personlige kort fra 75-årig kvinde

Hedensted/Juelsminde Avis

Jeg har strøget ordet 'skamlæber' fra min ordbog

Hedensted/Juelsminde Avis

Overholdt ikke vigepligt: To biler kørte sammen onsdag aften

Hedensted/Juelsminde Avis

Bo opgav landmands-drømmen: Nu er han medejer i familiedrevet VVS-firma

Hedensted/Juelsminde Avis

Tidligere HIF'er på ungdomskontrakt i Vejle Boldklub

Hedensted/Juelsminde Avis

Ølsted-borgere ved pop-op-kviktest efter smitteboom: - Byen snakker da om det, men vi tager det stille og roligt

Hedensted/Juelsminde Avis

Alt for stort smittetryk kræver nu handling: Ølsted får pop-op-kvikteststed

Hedensted/Juelsminde Avis

Julemarked i Løsning

Hedensted/Juelsminde Avis

Her kan du komme i julestemning: Få overblikket over de lokale julemarkeder- og koncerter

Annonce