Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Jysk Caravan Service lukker: Ankers hænder kan ikke mere

Anker Jørgensen må lukke sin forretning, Jysk Caravan Service, fordi han har fået vikingesyge, og hans fingre ikke længere fungerer. Foto: Mads Dalegaard
Efter flere operationer i hænderne må Anker Jørgensen smide håndklædet i ringen. Vikingesyge tvinger ham til at lukke forretningen Jysk Caravan Service.

Stouby: - Øv, øv, øv.

Sådan udtrykker 58-årige Anker Jørgensen sig om den beslutning, han har været nødt til at træffe: At lukke sin forretning gennem 10 år Jysk Caravan Service.

- Det er absolut ikke med min gode vilje, men mine fingre kan ikke mere, siger den smed-uddannede campingvognsreparatør og viser en hånd frem med krogede fingre, der ikke kan strækkes ud.

Annonce

Sygdommen hedder vikingesyge, og Anker Jørgensen har haft den i 25 år. Han er blevet opereret i hænderne flere gange, men nu kan der ikke gøres mere.

Anker Jørgensen kan ikke strække sine fingre ud, og han har smerter i hånden det meste af tiden. Det tager til, når han bruger den. Foto: Mads Dalegaard

- De gør ondt hele tiden, og især når jeg bruger dem. Det seneste år er det blevet værre, og jeg ser ikke anden mulighed end at lukke virksomheden. Hvad jeg så skal give mig til, ved jeg ikke, for det er nok svært at få arbejde som håndværker, når man ikke kan bruge hænderne, konstaterer Anker Jørgensen.

Omgængelig og arbejdsom

Han er oprindeligt uddannet landbrugs- og bygningssmed, men havde for 20 år siden lyst til at prøve noget nyt. På det tidspunkt havde han netop selv købt campingvogn, og da han så, at Campingcentret i Vejle søgte en medarbejder, slog han til.

- De sagde, at man skulle være omgængelig og arbejde som en hest, og begge dele kunne jeg skrive under på, siger Anker Jørgensen, der efter fem år blev værkfører på virksomheden, som på grund af sygdom måtte lukke for 10 år siden.

Det blev startskuddet til, at Anker Jørgensen blev selvstændig med Jysk Caravan Service.

- Der manglede i branchen nogen, som ville køre ud til folk - og gerne i weekender, for det er jo ofte her, man opdager, at der er noget galt med campingvognen. Så det gjorde jeg, siger Anker Jørgensen.

Annonce

Campingfolk er glade

Han startede med en servicebil, men udvidede efter et år forretningen med et værksted i Stouby. Og det har været 10 gode år, fortæller han.

Det er ikke med sin gode vilje, at Anker Jørgensen lukker sin virksomhed, Jysk Caravan Service. Campinglivet er det dog ikke slut med, for han beholder sin fastliggerplads på Rosenvold. Foto: Mads Dalegaard

- Det er en dejlig branche, for campingfolk er glade, og de er altid taknemmelige, når man kommer ud og får vandhanen eller toilettet til at virke igen. Så er ferien reddet, siger Anker Jørgensen.

Fremover regner han med, at hans reparation af campingvogne kommer til at begrænse sig til hans egen, som han plejer at parkere på Rosenvold Camping, hvor han og hustruen er fastliggere.

Han holder afskeds- og lukkereception 19. september.

Det har været en svær beslutning for Anker Jørgensen at lukke sin forretning, men han er også afklaret med det. Foto: Mads Dalegaard


Hvad jeg så skal give mig til, ved jeg ikke, for det er nok svært at få arbejde som håndværker, når man ikke kan bruge hænderne.

Anker Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce