Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Tak for i år corona

Marcus "Skovfar" Øland er ny klummeskribent på Hedensted Avis. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Klummen: 2020 var et mærkeligt år. For mig var det lidt ligesom en dommedagsprofeti, der gik i opfyldelse.

Min hustru havde barsel og så dokumentarer om pandemier. Så da hun begyndte at følge coronatallene i udlandet, var jeg skeptisk. Det var jo nok en overreaktion, forårsaget af dokumentarkuller og ammehormoner.

Jeg fortsatte dagligdagen, og lige da min anden børnebog udkom, lukkede statsministeren landet ned.

Vi kom igennem året alligevel, selvom både udgivelsesarrangementer og fortælleshows måtte aflyses, børnene måtte passes hjemm og al social aktivitet måtte udsættes.

Det blev sommer, det blev efterår, og det blev sørme også jul, selv med begrænset social aktivitet og med et hav af aflyste sammenkomster og lukkede butikker.

Nu kommer 2021 snart, og så kommer foråret igen, men her i vinterens mørke kan det være svært at se det positive corona har bragt med sig. Med vaccinen i sigte vil jeg prøve alligevel, men du skal vide, at jeg har været så heldig, at virussen kun har ramt mig på økonomien og fået mig til at frygte for mit arbejde. Klummen her så nok meget anderledes ud, hvis jeg var ensom eller havde mistet et familiemedlem.

Jeg har to små børn, Elise på to og Lauge på et, så da Danmark lukkede ned, blev vores familie sat på standby. At arbejde var umuligt, det var noget vi til nøds kunne gøre, mens børnene sov, hvis altså de sov samtidig, og vi ikke selv sov.

I starten fyldte panikken mere end glæden over al den ekstra hjemmetid. Sådan har mange nok haft det, men på et tidspunkt fandt vi ind til kernen og fandt nærhed sammen. Vi blev tættere, og jeg blev kureret for den frygt, som mange fædre har, for at være alene med deres små børn.

Corona har gjort vores familie tættere, både inden for husets fire vægge, og udenfor. Vi har haft daglige videoopkald med mine forældre på Sjælland, og jeg tror, mine børn har fået et tættere forhold til deres bedsteforældre, end de ellers ville have haft

Afstand har gjort os tættere, og sådan tror jeg mange af os, mildt ramte, har det.

Vi har alle skullet prioritere, hvem vi skulle kramme, hvem vi skulle se, og hvilke lokale butikker vi skulle holde i live.

Jeg ved fra vores lokale forretninger, at de også bliver prioriteret. Det varmer og er vigtigt i en by som vores.

Lad os fortsætte med det, også når krisen er overstået.

Corona har gjort nærheden og manglen på samme mere synlig. Den har tvunget os til at forholde os til det og dem, der betyder noget for os, og det er mere værd end meget andet.

For nogle af os betyder det, at vi har fundet en stærkere nærhed, andre har måske opdaget, at nærheden var væk, og vi kan måske forvente en del skilsmisser i det nye år – og dog, julefrokosterne blev jo trods alt også aflyst.

Lad os fortsætte med at prioritere det, der er vigtigt for os. Det er jo så nemt at komme til at sidde med næsen i skærmen, når man kunne have siddet sammen med børnene eller have ringet til sin mor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Butikker takler nedlukning vidt forskelligt: Nogle lukker helt andre har fuld gang i webshoppen

Annonce