Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Syngende elektriker glæder sig til Palsgaard-koncerter

Den syngende elektriker fra Juelsminde, Magnus Dahmberg, er én af de sangere, som skal optræde ved fem musicalkoncerter i Palsgaard Slotspark i de kommende dage. Arkivfoto: Søren E. Alwan
I de kommende dage kommer der til at lyde liflige musical-toner i parken ved Palsgaard Gods, idet Palsgaard Sommerspil afvikler fem koncerter. En af sangerne er den lokale elektriker Magnus Dahmberg, der bor og arbejder i Juelsminde.
Annonce

Palsgaard: På grund af coronavirus har Palsgaard Sommerspil valgt at flytte forestillingen "Troldmanden fra Oz" til 2021, men det har ikke fået den lokale teaterforening til at opgive ævred helt. Således kommer der til at lyde liflige musical-toner i parken ved Palsgaard Gods i dagene fra 6. til 9. august, hvor en række sangere og musikere fra tidligere års forestillinger vil divertere med musical-hits fra diverse verdenskendte musicals.

"Lyden af sommerspil" er titlen på koncertrækken, som også tæller en enkelt lukket koncert lørdag aften, som Palsgaard har købt til virksomhedens ansatte.

Annonce

Fire åbne koncerter

Der er tale om i alt fire åbne koncerter, hvor der efter aftale med myndighederne sælges max. 375 billetter pr. koncert. Tæller man antallet af frivillige med, når man op på et samlet deltagerantal på små 500, hvilket er helt efter gældende corona-forskrifter.

Formanden for sommerspillet, Thrine Nørgaard, glæder sig over, at vejrguderne er med arrangørerne, idet vejrudsigten lover masser af sol og varme alle fire dage.

- I starten af denne uge var vi tæt på at passere de 1.000 solgte billetter, og med det vejrlig, der venter os, så tænker jeg, at vi nok også får solgt de sidste 500 billetter. Koncerten fredag er eksempelvis udsolgt, siger formanden.

I det omfang, der måtte være ledige billetter, vil de blive solgt ved indgangen. Forsalget foregår via Palsgaard Sommerspils hjemmeside.

Annonce

34-årig lokal elektriker går på scenen

Én af dem, der skal optræde, er den syngende, svenske elektriker fra Juelsminde, 34-årige Magnus Dahmberg, der faktisk oprindeligt er uddannet som musical-performer i Sverige. Det var egentlig hans drøm at leve af musikken, men livet tager somme tider nogle drejninger, som gør, at man får nogle andre prioriteter.

For Magnus' vedkommende var det mødet med en Juelsminde-pige på et ferieresort på Tenerife i 2008, hvor han optrådte som sanger efter netop at have færdiggjort sin uddannelse. Det sagde bang, og i stedet for en musical-karriere blev det  til en helt almindelig tilværelse med job, kone og børn i Juelsminde. Dog med et par afstikkere til Palsgaard Sommerspil, idet musikken altid har trukket i ham.

Han var således med på scenen både i forbindelse med "Aida" i 2009 og "Miss Saigon" i 2012, hvor han faktisk havde en hovedrolle som den amerikanske soldat Chris. Han fik også tilbudt en rolle i Chess-musicalen, men sprang fra i sidste øjeblik af hensyn til familielivet.

Annonce

Er blevet skilt to gange

Magnus Dahmberg er i dag skilt fra både sin første kone, som han har en dreng og en pige med, og sin anden kone, som han har en søn på to et halvt år med. Der er således blevet plads til musikken igen, selv om han stadig prioriterer samværet med sine børn meget højt.

- Det er vigtigt for mig at være en god og nærværende far, og det lader sig da også gøre via nogle velfungerende deleordninger. Men det står også mere og mere krystalklart for mig, at mit liv duer ikke uden musikken, siger Magnus Dahmberg, der ud over at skulle synge kor sammen med resten af ensemblet, også skal synge to sange solo. Den ene er "Morgen på Atlantis", mens den anden er den svenske musical-sang "Ud mod et hav", som er skrevet af Björn og Benny fra ABBA.


Jeg glæder mig i det hele taget til igen at skulle optræde sammen med en flok superdygtige sangere og musikere. Det er virkelig et stort privilegium, som jeg nyder i fulde drag.

Magnus Dahmberg, elektriker og musical-performer


- Jeg er selv født og opvokset i Sverige, så det er en sang, der betyder rigtig meget for mig. Jeg glæder mig i det hele taget til igen at skulle optræde sammen med en flok superdygtige sangere og musikere. Det er virkelig et stort privilegium, som jeg nyder i fulde drag, siger den syngende elektriker fra Juelsminde, der ikke vil afvise, at man også vil kunne finde ham på Palsgaard-scenen i sommeren 2021, hvor "Troldmanden fra Oz" løber af stablen.

- Hvis det kan lade sig gøre rent praktisk, så vil jeg bestemt ikke afvise det. Jeg vil under alle omstændigheder gerne have buddet, siger Magnus Dahmberg, der til daglig arbejder som elektriker i det lokale elinstallatør-firma Martensen & Kobbelgaard.

Lyden af sommerspil 2020

Af hensyn til de gældende corona-restriktioner vil der ikke blive solgt mere end 375 billetter pr. koncert.

Publikum placeres i grupper ved café-borde i området hvor scenen normalt står. Dette for at overholde kravet om afstand.

Sangerne står på podier ved søen, så man har den som baggrund.

Man kan købe drikkevarer, men ikke mad. Man er dog velkommen til selv at tage en picnickurv med.

Jens Frausing er instruktør på forestillingen. Kapelmesteren hedder Mathias Myrthue Justesen, mens Jacob Philip Andersen er koreograf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce