Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Travl rideklub får hjælp til at købe dyr hest: Nu kan flere gå til ridning

Efter et år med corona-restriktioner er der nu igen kommet gang i Hedensted og Omegns Rideklub. Faktisk så meget, at klubben ikke har heste nok til at dække behovet for ridetimer. Derfor har Fritidsudvalget bevilget klubben 45.000 kroner til indkøb af en ekstra hest. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Der er i øjeblikket så stor søgning til Hedensted og Omegns Rideklubs elev- og handicapafdeling, at der ikke er heste nok til at klare efterspørgslen på ridetimer. Derfor har klubben søgt kommunen om tilskud til indkøb af flere heste.

Hedensted: - Nej, du kan desværre ikke få ridetimer hos os lige nu.

Den besked har trænere og ledere i Hedensted og Omegns Rideklub post-corona måttet aflevere flere gange til interesserede elever - både i elev- og i handicapafdelingen. Årsag: Mangel på tilstrækkeligt med heste.

Problemet er, at prisen på heste er steget markant, hvilket gør det vanskeligt for klubben at finansiere nye heste. Derfor har klubben ansøgt om tilskud fra kommunens udviklingspulje til indkøb af to heste. I alt 90.000 kroner, hvoraf Fritidsudvalget har besluttet at bevilge halvdelen.

Annonce

Bestyrelsesmedlem og "blæksprutte" i klubben, Ann Worm, fortæller, at man gerne vil udvide i både handicap- og elevafdelingen, fordi rigtig mange gerne vil gå til ridning nu, hvor det er blevet muligt igen.

Har ikke heste nok

- Vi har siden februar i år kørt med to undervisere i stedet for én i handicapafdelingen, men må ikke desto mindre sige nej til handicappede, da der ikke er heste nok. Det samme gælder i elevafdelingen. Vi vil derfor gerne udvide i begge afdelinger, men det kan ikke lade sig gøre uden indkøb af ekstra heste, siger hun, og uddyber:

- Vi råder over 13 heste lige p.t., men da vi ikke vil byde dem mere end max. to lektioner om dagen, så kan vi ikke udvide på anden vis end ved at købe nye hestekræfter - om man så må sige. Men det er altså blevet rasende dyrt at købe heste, siger Ann Worm.

Hvorfor er prisen på heste steget så markant?

- Jeg ved, at det er et generelt problem over hele landet, og det handler jo nok bare om helt almindelig udbud og efterspørgsel. Rigtig mange vil gerne ride både i klubber og privat lige nu, og det presser prisen op, fordi der dermed bliver stor efterspørgsel på heste, siger Ann Worm.

Annonce

Leder efter rolig hest

Det er på trods af bevillingen endnu ikke lykkedes at finde den rigtige hest til den rigtige pris.

- Det er så den næste udfordring. Dels er det en rolig hest, vi skal ud og finde, og dels er mange hesteejere forbeholdne overfor at sælge til rideskoler, fordi de tror, vi udsætter dem for mange ridetimer om dagen. Sandheden er, at vi går rigtig meget op i, at vores heste skal have det godt, siger Ann Worm.

Vi har siden februar i år kørt med to undervisere i stedet for én i handicapafdelingen, men må ikke desto mindre sige nej til handicappede, da der ikke er heste nok. Det samme gælder i elevafdelingen.

Ann Worm, bestyrelsesmedlem og "blæksprutte" i Hedensted Rideklub

Hun medgiver, at prisen godt kan overstige de 45.000 kroner, man har fået bevilget.

- Det kan godt ende med, at vi skal betale 55.000 for en hest, og så må vi jo finde de sidste 10.000 kroner selv. Under alle omstændigheder er vi rigtig glade for det tilskud til indkøb af en hest, som vi har fået bevilget. Det gør, at vi kan imødekomme endnu flere elever og handicappede, der gerne vil prøve at ride. Det dækker nok ikke hele behovet, men er et godt skridt på vejen, siger Ann Worm.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Åben have i Vrigsted

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

KD støtter friplejehjem i Løsning: Ældre bør have frit valg, når de skal på plejehjem

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det er vigtigt at måle alle infrastruktur-investeringer efter samfundsøkonomisk rentabilitet, hvilket helt forsvinder i debatten om timedrift og togfond

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Sådan kombinerer du sommerferie og vægttab

Hedensted/Juelsminde Avis

Kræftens Bekæmpelse tager på gåtur i Klejsgård

Hedensted/Juelsminde Avis

Fest, musik og røget fisk på røgepladsen i Juelsminde

Hedensted/Juelsminde Avis

Flisemangel udsætter arbejde på Storstranden: Venter med anden etape til efteråret

Hedensted/Juelsminde Avis

Danfoss-formand åbner Ferguson Dage: Traktormuseum fejrer 20 års fødselsdag med to dages larm

Hedensted/Juelsminde Avis

Tyveri af kabler fra byggeplads

Hedensted/Juelsminde Avis

Brand i etageejendom: Alle beboerne blev evakueret

Hedensted/Juelsminde Avis

Projekt Kysthistorier inviterer på vandretur ved Borre

Hedensted/Juelsminde Avis

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Hedensted/Juelsminde Avis

Modebutik i Hedensted er Gazelle for fjerde år i streg

Hedensted/Juelsminde Avis

Åbnede butik seks dage før første corona-nedlukning: Diana fik en hård start som butiksindehaver, men så fyldte hun sin Yaris med sko og kørte rundt på plejehjemmene

Hedensted/Juelsminde Avis

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Annonce