Siden 2008 har Karsten Sig og Janne Rahbek drevet Staby Ismejeri, som parret har etableret i den ene ende af gårdens stuehus.
Copy link address
Ninna Pirchert (nipi@bergske.dk)
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Det er Karstens Sigs job at hente mælk fra de 200 malkekøer og bære det over gårdspladsen til ismejeriet, hvor hans kone står klar til at lave is i store mængder. Fotos: Morten Stricker. -
I den travle forårstid er der meget at holde styr på, og det gælder om at holde tungen lige i munden, så den rigtige kunde får den rigtige is. Bestillinger, som Janne Rahbek modtager, er nemlig individuelle - med hver sin smagskombination, og som noget nyt er der nu også mulighed for at få et billede af festens hovedperson på isen. -
Flødeisen er lavet af frisk mælk fra gården egne køer. Der tilsættes også fløde for at give den cremede konsistens. -
Påsken kunne også ses i ismejeriets fryser, hvor de portionsanrettede desserter bar præg af højtiden.