Annonce
Holstebro Onsdag

DGI tilbyder aktiviteter for overvægtige børn og unge

TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland har doneret omkring 1,3 millioner kroner til udrulning og forankring af "Jump4Fun"-konceptet i DGI Vestjylland og DGI Midtjyllands område. Pressebillede
Børn og unge, der ikke er vant til at dyrke foreningsidræt, skal gerne bevæge sig mere og opleve det fællesskab, der følger med, når man dyrker idræt i den lokale forening. Derfor har DGI lanceret "Jump4Fun"-konceptet, som efter sommerferien kommer til både Holstebro og Struer.

Struer/Holstebro/Lemvig: Mere end 10.000 midt- og vestjyske børn i indskolingen og på mellemtrinet er ifølge Sundhedsstyrelsen overvægtige eller svært overvægtige.

DGI vil derfor etablere såkaldte "Jump4Fun"-hold i ni kommuner - heriblandt i Struer, Holstebro og Lemvig kommuner.


Annonce

Tilbuddet går på tværs af idrætter, køn og alder. Børn og unge skal først og fremmest opleve, at de er en del af et positivt fællesskab, hvor de på en sjov og legende måde får sved på panden og pulsen op.

Charlotte Egede Frost, DGI Vestjylland


Jump4Fun er et koncept, der har fokus på, at deltagerne skal bevæge sig og have det sjovt sammen uden et konkurrenceelement og fokus på at præstere.

- Tilbuddet går på tværs af idrætter, køn og alder. Børn og unge skal først og fremmest opleve, at de er en del af et positivt fællesskab, hvor de på en sjov og legende måde får sved på panden og pulsen op. De skal opleve bevægelsesglæde og blive motiveret til at være mere fysisk aktive, siger Charlotte Egede Frost fra DGI Vestjylland i en pressemeddelelse.

Det er et samarbejde mellem sundhedsplejersker, overvægtsklinikker, sundhedscentre og -huse samt kultur- og fritidsafdelinger, der skal skabe rammerne for de nye foreningstilbud.

Begynder efter sommerferien

Til august skal instruktører og frivillige undervises i blandt andet Jump4Fun-konceptet og træningsplanlægning.

Når de har fået den nødvendige indsigt, begynder de første hold efter sommerferien i byer som Holstebro og Struer. I de kommende år vil holdene også komme til de resterende kommuner - deriblandt Lemvig Kommune.

- Det er vigtigt, at børn og unge får en god start, når de første gang møder op i foreningerne og har lyst til at komme igen. Derfor sørger vi for at klæde foreningerne godt på og introducerer dem for de aktiviteter, som er særligt udviklet til børn og unge med overvægt og til dem, der ikke er vant til at komme i idrætsforeninger, siger Charlotte Egede Frost.

- Vi håber meget på, at vi kan vise de børn og familier, der ikke tidligere har været en del af en forening, at motion og idræt også kan være for dem, og at der følger et godt kammeratskab med, fortsætter hun.

Samarbejdet, der løber over de næste tre år, vil give 16 foreningstilbud med plads til omkring 200 børn og unge på holdene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce