Annonce
Holstebro Onsdag

Flere skal studere i Holstebro

Holstebro byder velkommen til flere studerende i år, end de gjorde sidste år. Arkivfoto: Johan Gadegaard
673 personer er blevet optaget på en af de ti uddannelser, der udbydes i Holstebro. VIA har optaget de 561 af de kommende studerende, mens Erhvervsakademiet har optaget de resterende 112.
Annonce

HOLSTEBRO: Flere er blevet optaget på de ti uddannelser, som udbydes i Holstebro. Det er især uddannelsen som sygeplejerske, der har fremgang. Der er blevet optaget 20 flere studerende, som begynder den 1. februar.

- Vi har god tid til at finde ud af, hvordan det skal organiseres, hvilke timer vi skal udbyde som forelæsninger, og hvilke timer der skal udbydes som holdundervisning, siger Jonna Frølich, der er uddannelsesdekan for sygeplejeuddannelsen ved VIA University College.

I alt har man optaget 120 nye sygeplejestuderende, og nogle af de ekstra studerende skal nu begynde i Silkeborg, hvor Jonna Frølich forventer, at man kan lære af de erfaringer, man gør sig nu.

I alt optager VIA 898 studerende årligt på sygeplejestudiet, hvoraf de 110 er i Holstebro og fra næste år 40 ekstra på en uddannelsesstation i Herning.

- Der er heller ingen tvivl om, at vi kommer til at have plads til de nye studerende. Det der kan blive udfordringen er praktikken, men der siger kommuner og regionerne, at det skal vi nok finde ud af, siger Jonna Frølich.

Annonce

Populær by

- Det er sådan, at de ikke må tage hele deres uddannelse i Herning, så de kommer også til at studere i Holstebro, siger Jonna Frølich.

Jonna Frølich forventer også, at skolen næste år vil skulle søge om at optage flere sygeplejestuderende. Det er dog op til Uddannelses- og Forskningsministeriet at afgøre, om der må optages flere studerende.

Men selvom der nu er flere, der skal studere i Holstebro, så var byen mindre populær blandt ansøgerne. Der var 40 procent færre af ansøgerne til uddannelserne, som havde byen som første prioritet. Byen er dog stadig blandt de mest populære, da den kun er overgået af Aarhus.

- Vi er altid nysgerrige på ting, vi kan gøre anderledes og bedre, men vi har et kvalitetssystem, hvor vi konstant måler på vores uddannelser, så jeg ser det på ingen måde et udsving ét år som en grund til bekymring, sagde Louise Gade, der er prorektor for VIA University College, da ansøgningstallene for VIA blev offentliggjort i begyndelsen af juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce