Annonce
Holstebro Onsdag

Hjemmebageriet er steget med 200 til 300 procent under nedlukningen

- Der er især fokus på at bage det usunde og det søde, fortæller Tove Færch, der de seneste 27 år har været leder af Karolines Køkken. - Og det er positivt, for når man først får succes i køkkenet, får man blod på tanden til at kaste sig ud i mere, tilføjer hun. Arkivfoto: Axel Schütt/Ritzau Scanpix
Karolines Køkken, der hører under Arla, oplever under corona-nedlukningen en voldsom stigningen i antallet af søgninger på opskrifter på kager og andet sødt.

Danmark: - Det er helt vildt.

Sådan beskriver Tove Færch, der er er leder af Karolines Køkken, interessen for at bage kager og andet sødt hjemme i de danske køkkener under corona-nedlukningen.

- Vi så allerede tendensen under den første nedlukning, siger Tove Færch og oplyser, at søgningen på kageopskrifter er steget et sted mellem 200 og 300 procent under coronakrisen.

Karolines Køkken kan nemlig følge med i, hvad brugerne søger på, og hvornår de gør det.

- I begyndelsen af den første nedlukning var der fokus på at nørde med surdej, men nu er der fokus på at bage det usunde og det søde, fortæller lederen af Karolines Køkken.

Og det er positivt, mener hun, selv om det i den perfekte verden var bedre, hvis der var større koncentration om at tilberede de sunder retter i køkkenet.

Men når man først har succes i køkkenet, får man blod på tanden til at kaste sig ud i mere, lyder hendes filosofi.

Antallet af søgninger stiger i skolernes ferier, og så har Tove Færch og hendes kolleger konstateret en ændring i forhold til søgningerne og ugedagene.

- Før var det om lørdagen, der blev søgt mest på kageopskrifter, men nu er det jævnet mere ud over ugen, så hverdage og weekenden flyder mere sammen, fortæller hun.

Annonce

God overlevelsestanke

At gå i køkkenet og bage - alene eller sammen med børnene - synes hun er en god aktivitet, der kan glæde både én selv og andre.

- Det er en god overlevelsestanke, at vi lige så godt kan få noget godt ud af, at vi skal være mere hjemme. Og nu har vi også tiden til at bage, tilføjer hun.

Opskrift: Gateau Marcel

Det skal du bruge:

250 gram smør

250 gram grofthakket mørk chokolade (cirka 55 procent kakao)

Ni æggehvider

250 gram sukker

Syv æggeblommer

Pynt: Friske citronmelisseblade og chokoladespåner

Sådan gør du:

Lad smør og chokolade smelte i en gryde ved svag varme og under omrøring. Fjern gryden fra varmen og lad chokoladeblandingen køle let af.

Pisk æggehviderne stive.

Tilsæt halvdelen af sukkeret lidt ad gangen og pisk i cirka tre minutter til marengsblandingen bliver sej og skinnende - brug for eksempel en håndmixer.

Pisk æggeblommer og resten af sukkeret til en luftig æggesnaps.

Vend forsigtigt den afkølede chokoladeblanding i æggesnapsen og vend det hele sammen med marengsblandingen.

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (cirka 22 centimeter i diameter) - smør siderne og drys med sukker. Fordel 2/3 af dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen.

Stil resten af dejen tildækket i køleskabet.

Lad kagen køle helt af i formen på en bagerist. Fordel resten af chokoladeblandingen på den kolde kage, pynt med citronmelisseblade og chokoladespåner og server.

Bagetid: Cirka 35 minutter ved 175° grader i traditionel ovn. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

Hvilke kageopskrifter vi danskere søger på afhænger af sæsonen. Lige for tiden er det fastelavnsboller.

- De gammeldags med creme indeni bager vi selv - dem med fløde køber vi hos bageren, lyder hendes erfaring.

Ellers søger vi på bradepandekager - især dem med chokolade - brownies, tærter med pærer og jordbær, banakage, og som noget af de nye er det macarons - klassiske, franske kager i alskens farver, - vi prøver kræfter med.


Det er en god overlevelsestanke, at vi lige så godt kan få noget godt ud af, at vi skal være mere hjemme. Og nu har vi også tiden til at bage.

Tove Færch, leder af Karolines Køkken


Hvis Tove Færch skulle give en opskrifts-idé til dem, der har mod på at være bare lidt mere avanceret, peger hun på valentinskagen, som man kan gøre personlig og skære ud i alle mulige andre former end et hjerte og pynte kagen med alt fra tørret frugt til slik og nødder.

Eller til weekenden kunne man kaste sig over at bage en Gateau Marcel - chokoladekagen over dem alle.

Tove Færch, der er leder af Karolines Køkken, foreslår at give sig i kast med at bage chokoladekagen, Gateau Marcel, hvis man har mod på at kaste sig ud i noget lidt mere avanceret. Foto: Arla

Se opskriften her på siden - du kan også vælge at bage den som en Gateau Marcel-tærte.

Har man brug for lidt større udfordringer, peger Tove Færch på en luksusudgave af othellolagkagen.

Du finder opskrifterne på arla.dk:

Valentinskagen:www.arla.dk/opskrifter/valentinskage

Garteau Marcel-tærten: www.arla.dk/opskrifter/gateau-marcel-tarte/

Luksus othellolagkage: www.arla.dk/opskrifter/luksus-othellolagkage/

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Vi slubrer rekordmeget saft i os

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jeg er så glad for min cykel

Holstebro Onsdag

Ynglende ulve lukker del af plantage: Det er tydeligt, at ulvene har kastet deres kærlighed på et bestemt område

Annonce