Annonce
Holstebro Onsdag

Janne er kommunens nye ambassadør for sommerfugle

Danmarks Naturfredningsforening har udnævnt en række sommerfugle-ambassadører rundt om i landet, og der er plads til endnu flere, da stillingerne ikke er besat i alle kommuner. Her er det Nældens Takvinge - Danmarks nationale sommerfugl. Arkivfoto: Richard Sylvestersen/Ritzau Scanpix
Danmarks Naturfredningsforenings sommerfugleambassadør skal hjælpe virksomheder i Holstebro Kommune med at forbedre vilkårene for sommerfugle og andre insekter.
Annonce

Holstebro: Danmarks Naturfredningsforening har valgt Janne Hansen som sommerfugleambassadør i Holstebro Kommune.

Det skriver Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

Målet med den frivillige stilling er at forbedre vilkårene for sommerfugle og andre insekter - og derved give biodiversiteten i kommunens område et løft.

- Det står skidt til med den biologiske mangfoldighed både lokalt og globalt, men vi kan gøre noget ved det med fælles indsats. Når jeg ser mig omkring hos virksomhederne i Holstebro Kommune, øjner jeg mange muligheder for at kræse lidt mere for sommerfugle og andre insekter - uden at det hele kommer til at ligne et vildnis, siger den nye sommerfugleambassadør, der bor i Mejdal.

Hvis det står til Janne Hansen, bliver der langt flere steder rundt om i kommunen, der tilbyder levesteder til sommerfugle og andre insekter og derved understøtter biodiversiteten.

Annonce

En god indikator

Naturfredningsforeningen ser gerne, at det bliver på samme måde som i Hjørring Kommune, og som det blev vist i DRs tv-serie, Giv os naturen tilbage, med Bonderøven Frank Erichsen.

I stedet for Bonderøven bliver det så bare Janne Hansen, der banker på døren hos virksomhederne i kommunen.

- Udover at synet af sommerfugle og lyden af summende bier er en fryd for sanserne, drejer det sig også om at adressere den meget alvorlige biodiversitetskrise, vi står midt i, hvor antallet af arter falder med alarmerende hast, siger Janne Hansen og tilføjer:

- Sommerfugle er gode indikatorer for, hvordan det går med naturen som helhed, så derfor fungerer de som frontfigurer for indsatsen - ligesom isbjørne er symbol for den globale opvarmning.

- Jeg er spændt på at se, hvilken virksomhed i kommunen, der vil gå forrest, og være ”first mover”. Det vil give godt PR for virksomheden, mener Janne Hansen, der er valgt som ny ambassadør for sommerfugle i Holstebro Kommune. Pressebillede
Annonce

Tilbud om gratis snak

Den nye sommerfugleambassadør er ivrig efter at komme i gang med at etablere kontakt med virksomheder i Holstebro Kommune, der ønsker at bidrage til at forbedre biodiversiteten.

- Ikke alene vil indsatsen gavne naturen, men den kan også gavne virksomheden og dens medarbejdere. Den kan signalere til omverdenen, at virksomheden gør noget for naturen, og bidrager til at løse nogle af FNs verdensmål. Det kunne også være et sjovt personaleprojekt at gå i gang med, påpeger Janne Hansen, der gerne kommer ud for at tage en gratis snak med de enkelte virksomheder for at afdække og diskutere mulighederne.


Ikke alene vil indsatsen gavne naturen, men den kan også gavne virksomheden og dens medarbejdere. Den kan signalere til omverdenen, at virksomheden gør noget for naturen, og bidrager til at løse nogle af FNs verdensmål.

Janne Hansen, sommerfugleambassadør.


Karsten Filsø (SF), der er formand for kommunens natur-, miljø og klimaudvalg, er glad for initiativet:

- Det er en meget god idé at lave aftaler med virksomheder, så man får flere blomster, insekter og fugleliv omkring deres bygninger. Vi kan alle gøre noget, men nogle gange skal der puffes lidt til en. Med inspiration i Hjørrings arbejde for større artsrigdom, er DNs initiativ rigtigt godt, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Julemarked i Haderup aflyst

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce