Annonce
Holstebro Onsdag

Juli 2020 blev den bedste juli for salg af boliger nogensinde

Juli blev isoleret set den bedste juli nogensinde, men overgik dog ikke månederne lige før sommerferien satte ind. Arkivfoto: Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix
Med en stigning i salget i juli på 25 procent i forhold til juli 2019 er der stadig fuld fart på boligsalget i Danmark - på trods af coronakrise og en usikker økonomisk situation i verden.
Annonce

Boligmarked: Juli blev isoleret set den bedste juli nogensinde for boligsalget, men juli 2020 overgik dog ikke månederne lige før, sommerferien satte ind.

Sådan lyder konklusionen i en pressemeddelelse fra ejendomsmæglerkæden EDC.

Efter at både maj og juni satte rekorder som de bedste måneder for boligsalg nogensinde, var afslutningen af juli ventet med spænding for at se, om tendensen ville fortsætte.

- Med en stigning i salget i juli på 25 procent i forhold til juli 2019 kan vi konkludere, at der stadig er fuld fart på boligsalget i Danmark - uanset coronakrise og en usikker økonomisk situation i verden, lyder det fra EDC .

Annonce

Ni ud af ti kommuner

De samlede salgstal for de første syv måneder af 2020 betyder, at ni ud af ti kommuner i år oplever fremgang på helt op til 50 procent i forhold til samme periode sidste år.

Tal på boligsalg

Boligsalget 2020 fra januar til juli som indeks i forhold til samme periode sidste år:

Hvidovre Kommune: 88

Rebild Kommune: 90

Hillerød Kommune: 92

Herning Kommune: 105

Viborg Kommune: 105

Struer Kommune: 117

Holstebro Kommune: 126

Lemvig Kommune: 136

Skive Kommune: 141

Ringkøbing-Skjern Kommune: 141

Langeland Kommune: 148

Norddjurs Kommune: 151

Syddjurs Kommune: 152

Det er især kommuner med store sommerhusområder, der tegner sig for de største fremgange. Norddjurs og Syddjurs kommuner tegner sig for eksempel for en fremgang på henholdsvis 51 og 52 procent, mens Langeland ligger på indeks 148 og Læsø på 147 - og altså har oplevet en fremgang på henholdsvis 48 og 47 procent.

Men også deciderede bykommuner som København og Århus oplever pæn fremgang på henholdsvis 12 procent i København og seks procent i Århus.

Ifølge EDCs tal hører Holstebro Kommune til flertallet af kommune, der fra januar til juli 2020 har oplevet en fremgang i boligslaget i forhold til samme periode sidste år.

Holstebro Kommune ligger på indeks 126 - og har altså oplevet en fremgang på 26 procent i forhold til første syv måneder af 2019.


Vi ser stadig ingen tegn på en afmatning i lysten til at handle boliger, heller ikke når vi ser på de nøgletal, som peger fremad.

Jan Nordmann, kommunikationschef.


Lemvig ligger med et indeks på 136 højere end Holstebro, mens Struer Kommune har oplevet en fremgang i boligsalget på 17 procent og ligger altså på indeks 117.

Annonce

Ingen tegn på afmatning

- Vi ser stadig ingen tegn på en afmatning i lysten til at handle boliger, heller ikke når vi ser på de nøgletal, som peger fremad, oplyser EDC's kommunikationschef Jan Nordmann, der fortsætter:

- Ser vi på fremvisninger i juli, har vi i år gennemført 25 procent flere end i juli sidste år. Det plejer at være en sikker rettesnor for salget de kommende måneder, idet enhver bolighandel begynder med en fremvisning.

Kun 11 kommuner oplever faldende boligsalg i år.'

- Det er dog vanskeligt at se et fællestræk for disse kommuner, der kan forklare udviklingen, udover at ingen af dem er udprægede sommerhuskommuner, lyder vurderingen fra EDC.

De 11 kommuner med faldende salg befinder sig på både Sjælland, Fyn og i Jylland. Det er kommuner som Rebild, der ligger på indeks 90, Nyborg på indeks 94 og Hvidovre, der ligger på indeks 88.

Opgørelsen af salg i 2020 i forhold til sidste år er baseret på hele markedets salg af boliger.

Salgstallet for juli er alene baseret på EDCs tal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce