Annonce
Holstebro Onsdag

Klar - parat - byggestart på daginstitution

Filosoffen i Holstebro - hvor billedet er fra - har nogenlunde samme størrelse som den kommende børneinstitution, der skal huse 148 børn fra 2022. Foto: Holstebro Kommune
Mandag den den 22. februar satte de første gravemaskiner skovlen i jorden på Nørre Boulevard 49. Dermed gik starten på byggeriet af en godt 1500 kvadratmeter stor daginstitution, der fra 2022 skal skabe rammerne for 148 vuggestue- og børnehavebørn.

Holstebro: Der bliver født mange børn i Holstebro, og det stigende fødselstal er en af årsagerne til, at Holstebro Kommune er gået i gang med at bygge en ny institution.

Den kommer til at ligge i forlængelse af Nørre Boulevard Skolen, boldbaner og grønne arealer.

Det oplyser Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig til, at vi kan byde børnene velkommen i den nye daginstitution, hvor vi vil opleve en høj grad af kvalitet og nærvær i det pædagogiske tilbud, samtidig med at vi tilbyder nye og moderne rammer for både børn, personale og forældre, siger Torben Gudiksen (R), der er formand for børne- og familieudvalget.

Mere om den nye institution

Den nye børneinstitution på Nørre Boulevard skal indeholde 1540 kvadratmeter opvarmet bruttoetageareal og 95 kvadratmeter uopvarmet krybberum og barnevognsrum.

Pluskontoret Arkitekter er rådgivere og arkitekter på projektet sammen med ingeniørfirmaet Hundsbæk og Henriksen A/S.

Den nye daginstitution får plads til 148 børn fordelt på tre vuggestuegrupper med 16 børn hver og fire børnehavegrupper med 25 børn hver.

Beslutningen om at opføre en ny daginstitution kommer på baggrund af stigende fødselstal i midtbyen.

Størrelsesmæssigt bliver den nye daginstitution på størrelse med Filosoffen på Gl. Struervej i Holstebro.

Pris på byggeriet: 31 millioner kroner.

Institutionen bliver bygget op om tre selvstændige børneenheder med selvstændige indgange og udgange til legepladser. Institutionen kan aldersintegreres efter behov, og som barn i institutionen kommer man til at opleve at være en del af fællesskabet på flere niveauer; i gruppen, flere grupperum sammen og i hele institutionen.

Fleksibilitet og bæredygtighed er nogle af tankerne bag opførelsen af den nye institution. Fleksibiliteten kommer blandt andet til udtryk i rummenes mange anvendelsesmuligheder og den måde, rummene er udformet på. Dermed bliver institutionen gearet til løbende forandringer gennem tiden.

I arkitekturen er der blandt andet lagt vægt på bæredygtige materialer som træ og aluminium.

Der er også tænkt over at skabe særlige steder egnet til små kroppe og nysgerrige sjæle. Det betyder, at rumligheder, overgange og dagslys bliver dyrket, så det passer til et børneliv.

Og på udearealerne er der fokus på motion, bevægelse og sociale aktiviteter.


På grund af corona venter vi med at festligholde, at vi går i gang med at bygge en institution.

Susanne Ebdrup, direktør for børn- og unge-området


- Under normale omstændigheder ville vi markere det første spadestik med menneskene bag byggeriet og naturligvis dem, det hele handler om; børnene. Men på grund af corona venter vi med at festligholde, at vi går i gang med at bygge en institution, siger Susanne Ebdrup, der er direktør for børn- og unge-området.

- Planen er, at vi senere på foråret kan samle de involverede mennesker og sammen ønske byggeriet "god vind", tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Restaurants usædvanlige etårs-dag fejres med sekscifret investering: - Vi har kun haft åbent én uge, hvor vi selv kunne få lov til at bestemme

Holstebro Onsdag

15 tegn på forår

Holstebro Onsdag

Tandlæge vender hjem

Annonce