Annonce
Holstebro Onsdag

Planerne for friplejehjem skrider frem

Sådan forestiller arkitektfirmaet sig, at det nye friplejehjem kommer til at tage sig ud. Illustration: Arkitektfirmaet ATRA
Planen er stadig af sætte spaden i jorden til byggeriet af et nyt friplejehjem i den nordlige del af Holstebro i det tidlige forår 2020, men byggearbejdet tager længere tid end først antaget. Nu er håbet, at de første beboere kan flytte ind til marts 2021.
Annonce

Holstebro: - Hvordan det går med planerne om at bygge et nyt friplejehjem i Holstebro? Det går faktisk temmelig godt.

Sådan lyder svaret fra Ove Lund, der er pensioneret landmand og formand for bestyrelsen for Holstebro-Alstrup Friplejehjem. Et nyt friplejehjem, der er på tegnebrættet, og som Holstebro Onsdag første gang fortalte om i maj.

Tanken er at bygge friplejehjemmet med 30 pladser på en grund på Alstrupmark - tæt på Vestbyens Friskole. Bestyrelsen har allerede været på besøg på friskolen, der bliver plejehjemmets nærmeste nabo. Byggegrunden er nu købt.

Tidsplanen var oprindelig at tage første spadestik i det tidlige forår 2020, og være færdig til, at de første beboere kunne flytte ind inden jul næste år.

- Vi regner stadig med at gå i gang med byggeriet i det tidligere forår, men nu forventer vi, at byggeriet tager et års tid, og håbet er derfor nu, at de første kan flytte ind til marts 2021, oplyser Ove Lund.

Økonomiudvalget i Holstebro Kommune har vedtaget at sætte planlægningen for det nye friplejehjem i byudviklingsområde Alstrup i gang og besluttet, at der skulle udarbejdes et tillæg til kommuneplanen og en lokalplan, der forventes godkendt i foråret 2020.

Annonce

Kommunal opbakning

Det er ATRA arkitekter, der gennem en længere periode har arbejdet sammen med bestyrelsen for den selvejende institution bag friplejehjemmet i Holstebro og den hastigt voksende støtteforening for at få projektet op at flyve.

- Og det er den foreløbige kulmination på dette samarbejde, at Holstebro Kommune nu giver sin tydelige opbakning til projektet, skriver arkitektfirmaet på sin hjemmeside.

ATRA arkitekter har bygget friplejehjem i Hobro og Randers. Arkitektfirmaet har taget første spadestik til Skive Friplejehjem og har Løgstrup Friplejehjem i udbud. Desuden arbejdes der med konkrete projekter i Tornby ved Hjørring, i Voel ved Silkeborg, og i Ulsted nord for Aalborg.

De næste tre til fire måneder vil gå med at udarbejde tegninger til byggeriet ud fra de skitser, der allerede foreligger.

- Vi forventer at udbyde byggeriet i licitation i løbet af foråret 2020 og derefter sætte byggeriet i gang, oplyser Birte T. Ahle på vegne af bestyrelsen bag Holstebro-Alstrup Friplejehjem.

Annonce

Skal skaffe en million

- Vi vil rigtigt gerne rose Holstebro Kommune for at tage imod opfordringen til et møde mellem borgmesteren, kommunaldirektøren og to repræsentanter fra bestyrelsen bag Holstebro-Alstrup Fri plejehjem. Her blev der lyttet til bevæggrunden for at etablere et friplejehjem i Alstrup med mennesket i centrum, tilføjer hun.

Finansiering af friplejehjemmet, der forventes at koste små 57 millioner kroner, er endnu ikke på plads.

- Men der findes helt faste regler om blandt andet statsgaranti for byggeri af friplejehjem. Vi skal selv ud og skaffe omkring en million, siger Ove Lund, der tilføjer:

- Vi tror helt sikkert på, at der kan lade sig gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce