Annonce
Holstebro Onsdag

Rema 1000 stopper salg af engangsservice

Det nye sortiment af flergangsservice, som har erstattet alt engangsservice på hylderne i Rema 1000-butikkerne. Foto: Rema 1000
Discountkæden fjerner engangsservice - uanset materiale - fra hylderne. I stedet indføres genanvendeligt service i holdbar plast. Det sker som et bidrag til at reducere mængden af affald.
Annonce

Holstebro/Danmark: Næste gang du står i en Rema 1000-butik og ikke kan finde engangsservice til skovturen eller børnefødselsdagen, så er den god nok.

Discountkæden har nemlig valgt at stoppe alt salg af engangsservice - uanset materiale. I stedet er der nu flergangsservice på hylderne.

- Det er service i holdbart og slidstærkt plast, som både kan gå i opvaskemaskinen og anvendes et hav af gange, skriver discountkæden i en pressemeddelelse.

Indkøbs- og marketingdirektør i Rema 1000, Anders Jensen, fortæller, at beslutningen er taget som en del af discountkædens bidrag til en mere cirkulær økonomi. Blandt andet arbejder kæden med at finde løsninger på, hvordan plast bruges på en mere genanvendelig måde - og indførelsen af flergangsservicen er altså en konsekvens af den strategi.

- Med initiativet ønsker vi at bidrage til en bevægelse væk fra brug-og-smid-væk-kulturen. Vi ønsker samtidig at bidrage positivt i forhold til miljøet ved at nedbringe mængden af affald og hjælpe kunderne med et bedre alternativ - nemlig flergangsservice, som i sidste ende også vil være en billigere løsning, fordi det kan bruges igen og igen, siger Anders Jensen.

Annonce

Modigt, men nødvendigt

Miljøorganisationen Plastic Change, som har været med til at udarbejde Rema 1000s emballage- og plaststrategi, arbejder for et affaldsfrit samfund, hvor ressourcerne bruges på den bedst mulige måde.

Administrerende direktør Louise Lerche-Gredal er begejstret for det nye initiativ og fremhæver især, hvor vigtigt det er, at kunderne nu slet ikke længere kan købe engangsservice hos discountkæden:

- Det er modigt af Rema 1000 at fjerne engangsservice helt uden at erstatte det med et andet engangsprodukt, siger Louise Lerche-Gredal og understreger samtidig, at initiativet er en nødvendighed, hvis vi ønsker at ændre den måde, vi bruger plast på:

- Engangsservice repræsenterer en kultur, hvor vi først bruger en masse ressourcer på at producere noget, som kun bruges i ganske få minutter for så derefter at blive til affald, som skal nedbrydes. Og det er det, vi skal væk fra, mener hun.

Mere om Plastic Change

Plastic Change er en dansk miljøorganisation med et internationalt fokus, der arbejder for et affaldsfrit samfund.

Visionen og omdrejningspunktet for arbejdet i hele organisationen er at reducere produktionen af plast samt at fremme genbrugsløsninger.

Organisationen står bag den danske koordinering af World Cleanup Day, der afholdes den 19. september 2020.

Læs mere på https://plasticchange.dk/

Det nye flergangsservice er på hylderne i Rema 1000 over hele landet allerede nu. Det består af tallerkener, skåle, bestik, kopper samt plasticglas til vand, øl, vin og shots.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce