Annonce
112

Skoler fyrer 25 medarbejdere

Til det kommende skoleår bliver der 78 færre elever i skolevæsenet. Det er blandt andet derfor, at skolerne i Holstebro Kommune skal af med 25 medarbejdere. Foto: Morten Stricker
Prikkerunden på skolerne er nu slut. I alt 25 medarbejdere er opsagt, heraf 11 lærere. Værre end forventet, siger lærerkredsformand.
Annonce

Holstebro: I alt 43 medarbejdere rundt om på Holstebro Kommunes skoler har fået en fyreseddel med udgangen af marts. Heraf har 18 fået ansættelse på ændrede vilkår, mens 25 er "rene" fyringer.

Sådan er status efter høringsperioden af de varslede afskedigelser på otte skoler er slut.

- Det er landet værre, end jeg havde frygtet. Men det værste er næsten, at man ikke har reageret i tide. Hvis man havde fulgt mere op på skolernes økonomi løbende og ladet være med at ansætte hen over skoleåret, så havde man undgået at skulle ud i massefyringer. Jeg håber, kommunen lærer af det her, så det ikke bliver så dramatisk en anden gang, for man gør en masse mennesker utrygge hele tiden, siger Torben Voss, formand for Vestjysk Lærerforening.

Blandt de 25 medarbejdere, som eleverne må sige farvel til, er der 11 lærere, seks pædagoger og otte øvrige ansatte - heriblandt børnehaveklasseledere, mellemledere og pædagogmedhjælpere.

Vil alle de 43 medarbejdere, som er blevet opsagt i deres stilling, få lov til at gøre skoleåret færdigt, eller vil elever kunne opleve, at de stopper inden sommerferien?

- Af de 25 medarbejdere, der opsiges, er der er ingen, der har et opsigelsesvarsel, der udløber før 1. juli. Dog kan der blandt disse 25 være medarbejdere, der inden sommerferien søger og får andet arbejde – hvilket de kan tiltræde med en måneds varsel, siger Susanne Ebdrup, direktør for Børn og Unge.

Annonce

78 færre elever

Der er flere årsager til besparelserne. I det kommende skoleår er der i det samlede skolevæsen 78 færre elever og otte færre klasser end nu.

Samtidig har de tre byskoler haft et kæmpe underskud i 2018, og endelig skal udvalget for børn og familie spare én procent på budgettet til næste år.

Holstebro Kommune ønsker ikke at oplyse, hvilke skoler de 25 fyringer berører. Kommune afviser også at fortælle, hvor mange tidsbegrænsede stillinger der nedlægges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Julemarked i Haderup aflyst

Annonce