Annonce
Holstebro Onsdag

Ti idéer til din sommerferie i Holstebro

De fleste drømmer om sol og varme, når de holder sommerferie. Tilbringes ferien hjemme i Danmark, er det ikke altid, at drømmen går i opfyldelse, men der er også masser, man kan foretage sig i gråvejr og regn. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Juli betyder ferie for mange, men hvad skal vi foretage os i ferien? Det giver Destination Nordvestkysten her ti bud på.

Holstebro: Juli er den helt store feriemåned, og for andet år i træk har coronapandemien gjort sit til, at mange bliver inden for landets grænser i ferien.

Sommer i Danmark er da heller ikke den værste kombination, man kan forestille sig. Men hvad skal vi foretage os i ferien, hvis vi er blevet hjemme i Holstebro-området, eller hvis man som gæst kommer udefra og gerne vil opleve, hvad byen og egnen har at byde på?

Holstebro Onsdag har bedt Destination Nordvestkysten om at komme med ti idéer til ferien, og udviklingskonsulent Betina Sig Slot og hendes kolleger har disse forslag til en aktiv ferie i Holstebro-området:

Annonce

1 Badetur

Hvis sommeren viser sig fra sin bedste side, er det dejligt med en badetur, og der er mulighed for at få en dukket i både havet, fjorden, badesøer og indendørs og udendørs swimmingpools. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Når temperaturerne kravler opad, er det fristende med en badetur.

Den kunne for eksempel gå til Thorsminde Strand.

- Thorsminde Strand er en skøn, bynær sandstrand ved siden af Strandingsmuseum St. George. Stranden har flydeliner mellem to moler ud i Vesterhavet om sommeren. De danner et gigantisk "badebassin", som giver dig større tryghed end ved andre strande langs Vestkysten, forklarer Visit Nordvestkysten på sin hjemmeside.

Thorsminde Strand er en sandstrand med klitter med handicapsti, hvor gangbesværede og kørestolsbrugere kan komme tættere på vandet. Lige ved stranden er der parkeringspladser, toiletter, restaurant, kiosk og grill.

TrygFonden og Holstebro Kommune har i øvrigt indgået et samarbejde om en livredderordning på stranden, og det betyder, at specialuddannede livreddere fra TrygFonden Kystlivredning er at finde i livreddertårnet.

Andre forslag:

Badeturen kan for eksempel også gå til Handbjerg Marina, hvor der er mulighed for en dukkert i fjorden eller til en badesø - for eksempel Skavemosen ved Husby.

Der er også mulighed for en dukkert i friluftsbade i Holstebro og Mejrup samt i svømmehaller i Vestjydsk Fritidscenter i Ulfborg og i Vinderup. For børn og unge op til 18 år er der mulighed for at komme gratis ind på udvalgte dage i sommerferien. Læs mere på: www.holstebro.dk/sommer

2 Cykeltur

I ferien er det oplagt at finde cyklerne frem og tage på udflugt med pedalkraft. Arkivfoto: Louise Koustrup

Cykelturen kunne for eksempel gå rundt om Nissum Fjord.

Nissum Fjord er en del af fjordlandskabet langs vestkysten. Kun en smal tange med klitter og slusen ved Thorsminde adskiller fjorden fra Nordsøen.

Gæster, der kører langs klitterne på kystlandevejen, oplever fjorden og engene som et stort, ofte fuglerigt område. Der er tre ruter rundt om Nissum Fjord: To vandrestier og en cykelsti på 84,5 kilometer.

Udgangspunktet for cykelturen kunne være på adressen Stabyvej 73, 6990 Ulfborg.

Andre forslag:

Turen på cykel kunne også gå til Klosterheden eller ad Limfjordsruten, hvor du kan følge den nationale cykelrute 12 hele vejen rundt om Limfjorden: 610 kilometer i alt. Er det lige rigeligt langt, kan du vælge at cykle turen i etaper.

Klosterheden egner sig især godt til MTB’ere, da der går grusveje på kryds og tværs i hele skoven.

3 Havebesøg

Anette Krogh Pedersen er kvinden bag haven, som TV MidtVest har besøgt flere gange. Foto: Morten Stricker

Haven tager sig bedst og mest farverigt ud om sommeren, og en af de haver, der tager imod gæster, er Fru Pedersens Have - en to tønder land stor landbohave i engelsk stil.

- Haven emmer af romantiske stemninger, spændende skure, lysthuse samt flere skurvogne. Overalt ses hyggelige stilleben og opstillinger med antikke havemøbler og genbrug. En have, hvor livet leves i, med alt hvad havehjertet begærer af vand, højbede, frodighed, overdækkede terrasser og legeplads. Haven er til stor inspiration for de besøgende, lyder det på havens hjemmeside.

Du finder haven på adressen Skalstrupvej 36, 7570 Vemb. Der opkræves entré for at komme ind.

Andre forslag:

Flamingo Naturpark, der ligger på adressen Skalstrupvej 10, 7570 Vemb, er også et besøg værd. Det samme er Gartnerhaven i Ryde eller Majbritts have, som den blev kendt som i tv. Den finder du på adressen: Ryde Møllevej 14, 7830 Vinderup.

4 Aktivitet med børn

I sommerferien er frilandsmuseet Hjerl Hede gjort levende - og det er ifølge Visit Nordvestkysten et oplagt udflugtsmål for børnefamilierne. Arkivfoto: Johan Gadegaard

- Tidsmaskinen er opfundet og fungerer upåklageligt, hvis man vil rejse baglæns i tiden og opleve, hvordan dagliglivet tog sig ud på landet for 150 år siden. Det kræver kun en billet til det levendegjorte Frilandsmuseum Hjerl Hede.

Sådan skriver Visit Nordvestkysten, der anbefaler frilandsmuseet  til børnefamilier.

Især når der i sommerferien er liv på heden, tiltrækker museet mange gæster. Mere end 100 frivillige arbejder i huse og værksteder. Damptoget kører en tur ud på heden, hestevognen rokker sindigt af sted gennem landsbyen, og fra bageren dufter det af friskbagt brød, som man kan købe med hjem.

Hjerl Hede fortæller på sin hjemmeside, at arbejdet med at sætte resten af den store legeplads i stand er i gang. Legepladsen kommer til at bestå af områder for flere aldersgrupper: De underjordiske, De overjordiske, Børnenes gård og Det mystiske.

Børn under 18 år har gratis adgang.

Hjerl Hede finde du på adressen Hjerlhedevej 14, 7830 Vinderup.

Andre forslag:

Børnene vil sikkert også gerne med til Handbjerg Marina, Sagaland på Stabyvej ved Ulfborg, Strandingsmuseum St. George og JyllandsAkvariet eller til en af områdets skovlegepladser.

5 Udflugt

Den smukke natur kan nydes i UNESCO Global Geopark Vestjylland. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Pak madkurven og tag på udflugt - for eksempel til UNESCOo Global Geopark Vestjylland.

Geopark Vestjylland blev i år optaget på UNESCOs liste over globale geoparker. Dermed sættes der ekstra fokus på det vestjyske landskab skabt af is, vand, vind og mennesker.

- Med optagelsen på listen følger en anerkendelse af områdets store landskabelige værdier med geologi i verdensklasse, storslået natur og fortællinger om, hvordan mennesker har bosat sig i dette område, som er præget af stærke naturkræfter, fortæller Visit Nordvestkysten.

Turen kunne for eksempel også gå til Stubbergaard ved Sevel eller til Bovbjerg Klint.

Andre forslag:

Udflugten kunne også gå til Thorsminde, hvor der arrangeres havnerundfart med Tjaldur. Eller til Naturpark Nissum Fjord, hvor man for eksempel kan se på fugle - blandt andet på Fugleøen i Thorsminde.

6 Loppefund

Er man på jagt efter et loppefund eller genbrugsguld, er der masser af muligheder i og omkring Holstebro. Arkivfoto: Michael Svenningsen/Ritzau Scanpix

Genbrugsguld og loppefund er der masser af muligheder for at finde i Holstebro og i de omkringliggende byer, hvor der findes flere genbrugsbutikker.

I Holstebro er der desuden indendørs loppemarked hos Kirrpu Holstebro, Lundholmvej 5 og hos The Lopshop, Hjaltesvej 2.

Bagagerumsmarkedet har tidligere været aflyst på grund af Covid-19, men nu det første blev afholdt den sidste weekend i juni, og der er planlagt nye bagagerumsmarkeder den 25. juli, den 29. august og den 26. september fra klokken 10 og 15 i Rådhushaven, der ligger mellem Bisgårdgade og Holstebro Rådhus.

Der er naturligvis også mulighed for at shoppe blandt andet i gågaden i Holstebro, hvor det også er muligt at købe en spiselig souvenir med hjem fra en af delikatesseforretningerne.

7 Naturoplevelse

Naturen kan opleves fra vandsiden i en kano. Her er det Thomas Villum Jensen og Bubber, der var på besøg i Holstebro under optagelserne til et tv-program. Fotografen fangede dem, mens de padlede på Storåen. Foto: Morten Stricker

Der er garanti for en naturoplevelse, når man lejer en kano og sejler ud på Storå. Fra kanoen kommer man roligt gennem den vestjyske natur og oplever landskab og dyreliv helt tæt på. Hvad enten det bare er for nogle få timer, eller om det er en hel uges ferie med kombineret kano- og cykeltur.

Der er næsten 100 kilometer med mulighed for sejlads på en strækning, der starter i Herning, går via krat og hede gennem Holstebro by til Nissum Fjord. Der er mulighed for primitiv overnatning på teltpladser langs ruten men også mere luksuriøse ophold på campingplads eller hotel.

Du kan leje kanoen hos Kanoudlejning Storå og se rutebeskrivelser og raste- og overnatningsmuligheder på Visit Nordvestkystens hjemmeside.

Andre forslag:

Fugleøen i Naturpark Nissum Fjord eller tag ud og kig efter bævere og rådyr ved Møllesøen i Klosterheden. En tur til Stråsø Plantage eller oplev Geddal Strandenge ved Limfjorden.

8 Vandretur

Vandreferien inkluderer indkvartering, morgenmad, program, kort og transport tilbage til startstedet i minibus. Foto: Vesterhavscaminoen

Caminoen er en af verdens mest kendte pilgrimsrejser. Camino betyder vej eller sti på spansk, og dækker over mange forskellige ruter og veje. De har det tilfælles, at de alle fører til den nordvestslige spanske by, Santiago de Compostela.

Men du behøver ikke at rejse langt væk for at gå en pilgrimsvandring - du kan nemlig gå VesterhavsCaminoen, hvor et nyt koncept tilbyder unikke, færdigpakkede vandreferier langs den jyske vestkyst.

- Vi har klaret alt det praktiske og skræddersyet drømmeferien på gåben, så I kan nyde jeres vandreferie i Nationalpark Thy eller Geopark Vestjylland i fulde drag, lyder det fra arrangøren.

Du kan læse mere på: www.vesterhavscaminoen.dk

Andre forslag:

Vandreturen kan også gå ad Husby Klitplantage Ruten, ved Stubbergaard eller i Klosterheden.

9 En tur på museum

I udstillingen, Det eventyrlige Loft, fortæller Holstebro Museum Vestjyllands historie i 14 kapitler. Arkivfoto: Morten Stricker

Det kulturhistoriske museum i Holstebro fortæller danmarkshistorie på vestjysk. Museet er genåbnet med 14 udstillinger og fortællinger, man selv kan gå i opdagelse i. Fortællingerne er knyttet til Holstebro-egnen.

En vigtig del af Holstebros lokalhistorie handler om handel, tobaksindustri og jernstøberi, og de emner fordyber museet sig i. Et helt rum er dedikeret til jernstøberiets fabrikshistorie, som går tilbage til 1862.

Museet finder du på adressen Museumsvej 2b midt i byen.

Andre forslag:

Se kunsten i Holstebro på en byvandring i Holstebro. Børnebiblioteket tilbyder kulturrygsække for børn. Besøg Hjerl Hede, VW Retro Museum i Ulfborg, herregården Nørre Vosborg og Strandingsmuseum St. George, der fortæller historien om den største strandingskatastrofe nogensinde, hvor 1300 søfolk i 1811 omkom.

På Visit Nordvestkystens hjemmeside findes en oversigt over alle museer.

10 Is

Antallet af kugler i vaffelisen afspejler appetitten og gå-på-modet - og som prikken over i'et er der også mulighed for at bestille flødebolle, guf og syltetøj. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Hvad er en ferie uden is? Nej vel. I ethvert supermarked kan man jo købe en kasse med is og finde en hyggelig plet, hvor de kolde lækkerier kan nydes.

Går du en tur op ad gågaden, kan du også bestille en vaffelis eller en softice hos for eksempel Larsen, Frellsen Chokolade, Vaffel-huset og hos Zingoni Vini. 

Du kan også selv gå i køkkenet og lave din egen hjemmelavede is.

For is skal der til, når der er dømt ferie.

Du kan læse mere om oplevelserne på visitnordvestkysten.dk

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Nostalgifestivalen aflyses: - Det er fandeme ikke en sjov situation

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Otte kilometer buketter bliver plukket langs landevejen

Holstebro Onsdag

Forskere og eksperter besøger Skærum Mølle

Holstebro Onsdag

En have, der kan inspirere børnefamilier og bedsteforældre

Holstebro Onsdag

Hitmageren fra Gibraltar kommer alligevel til byen

Holstebro Onsdag

Kristinas 15 år gamle drøm gik i opfyldelse efter en budkrig

Holstebro Onsdag

Sundhed? - Det handler om balancen af maden på tallerkenen

Holstebro Onsdag

I Anoucks parcelhushave kan alle blomsterne spises

Holstebro Onsdag

Du er selv en dyr pige

Holstebro Onsdag

Dag 10 efter mystisk kro-brand: Flere borgere har henvendt sig til politiet med tip

Holstebro Onsdag

Det skal i fremtiden være slut med vandkaos i byen

Holstebro Onsdag

Hold fri, når du holder ferie

Holstebro Onsdag

Helena og Trine skal gøre Holstebro stolte ved OL

Holstebro Onsdag

Stor interesse for den nye festival på Restaurant JA

Holstebro Onsdag

Denne gang skal anlægget fyldes med tilskuere

Holstebro Onsdag

Her foregår genoptræningen på golfbanen

Holstebro Onsdag

Grænsehandel: Så meget skal du spare, før turen er tjent hjem

Holstebro Onsdag

Mandens forklarings-gen

Holstebro Onsdag

Hjemme hos fitnessinstruktøren serveres der både asiatiske retter og mormormad

Holstebro Onsdag

Hvorfor jeg ville være ejendomsmægler?: Det er sådan et sexet erhverv

Holstebro Onsdag

Indsatsleder om brand på Borbjerg Mølle Kro: - Bliv væk og lad os arbejde

Holstebro Onsdag

Efter et år med pandemi og ny direktør: Gråkjær er blevet markant bedre til at tjene penge på sine byggerier

Annonce