Annonce
Holstebro Onsdag

To veninder fik en god idé i en brandert

Tina Refsgaard, der til daglig arbejder som lægesekretær, har været uddannet kosmetolog og negletekniker i mere end 15 år. Her er hun i gang med at lægge neglelak på fingerneglene på en ung kunde. Foto: Ninna Pirchert
Heidi Vennegaard-Ringgaard og Tina Refsgaard, der begge er 41 år, har åbnet en fælles butik i Skave - med blomster og boligtilbehør i den ene ende og skønhedsklinik i den anden.

Skave: Det var faktisk bare lidt for sjov og i en brandert i festligt lag, at idéen opstod mellem dem.

Idéen om at åbne en fælles butik i Skave. Da de blev ædru, følte de stadig, at idéen holdt vand, men der gik et års tid, fra de to snakkede om det i byen, til butikslokalerne på Viborgvej 220 blev ledige, og de to veninder endelig besluttede sig for at hoppe ud på dybt vand sammen og åbne hver sin forretning i de fælles lokaler, som de har lejet sig ind i.

- Det er jo nogle store lokaler, og tanken er, at vi kan supplere hinanden og bruge hinandens kunder, fortæller Heidi Vennegaard-Ringgaard, der altså deler huslejen med veninden, men ellers driver de hver sin forretning uafhængigt af hinanden.

Annonce

Heidi fortæller, at de allerede har haft flere kunder, der kommer ind for at hente en blomst, og så har spurgt til priser og muligheder for at få ordnet negle.

Det er jo nogle store lokaler, og tanken er, at vi kan supplere hinanden og bruge hinandens kunder.

Heidi Vennegaard-Ringgaard, indehaver af Nordisk Bolig

Hun sælger hygge

Da avisen var på besøg i butikken med det lyserøde loft, var Heidi i fuld gang med at kreere en blomsterdekoration ved disken i forretningen, mens Tina Refsgaard sad ved sit bord i den anden ende af lokalet, hvor hun var ved lægge neglelak på en ung pige.

Heidi blev uddannet som dekoratør i 2001 og driver Nordisk Bolig - et firma, som  hun har været selvstændig med siden 2016, og året efter kom der også gang i webshoppen, hvor der sælges boliginteriør.

I den fysiske forretning sælger Nordisk Bolig "hygge", som butiksindehaveren udtrykker det - nemlig blomster og planter sammen med boliginteriør, loppefund, danske specialiteter, maling og meget mere.

Heidi havde længe gået med tanken om at flytte i nye og  hyggelige lokaler med et personligt præg, og da Tina var med på idéen om at flytte under samme tag, skabte de i fællesskab deres nye, fælles univers.

Annonce

Tid til en snak

By Tina er navnet på den skønhedssalon, Tina Refgaards driver som sin del af butikken. For Tina er forretningen ikke - som for Heidi - en fuldtids-beskæftigelse. Ved siden af har Tina nemlig et 37 timers-job som lægesekretær. Det er primært om torsdagen at kunderne kan finde Tina i forretningen. På nuværende tidspunkt booker kunderne derfor mest efter aftale, men på længere sigt håber Tina at have en hel dag eller to om ugen i forretningen.

I sin klinik tilbyder Tina ansigtsbehandlinger, hårfjerning, farvning af vipper og bryn samt gelénegle og Shellac-neglelak. Tina har nemlig udvalgt de behandlinger, som hun holder mest af at udføre, og som giver størst glæde hos kunderne og de bedste resultater.

Tina elsker at arbejde med mennesker, og hendes ambition er at skabe et koncept, hvor kunderne ikke kun får behandlinger, men også et sted, hvor man lige kigger forbi til en lille sludder eller bare et hej.

- Det er fedt, at de fleste af dem, der kommer i vores forretning, er nogle, vi kender, og folk i Skave og omegn er gode til at støtte det lokale, mener Tina, der føler at den nye, fælles butik i Skave har oplevet stor lokal opbakning.

Heidi Vennegaard-Ringgaard har mere end 20 års erfaring med indretning, dekoration, blomster og uderum. Tidligere har hun åbnet en butik hjemme på maskinstationen op til jul, men nu er drømmen om at få en permanent butik gået i opfyldelse. Foto: Ninna Pirchert
Annonce

Tilflyttere til Skave

De to kvinder er begge tilflyttere til landsbyen.

Tina, der har boet i Skave i seks år, er født i Esbjerg. Hun er gift med Nicolaj Refsgaard, der er elektriker, og han er født og vokset op i Skave. Sammen har parret to børn på tre og fem år.

Heidi er fra Ejsing og har boet i Skave de seneste otte år. Hun er gift med Lars Vennegaard, der sammen med sin søster og bror driver maskinstationen i Skave. Parret har fire børn, tvillingedrenge på 11 år, en datter på seks og en søn tre år.

De to veninder føler, at de er godt på vej med deres fælles butik, og der er allerede nye idéer i støbeskeen. Blandt andet er det planen til vinter at arrangere kurser og inspirationsaftner i blomsterkreationer, dekorationer og uderum.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Forældre spiller en stor rolle for deres børns læselyst

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

På jagt efter kærligheden - med en kameramand på slæb

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Livet fejres med musik og sang i kirke

Holstebro Onsdag

I Ulfborg og Vemb bliver litteraturen leveret lige til døren

Holstebro Onsdag

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Holstebro Onsdag

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Holstebro Onsdag

Lufthavn skal igen have flere penge: Vi gør det for erhvervslivet

Holstebro Onsdag

Patrick går bogstaveligt talt forrest i kampen mod ensomhed

Holstebro Onsdag

Udlært i juni - åbner egen salon i september

Holstebro Onsdag

På tur for at høre om kartoffelmel

Holstebro Onsdag

Penge til klasseværelser, hvorfra man kan fiske i Storåen

Holstebro Onsdag

Efter ni år i klubben slog han direktørens gamle rekord

Holstebro Onsdag

Flere boliger i Vestjylland sælges som turbosalg

Holstebro Onsdag

Efter halvandet års ventetid: Endelig kan Big Bio vise den nye Bond-film

Holstebro Onsdag

Valgmenighedspræst: Fra Grundtvig til Mads Langer

Holstebro Onsdag

Regionens mål er, at 75 procent af ambulancerne er fremme inden for ti minutter: I Vinderup er tallet 11,5

Holstebro Onsdag

- Det er fantastisk at være med til at udfordre det traditionelle klasselokale

Holstebro Onsdag

Alternativ rockmusik på det ellers så stille bibliotek

Holstebro Onsdag

Kom gerne med en ufærdig idé - det her er ikke Løvens Hule

Holstebro Onsdag

Tidligere kromutters hjerte banker for forældreløse børn

Holstebro Onsdag

Skønhedsklinik flytter til 'den franske gade'

Holstebro Onsdag

Egon på 93 år er skrevet op til friplejehjem: Han vil hjem til Holstebro

Holstebro Onsdag

Slankeprodukter og influencere

Annonce