Annonce
Holstebro Onsdag

Ung-arbejderen er vendt tilbage som Bilka-boss

Sigmund Ottosen Rubeksen har fra 2017 til 2018 arbejdet i Lemvig som varehuschef i Kvickly. Den nye Bilka-boss kommer fra et job i Bilka Viborg, hvor han var sektionschef for freshfood-afdelingen. Foto: Johan Gadegaard
Den 1. oktober begyndte 36-årige Sigmund Ottosen Rubeksen i sit nye job som varehuschef i Bilka Holstebro. For ham er det at komme tilbage til rødderne i byen, hvor han er vokset op og udlært.
Annonce

Holstebro: Han er ny i jobbet.

Men helt grøn er han nu ikke i Bilka Holstebro, og man kan sige, at han med det nye job som varehuschef i det store varehus på Nyholmvej i udkanten af byen er vendt hjem.

Tilbage til rødderne, som han udtrykker det.

36-årige Sigmund Ottosen Rubeksen fik nemlig som 16-årige sin debut på arbejdsmarkedet som ung-arbejder i Bilka Holstebro, og inden han forlod arbejdspladsen for at gå i lære i Føtex, der dengang lå i Vestergade i Holstebro, var han avanceret til jobbet som områdeansvarlig.

Fritidsjobbet skulle nemlig vise sig at være det helt rigtige valg for unge Sigmund - det stod hurtigt klart for ham, at det bare var supermarkeds-vejen, han skulle ud på i sit arbejdsliv.

- For mig har der aldrig været tale om andet, siger Sigmund, der har budt på en kop kaffe på et af kontorerne, der ligger på førstesal oven over varehuset, hvor højttaler-beskederne fra indkøbs-universet når op og minder os om, hvor vi befinder os.

- Min far plejer at fortælle, at det var hårdt at få mig op om morgenen, når jeg skulle i skole. Det gik meget nemmere, når jeg skulle op og på vagt i Bilka, fortæller den nyudnævnte varehuschef med et smil inde bag skægget.

Mere om Bilka

I 1970 åbnede det første Bilka-varehus i Tilst ved Aarhus.

I dag omfatter Bilka-kæden 18 lavprisvarehuse og et A-Z varehus fordelt over hele Danmark.

Bilka Holstebro åbnede i 1993.

Bilka er Danmarks eneste hypermarked - med landets største vareudvalg med sine mere end 100.000 varenumre, der tilbyder "alt fra frisklavet sushi til swimmingpools."

Typiske Bilka-varehuse har et salgsareal på mellem 8000 og 15.000 kvadratmeter, og der foretages en halv millioner kasseekspeditioner hver uge.

Bilka er en del af Salling Group, der er 100 procent ejet af Salling Fondene.

Foruden Bilka driver Salling Group kæder som Føtex, Netto, Salling og Wupti.

I Salling Group servicerer flere end 50.000 ansatte i Tyskland, Polen og Danmark hver uge 11 millioner kunder.

Navnet Bilka var en sammentrækning af Billiges Kaufhaus

Annonce

Et drømmejob

Årstallet hed 2000, da Sigmund første gang knappede den lyseblå Bilka-skjorte, og i 2004 gik han i lære i afdelingen for isenkram og elektronik i søster-kæden, Føtex.

Og nu er ringen altså sluttet. Sigmund er tilbage i Holstebro, hvor han har hilst på nogle af de medarbejdere, der i sin tid var med til at lære ham op og stadig har Bilka Holstebro som arbejdsplads.

Nogle af kunderne har også nikket genkendende til Sigmund og budt ham velkommen tilbage, fortalte Sigmund Rubreksen, da avisen mødte ham på sjette-dagen i det nye job.

Og han har tommelfingeren oppe - selv om der er mange ansigter og meget nyt at forholde sig til.

- Vores madafdelinger er områder, som vi har mere og mere fokus på. Folk vil nemlig gerne købe bedre madvarer og have bedre oplevelser, siger Sigmund Ottosen Rubeksen. Foto: Johan Gadegaard

- Jobbet som varehuschef i Holstebro er et drømmejob for mig - at få lov til at arbejde i en organisation med mange dedikerede mennesker og få lov til at præge de unge, der begynder i deres allerførste job - lige som jeg selv gjorde - og gøre dem klar til arbejdsmarkedet, siger Sigmund, der mener, at han aldrig helt har sluppet byen.

Han er nu chef for varehusets omkring 420 ansatte, der holder gang i hypermarkedet fra klokken syv om morgenen til 23 aften alle ugens dage - langt de fleste af årets dage. Det er nemlig kun på helligdage, at lukkeloven kræver, at svingdøren låses.

- Det er helt fantastisk at være med til den udvikling af mennesker, der foregår i et varehus - og også en udvikling af mig selv, tilføjer han.

Annonce

Rødder på Færøerne

Hvis du har undret sig lidt over den nye Bilka-boss' lidt særprægede navne, så er forklaringen den, at han er halvt færing. Hans mor kom nemlig fra Færøerne. Han mistede sin biologiske mor, da han kun var et år. Faderen giftede sig igen, og sammen med sin far, nye mor og søster boede han først på Flyvepladsen, som boligområdet dengang blev kaldt, men som de fleste foretrækker at kalde komponistkvarteret i dag.

Da Sigmund gik i 3. klasse, flyttede familien til Mejdal, og her bor forældrene stadig. Søsteren har også sit hjem i byen.

Efter endt læretid pakkede han kuffert og flyttekasser og rykkede til Trekantområdet i det østjyske, hvor han arbejdede først som salgsleder og senere som afdelingschef i forskellige Føtex-butikker.

Og verden i detailhandelen er ikke større, end at Sigmund i det østjyske fik Søren Hostrup som regionschef. Søren Hostrup fik jobbet som varehuschef i Bilka Holstebro i efteråret 2019, og efter et år på posten fik han mulighed for at blive Bilka-leder i Tilst, der ligger tættere på hjemmet i Vejle. Og  den jobrotation gav altså en åbning til, at Sigmund kunne rykke til barndomsbyen.

Annonce

- En verden til forskel

Kærligheden trak unge Sigmund til Sjælland. Han mødte nemlig Sisse, der er vokset op i Slagelse. Hun var ved at læse til pædagog, og kærligheden til hende fik ham i 2011 til at rykke teltpælene op og køre over Storebæltsbroen til Føtex på Nordre Fasanvej på Frederiksberg.

Sigmund har også prøvet kræfter med et job i en anden kæde, nemlig som souschef i Kvickly København, der er en del af Coop.

Efterhånden havde parret fået to børn, og familien stod ved en skillevej, hvor de valgte at flytte til Jylland for at være tættere på Sigmunds familie. Først rykkede han til Kvickly i Silkeborg og dernæst til Lemvig, hvor han fik sit første job som varehuschef.

- Der er jo en verden til forskel på at arbejde på Frederiksberg og i Lemvig - tempoet og livsmønstrene er meget forskellige, siger Sigmund, der bor i Ikast sammen med sin familie.

Og her har familien ingen planer om at flytte fra: Børnene på to, otte og ni år går i daginstitution og skole i byen, hvor Sisse også arbejder.

- Det tager jo kun godt en halv time at køre fra Ikast til Holstebro. Jeg brugte jo længere tid på at komme fra Nørrebro til Frederiksberg, konstaterer han med et stort smil.

Efter Lemvig står der Bilka på Sigmunds CV - først som driftschef i Bilka Herning og senest som sektionschef i Bilka Viborg, før GPS'en fra den 1. oktober blev sat på Nyholmvej i Holstebro.

Annonce

Han tæller ikke timer

Ambitionen i det nye job er at fortsætte med at drive det, han selv kalder for et veldrevet varehus.

- Vi skal fortsat arbejde for at være det foretrukne indkøbssted i Holstebro og med at give kunderne lidt mere, end de forventer, siger han.


Min far plejer at fortælle, at det var hårdt at få mig op om morgenen, når jeg skulle i skole. Det gik meget nemmere, når jeg skulle op og på vagt i Bilka.

Sigmund Ottosen Rubeksen, nye varehuschef i Bilka Holstebro.


Han mener også, det er vigtigt, at hans arbejdsplads involverer sig i byen blandt andet med sponsorater og pant-donationer.

Jobbet som chef for en stor virksomhed som Bilka er mere end et 37 timers-job, og arbejdsdagene falder også i weekenderne.

- For mig er det ikke et mål i sig selv at arbejde mest muligt, men at arbejde det antal timer, der er behov for siger den nyudnævnte varehuschef og tilføjer:

- Jeg tæller ikke timer, og så længe det kan fungere sammen med familielivet, kommer jeg aldrig til det. Jeg har det nemlig sådan, at hvis man begynder på det, skal man nok til at overveje, om det er det, man vil i sit arbejdsliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Annonce