Annonce
Horsens Posten

Ugens boganbefaling: Bliv hjemme med Nikolaj Stokholm

Nikolaj Stokholm opfordre til at holde ferie i sit elskede hjemland. Foto: Lindhardt & Ringhof
Corona har sat en midlertidig stopper for ferierejserne til udlandet. Så er det heldigt, at man kan læse Nikolaj Stokholms anti-rejsebog og finde glæden i Danmark.

Har man set tv-programmerne med Nikolaj Stokholm, hvor han med sin ven, Tobias Dybvad, rejser ud i verden, ved man, at det under ingen omstændigheder er noget, han er vild med. Til gengæld sætter han pris på Danmark i en beundringsværdig og smittende grad. Det er der nu kommet en bog ud af.

For hvad skal man se, når man er på ferie i Danmark? Hvorfor er det, at det er skrækkeligt at tage i lufthavnen? Eller hvordan skal man bestemt ikke gøre, når man kører på kør-selv-ferie? Det får du alt sammen svar på i bogen.

Derudover er der underholdning til ferien. En fremragende playliste til bilturen, hvor man bestemt ikke er i tvivl om kærligheden til fædrelandet. Lufthavnsbingo, hvor især voksne kan sidde og gnægge over, hvor plet han rammer. En yderst brugbar pølsevognspalør. Endeligt  leverer han den ultimative smørrebrødsguide, hvilket han om nogen må have forstand på.

Bogen er primært skrevet til børn, men kan bestemt læses sammen med de voksne. Den er underholdende med masser af skævhed, som vi kender Nikolaj Stokholm for. Således bliver der vist mindre flatterende billeder gennem bogen, som nok skal få alle til at grine. Nikolaj Stokholm har en dejlig befriende sarkasme, og smører gerne lidt tykt på for at understrege en pointe. Jeg er vild med hans formidling. Den rammer målgruppen uden at tale ned til dem. Det er let og ligetil. Hvad du ser på tv - det er, hvad du får i bogen.


Jeg er vild med hans formidling. Den rammer målgruppen uden at tale ned til dem.


Corona satte en automatisk stopper for rejseriet. Bogen kommer derfor som kaldet. For hvordan forklarer vi børn, at Danmark indeholder masser af spændende og smukke steder, når de måske helst bare ville ligge ved poolen? Det kan den her bog hjælpe med. Der kommer nogle gode forslag til steder med fokus på, hvad man skal se der.

Lykkedes det så Nikolaj Stokholm at omvende denne anmelder og hendes 13-årige datter? Desværre ikke. Men udover en virkelig sjov, underholdende og god læseoplevelse, fik vi alligevel noget med fra bogen. Vi vil helt sikkert tænke en ekstra gang over ferie i Danmark, og teste nogle af de sjove indslag af.

Bogen er et oplagt julegaveønske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce