Annonce
Horsens Posten

Det bliver en god jul: Arbejdsgiverne giver store gaver i år

Det bliver en god jul i år for mange ansatte. Arbejdsgiverne er nemlig rundhåndede efter et år med corona og hjemmearbejdsplads. Det fortæller direktør Dorte Frandsen fra det lokale firma Baze A/S. Foto: Mads Dalegaard
Det har været et usædvanligt år med covid-19, nedlukninger og besparelser. Også julefrokosten i virksomhederne har man måttet sløjfe. Til gengæld ser firmajulegaverne til de ansatte ud til at blive større i år.
Annonce

Horsens: Det bliver en jul med gode julegaver. Mange arbejdsgivere har nemlig valgt at udnytte beløbsrammen helt til deres medarbejdere i dette corona-år.

Det mærkes tydeligt hos Baze A/Spå Islandsvej, hvor firmagaver er ét af virksomhedens fem forretningsområder. Siden maj har de haft travlt med at tage imod bestillinger på julegaver.

- I mange virksomheder har man besluttet, at de ansatte skal have ekstra i gavepakkerne, siger direktør og indehaver Dorte Frandsen.

Det er gedigne gaver, som arbejdsgiverne har at vælge imellem. Foto: Mads Dalegaard

Der har tidligere været typisk at give julegaver for omkring 560-640 kroner pr. ansat. I år vælger betydeligt flere at komme op på 1200 kroner, som en firmagave inklusiv moms maksimalt må beløbe sig til.

- Det er typisk pengene til den nu aflyste julefrokost, som bliver lagt oven i, fortsætter Dorte Frandsen.

Annonce

Tanker for gavens indhold

Der bliver også lagt ekstra tanker i, hvad gaven skal indeholde.- I år bliver det ikke alene en skål fra Royal Copenhagen. Der bliver tilføjet god rødvin, specialøl, chokolade og andre søde sager, så der er tænkt på hele familien, fortæller Dorte Frandsen.

Den klassiske gaver bliver suppleret med søde sager, som hele familien kan nyde. Foto: Mads Dalegaard

Det er klassikerne, der står på hylderne i det store showroom, som kan besøges af firmaerne, når de skal vælge årets gave. Det er gaver som kopper og skåle fra Royal Copenhagen, Kay Bojesen-figurer, Stelton, By Lassen-lysestager, bakker og taburetter af mærket Skagen og små smarte højttalere, soundbokse og andet teknik fra eksempelvis Kreafunk og Sackit.

Royal Copenhagen er en af de populære gaver. Foto: Mads Dalegaard

- Skat har vedtaget, at der højst må være 25 gaver i julegave-webshops at vælge imellem, når der er tale om gaver fra arbejdsgiver til de ansatte. Derfor byder vi på et udvalg, som falder i de flestes smag.

Annonce

Vigtig gave

- Julegaven er vigtig uanset størrelse. Det er forkælelse og anerkendelse. Jeg kan også høre, at arbejdsgiverne i år bruger meget mere energi på at skrive julekort.


Julegaven er vigtig uanset størrelse. Det er forkælelse og anerkendelse.

Dorte Frandsen


Dorte Frandsen understreger, at man kan få gode julegaver i alle prisklasser. Det skal man huske på, når budgettet fortsat er for stramt til store gaver.  Man kommer også langt med en julehilsen til måske 100 eller 150 kroner, oplyser hun.

Kay Bojesens mange finurlige figurer vil være en del af mange af årets julegavepakker. Foto: Mads Dalegaard

Ikke alene hos Baze luner årets store juleomsætning. Firmajulegaver giver også beskæftigelse og indtjening hos producenterne, leverandørerne og  til de firmaer, som laver pap og emballage.

Også Horsens Svømmeklub får glæde af årets julegaver. Som sædvanlig hjælper medlemmerne med til at pakke. Til gengæld er Baze sponsor for klubben.

Annonce

Hemmelighedsfuld

Og julegaverne til medarbejderne hos Baze. Dorte Frandsen smiler hemmelighedsfuldt. Dem røber hun ikke, men hun lægger stor vægt på, at de får en god kvalitetsjulegave, som bliver suppleret med god vin og noget sødt, så der er noget til hele familien.

Vin og godt øl vil der også være i julegaverne. Foto: Mads Dalegaard

Der er nemlig travlt i firmaet. Særligt i år er, at rigtig mange af gaverne skal bringes ud til folks hjemadresser, fordi mange arbejder hjemmefra.

Mange arbejdsgivere har valgt at få pakket ekstra i julegaverne. Foto: Mads Dalegaard

På lageret i dag står 3800 gaver af samme slags pakket og klar til at blive sendt ud. Og ellers kan det være ordrer lige fra den lille håndværksmester til den gigant-store virksomhed, som ved, at hos Baze bliver alt håndteret.

Det er ikke kun til jul, at arbejdsgiverne er rundhåndede. I dette corona-år har ansatte også fået gaver til påske og sommer. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce