Horsens: Hun har været optimistisk gennem hele corona-perioden. Det skal nok gå, vi har gejsten, har det lydt.
Og sådan lyder det til dels også stadig. I hvert fald tror Diana Overgaard, indehaver af Diana's Lækkerier, stadig på, at hun igen kommer til at åbne sit spise- og takeawaysted ved Vestvejen, når den nuværende corona-nedlukning afblæses.
Men indtil videre, og ret overraskende for indehaveren, har hun for nyligt måttet hjemsende sit personale.
Efter jul forsvandt indtjeningsgrundlaget pludseligt, med 70 procents fald i salget af Diana Overgaards madtilbud til følge.
- Vi har kunnet holde gang i tingene. Der har været kunder, både lastbilchauffører og håndværkere, som bruger os meget. Især vores drive-in har været med til at holde godt gang i hjulene. Vi har haft chauffører med videre, der har valgt at gå rundt i drive-in'en for at undgå at skulle tage mundbind på. Netop mundbind var under første bølge en barriere for nogle af vores kunderne. Her var drive-in'en rigtig god at have i baghånden.
- Så det er gået godt herude. Men det er det markante fald i frokostordninger og madleveringer til diverse firmamøder, der har fået mig i knæ, fortæller hun.
To, tre, fem og 11
Som konsekvens har Diana Overgaard derfor måttet sende sit personale hjem. Selv tager hun sig hver formiddag af de firmaordrer, der er.
- Det er ganske få udbringninger - til to, tre, fem og 11 personer på arbejdspladser. Det har været ordresituationen i dag, fortæller hun.
Måske er hun også ramt af, at det er januar, skønner hun.
- Op til jul tænkte mange mig ind, når de var på arbejde. Og når de skulle sidde derhjemme, bestilte de også frokost. Det var en fantastisk opbakning. De ældre mennesker, der kom i et stor stil og hentede aftensmad hos mig, bliver også væk lige for tiden. Så januar-træthed og corona må være årsagen, siger hun, der har troen på, at det nok skal komme til at gå igen.
Sidste år inden samfundet lukkede første gang grundet corona, oplevede hun for første gang at kunne trække løn ud til sig selv.
- Jeg tror virkelig på, at jeg klarer den. Når samfundet åbner igen, har jeg også min cateringdel, som jeg kører i weekenderne. Men nedlukningen må ikke trække ud i mange flere måneder, for så er det håb ikke længere realistisk. Så kommer jeg i bekneb, siger hun.
Indtil videre har Diana Overgaard valgt hver dag at tage på arbejde og ekspedere de frokostordninger, der ruller ind i indbakken.
- Jeg vil hellere tjene 500 kroner selv om dagen, end at modtage penge fra staten. Sådan har jeg det bare bedst, siger Diana Overgaard, der netop har tegnet en større aftale på frokostordninger med en virksomhed - en ordning, der skal rulles ud til februar.
Diana's Lækkerier har hjemsendt i alt tre fuldtidsansatte og fire ungarbejdere.
Diana OvergaardJeg tror virkelig på, at jeg klarer den. Når samfundet åbner igen, har jeg også min cateringdel, som jeg kører i weekenderne. Men nedlukningen må ikke trække ud i mange flere måneder, for så er det håb ikke længere realistisk. Så kommer jeg i bekneb.