Annonce
Horsens Posten

Fra ejendomsadministration til smørrebrødsforretning: - Jeg har altid elsket Greva

Tina Offersen har altid været vild med smørrebrød og historie. Derfor passede det hende som fod i en hose at skifte fra ejendomsadministration til at være indehaver af Greva. Foto: Marianne Husted
Tina Offersen er vild med mad, Volbeat og historie. Og netop derfor skulle det lige præcis være en forretning med historie, hun ville drive.

Horsens: Tina Offersen, 47 år, tog det store spring, da hun overtog smørrebrødsforretningen Greva i Kattesund. Hun har i mange år arbejdet med ejendomsadministration, som hun også er uddannet indenfor.

Hun har ikke et øjeblik fortrudt, selv om coronaen meldte sin ankomst en måned efter, at hun var blevet indehaver af Greva. Det kunne mærkes i hendes forretning, der normalt leverer mange firmafrokoster og mad til festlige sammenkomster. Men pludselig arbejdede folk hjemme, og festerne blev aflyst.

Det er vigtigt at tænke på, hvad vi putter i munden, mener Tina Offersen. Det skal være gode danske råvarer. Foto: Marianne Husted

Tina Offersen træder i denne uge Bag Disken:

Hvorfor blev du indehaver af Greva?

Jeg elsker smørrebrød. Jeg elsker mad. Og jeg er meget optaget af historiske steder, så da jeg ved et tilfælde læste, at Greva var til salg, sagde jeg til min mand: "Den vil jeg gerne købe". "Du er ikke rigtig klog", sagde han, men så blev vi enige om: "Vi gør det sgu".

Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

Jeg får mange skulderklap fra kunder, mit søde personale og familien. De bakker mig op, når jeg tvivler, og de bakker mig op, selv når jeg råber højt, fordi opvaskemaskinen er gået i stykker.

Hvad ville du gerne være, hvis du ikke skulle beskæftige dig med det, du laver i dag?

Rocksanger. Jeg elsker rock. Men jeg kan bare ikke synge. Jeg er helt vild med Volbeat. Sammen med min storebror er jeg taget rundt til alle deres koncerter. I 2017 tog vi til Texas for at se dem optræde.

Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

At jeg har klaret at drive butikken, selv om jeg overtog de 1. februar umiddelbart, inden coronaen satte ind. Men nu lysner det.

Frisksmurt smørrebrød fra Greva, klar til afhentning. . Foto: Marianne Husted

Hvordan slapper du af?

Det gør jeg ved at være aktiv. Jeg har en personlig træner, som holder mig til ilden. Lige nu træner vi udenfor. Jeg spiller også turneringsbadminton i Hedensted Og så løber jeg gerne en tur eller går en lang tur, mens jeg hører lydbøger. Jeg har planer om at gå Hærvejen med en veninde.

Hvilken person kunne du tænke dig at spise middag med?

Michael Poulsen fra Volbeat. Han har en smadderspændende historie, som jeg har lyttet til på podcast. Og så skriver han nogle fantastiske tekster.

Hvor henter du inspiration?

Det gør jeg ved at prøve nyt mad. Det kan være som take-away, ved at gå ud at spise og ved at tage ud at rejse. Jeg kan også få en god idé til ny mad her i butikken, når jeg er ude at gå en tur.

Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene bruges til?

Jeg mangler faktisk ikke noget. Det skulle da lige være en ny opvaskemaskine her til butikken, ha, ha.  Nej, pengene skulle gå til børn, som ikke har det nemt, og en så god og tryg barndom, som jeg har haft.

Hvordan ser en god dag ud for dig?

Det kan være en lørdag, hvor jeg står tidligt op og er aktiv i den friske luft. Så er jeg godt sulten bagefter. Det er også dejligt at have god tid til at sætte sig med en bog. Og senere måske noget mad og et glas rødvin med gode venner eller familie.

En ting, som de fleste nok ikke vidste om dig, og som du godt vil dele med dem?

Jeg er sådan en, som altid kan svare på de historiske spørgsmål i Trivial pursuit. Jeg er ekstremt interesseret i historie. Det gælder både lokalhistorie og europæisk historie. Jeg nyder også at læse historiske romaner. Jeg synes, man skal kende sin historie godt for at forstå nutiden.Jeg elsker smørrebrød. Jeg elsker mad. Og jeg er meget optaget af historiske steder.

Tina Offersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce