Annonce
Horsens Posten

Fysisk og/eller online - afgørelsen er truffet for byens citygavekort

Skal citygavekortet også kunne bruges til webhandel? Det spørgsmål har citychef Michael Kongsmark og den øvrige bestyrelse i Cityforeninger diskuteret. Arkivfoto: Morten Pape
Citychef for City Horsens har diskuteret citygavekortets funktion i bestyrelsen for Cityforeninger ApS. Spørgsmålet har været, om man kunne og bør gøre citygavekortet egnet til onlinehandel.

Horsens: - Vi skal have undersøgt muligheden for, om vores gavekort også vil kunne bruges til onlinehandel. Det ville da være ret smart, lød det adspurgt fra citychefen Michael Kongsmark i 2021, da landet var lukket ned.

Og som sagt, så gjort.

Det er anpartsselskabet Cityforeninger ApS, der står bag gavekort-ordningen, og skal en sådan beslutning landes, er det bestyrelsen i Cityforeninger ApS, der skal tage stilling til en eventuel udvidelse af kortet.

Annonce

I bestyrelsen sidder Michael Kongsmark, der har bragt spørgsmålet op i bestyrelsen. Det er sket for netop at få diskuteret mulighederne for citygavekortets spændvidde - om det er realistisk at gøre kortet konvertibelt til webhandel.

Juridisk og for tungt

- Jeg har haft det oppe at vende. Det er klart, at det koster temmelig meget at træffe nye beslutninger for citygavekortet. Det er først og fremmest omkostningstungt, og derfor vil alle ændringer skulle overvejes nøje, siger han.

Citygavekort

  • City Horsens-gavekort udbydes af Cityforeninger ApS, der har til huse på Nytorv 3 i Grenaa.
  • Anpartsselskabet har til formål at medvirke til at skabe de bedst mulige vilkår for drift af danske cityforeninger. Desuden er formålet at opnå bedst mulige markedsføringsvilkår for cityforeningerne og al virksomhed, som efter bestyrelsens skøn er beslægtet hermed.
  • Reelle ejere omfatter: Business Horsens, Thisted Handels & Industriforening, ShopiCity Grenaa, Herning City Forening, Shop i Aabenraa, Handel Silkeborg og Vores Nykøbing.
  • City-chef i City Horsens, Michael Kongsmark, tiltrådte bestyrelsen bag Cityforeninger ApS i første kvartal af 2020.

Michael Kongsmark kan på den baggrund nu fortælle, at det ikke vil være realistisk at gøre citygavekortet parat til onlinehandel. Det er der fuld enighed om i bestyrelsen i Cityforeninger ApS, siger han.

- Juridisk går det ikke. Det ville desuden være svært håndterbart at skulle lavet kortet til et betalingskort og køre det ind over butikkernes betalingsterminaler. Rent teknisk går det heller ikke. Den del er i dag styret af Nets. Derfor har vi i bestyrelsen forkastet ideen, siger han.

Annonce

Ikke noget de næste to år

At beslutningen er den rigtige løsning for kortet, er han ikke længere i tvivl om.

- Måske ville en app være tættere på en god løsning - på sigt, siger han, der ej heller oplever efterspørgsel efter at få gjort kortet til et betalingskort til onlinehandel.

- Vi har i dag i omegnen af 130 butikker i Horsens, der tager imod et citygavekort, og jeg har ikke haft en eneste forespørgsel på at gøre det online. I dag kan man købe et gavekortbevis på nettet og få det tilsendt som en pdf-fil, så man kan sende det til den person, man ønsker at give det til. Men selve handlen - den skal foregå fysisk i butikkerne, og køber man et kort, har man tre år til at få det brugt. Den kontrakt med kunderne synes trods alt fortsat at fungere godt, siger Michael Kongsmark.

Jeg har haft det oppe at vende. Det er klart, at det koster temmelig meget at træffe nye beslutninger for citygavekortet.

Michael Kongsmark
Annonce
Horsens Posten

Næsten 800 nye smittetilfælde: Nu har hver femte indbygger i Horsens Kommune haft covid-19

Annonce
Horsens Posten

Bytorvets logo er blevet meget større - og det kan skifte farver

Annonce
Horsens Posten

En times ventetid og 100 mennesker i kø: Testcenter i Horsens er presset af covid-19-smitten

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

20-årig tænkte: Det er et lortejob. Nu er arbejdet med ældre det fedeste, hun kan forestille sig

Horsens Posten

Svømmehal får livreddertårn indendørs - og alle badegæster kan få lov at prøve kræfter med det

Horsens Posten

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbaderklub

Horsens Posten

Ny chef om omfattende renovering af stort varehus: - Det har været nogle kaotiske uger

Horsens Posten

27-årig tog en kølig beslutning: Nu overtager han to Paradis-butikker

Horsens Posten

Gør det ondt? Hvornår får man varmen igen? Hvorfor er I nøgne?: Stil alle dine spørgsmål om vinterbadning direkte til formanden for Horsens vinterbadeklub

Horsens Posten

Særudstilling om Pretty Maids forlænges et halvt år

Horsens Posten

Guirlanden har lavet et nyt "maskineri", der bringer smilet frem på Gasvej

Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce