Horsens: Mørbradgryde med bacon og cocktailpøler er Martin Jørgensens livret.
Den falder også i kundernes smag, kan kokken konstatere efter, at han for to uger siden har åbnet foodtrucken, Ollis Diner. Den store, hvide vogn står fast på p-pladsen ved loppemarkedet Fund & Lund på Priorsløkkevej i Horsens.
Martin Jørgensen sælger klassiske, danske retter som fastfood og takeaway. På menuen vil der altid være tre retter, som er lavet fra bunden. Lige nu er det boller i karry, tarteletter udover den populære mørbradgryde. Hver 14. dag bliver der skiftet til nye retter, som vi kender dem fra mormors køkken.
Uddannet fra Norsminde Kro
Han er uddannet kok fra Norsminde Kro, har blandt andet arbejdet på Skovmøllen i Aarhus, indtil han for ti år siden kom til Havnecafeen i Hou. Sidste år i oktober sagde han sin forpagteraftale op efter, at indehaveren af stedet var død. Nu skulle der ske noget nyt.
40-årige Martin Jørgensen fra Odder havde længe haft en drøm om at indrette en foodtruck, hvorfra der bliver solgt velkendt, dansk mad som fastfood. Det er der ikke mange andre, der gør, havde han noteret sig.
Foodtrucken har han købt i Polen. Indretningen har han selv stået for med seks gasblus, dampbade, køleskabe og emhætter. Snart bliver også ovnen installeret, så flæskesteg kan komme på menuen.
Navn efter sønnen
Det er Martin Jørgensens 16-årige søn Oliver, som har lagt navn til foodtrucken. Placeringen på p-pladsen ved Fund & Lund skyldes, at manden bag loppemarkedet er en god bekendt, som også er uddannet kok.
Indtil videre er der åbent fra kl. 15 til 19 mandag til fredag fra kl. 15 til 19. Han overvejer at udvide med at holde åbent til frokost og med tilbud om frokostordninger til virksomheder.
- Det har været en lidt svær fødsel overhovedet at komme i gang, fordi coronaen kom i vejen. Men nu er jeg klar, siger han, mens han rører flittigt i dagens mørbradgryde.
Julehygge på vej
Han vil sammen med Fund & Lund og pladsens anden foodtruck med thai-mad i december stå for julehygge på pladsen. Blandt andet vil der blive serveret gløgg og æbleskiver.
Ollis Diner holder lukket i weekenderne. Da tager Martin Jørgensen ud og laver mad til selskaber. Normalt er der travlt, men lige nu er der også corona-stille på dette område.