Annonce
Horsens Posten

Hos Stechers skal man kunne sænke skuldrene: - Der er så meget tryk på tilværelsen, og det er fascinationen af at gøre det modsatte for en stund, jeg tænder på

Kasper Vejvad Jørgensen, der er medejer af den nyåbnede tapas- og vinbar Stechers i Jesensgade 5, står for stedets daglige drift. Fokus for ham er, foruden maden, det gode værtskab og at skabe nogle rammer, hvor gæsterne kan slappe af fra hverdagens ofte høje tempo, fortæller han. Foto: Line Kyed
Kasper Vejvad Jørgensen driver den nyåbnede vin- og tapasbar Stechers i Jessensgade 5. Hans fokus er at skabe nogle rammer, hvor man bliver mødt af et godt værtskab og hyggelige, afstressende rammer.

Horsens: Tapas- og vinbaren Stechers i Jessensgade åbnede i august. Bag står daglig leder Kasper Vejvad Jørgensen og tre øvrige partnere.

Til sammen har de skabt et spisested i Jessensgade 5, der tidligere husede tapasbaren Olivias. Stedet har plads til cirka 50 gæster, og for Kasper Vejvad Jørgensen har en af hovedopgaverne siden åbning været at lære personalet op i det gode værtskab. Råvarerne hviler han i, for i Stechers Aarhus har han som medindehaver gjort sig gode erfaringer med de helt rette tapas og vine. Indtil videre gennem seks år.

- Vi byggede om og renoverede lige op til åbningen. Herefter har det gjaldt den helt rette stemning. Folk skal føle, at man hos os kan slappe af, altså koble fra hverdagens sus og jag og simpelthen bare hygge sig og sænke skuldrene.

Annonce

- Maden skal være perfekt, naturligvis. Men når det spiller, så er det samværet, vi husker, når vi mennesker mødes på et spisested med gode venner, kæresten eller familien. Det er Stechers' fokus at skabe rammerne for den gode stemning og afslappethed, fortæller Kasper Vejvad Jørgensen.

Snakkesalig

Stechers har 10 ansatte, alle unge mennesker, og man er efter åbning nu på udkig efter to yderligere personaler, fortæller den 39-årige medindehaver, der er far til to børn i alderen fire og syv og bosat med sin hustru i Skødstrup ved Aarhus.

Han er overrasket over horsensianerne, og det er positivt overrasket, understreger han, da Horsens Posten taler med ham:

- Folk er interesseret i at høre, hvordan vores åbningsdage er gået. Generelt er vores gæster snakkesalige, og hvor er det rart, for det er netop samtalen og den stemning, den giver, som jeg oplærer mit personale i vigtigheden af.

- Jeg siger som eksempel til de unge ansatte "I skal ud i restauranten og tale med gæsterne, kom bare". Og jeg er imponeret over, hvordan de formår at indtage rummet med selvstændighed i forhold til vores gæster. Den immaterielle værdi af et besøg hos os er bare meget vigtig. For vi er jo ikke dem, der har opfundet vinen og tapasbrættet - men vi kan være stedet, hvor man spiser godt og hygger sig, forklarer Kasper Vejvad Jørgensen, der har indvilliget i at være ugens profil i serien "Bag Disken".

1. Hvorfor blev du butiksindehaver?

- Jeg har læst til markedsføringsøkonom og har en HA-bachelor fra Handelshøjskolen i Aarhus. Dernæst læste jeg på Aarhus Universitet og har en kandidatgrad i oplevelsesøkonomi fra Nordisk institut.

Efter kandidat-uddannelsen, som jeg dimitterede fra i 2009, overtog jeg sammen med en anden et daværende spise- og konferencested, Salon Salon, ved Kaløvig Bådehavn. Her tilbød vi  fester; firmafester, bryllupper med videre. Vi havde stedet i to år og solgte det så. Herefter blev jeg involveret i Stechers ved åen i Aarhus, som jeg har været med til at opbygge og stadig er medindehaver af sammen med kompagnonerne bag Stechers Horsens.

- Lokalet her i Horsens er virkelig skønt. Det er ikke sikkert, at andre restauratører ville falde for det, for det ligger jo lidt fra gadeplan. Men her er rustikt, og stedet skaber de helt rette rammer, synes vi.

2. Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

- Når jeg formår at give mig selv tid til at være der for mine nærmeste, når de virkelig har brug for det. I de situationer gælder det ikke om at stille en masse spørgsmål eller om at komme med råd, men bare at være der. Det har givet mig de største skulderklap. At være der på den måde for andre føles rigtigt godt.

3. Hvad ville du gerne lave, hvis du en dag skulle skifte job?

- Det er et enormt svært spørgsmål. Men så skulle det have noget med mennesker at gøre.

4. Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

- At være far. Altså at skabe liv, tror jeg. Man kan opnå succes på mange måder. Men at skabe et liv, som så betingelsesløs år efter år elsker en, er jeg stolt af at have præsteret. Det kan man ikke finde andre steder.

Kasper Vejvad Jørgensen har 10 ansatte på Stechers og søger lige nu to ydeligere personaler til det sted, som han desuden betegner som hyggeligt og rustikt med en god stemning blandt personalet og gæsterne. Foto: Line Kyed

5. Hvordan slapper du af?

- Når jeg træner, vandrer og er i naturen. Også ved at lave et bål med en kammerat eller familien. Der skal ikke så meget til.

6. Hvem vil du helst være fanget på en øde ø med?

- Med min far. Han døde for to et halvt år siden af et septisk chok på grund af en infektion. Han blev 69 år. Jeg ville så gerne kunne hive ham tilbage til livet og tale med ham - lære ham helt at kende og høre om alle hans livserfaringer - også hvad der undervejs gjorde ham usikker og bange og om, hvordan han kom videre i livet.

7. Hvem hører til blandt dine idoler?

- Ingen særlige faktisk. Jeg tror, jeg plukker min inspiration i de øjeblikke, jeg har brug for det.

- Men vent. Det inspirerer mig faktisk, når nogen har modet til at se tendenser, ligesom folkene bag Streetfood i Aarhus har gjort. De er hoppet ind i projektet uden at vide, om det kunne bære. Det er benhårdt arbejde, det er sejt, og så er det dejligt at se, hvordan de har fået gadekøkkenet ind i jydernes liv. Det har smittet, så også andre og mindre byer som Horsens nu forsøger sig med det. Det er bare godt gået.

8. Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene så bruges til?

- Jeg har en drøm om at købe en Mercedes V123 coupe med båndoptager. Det er en analog form for livsstil. Jeg ville køre en tur på 14 dage med familien eller en god ven uden mobil og navigationsudstyr. Jeg ville medbringe et vejkort og sætte musik på båndoptageren og nyde, at jeg ikke kunne skifte numre hele tiden. Der er så meget tryk på tilværelsen, og det er nok fascinationen af at gøre det modsatte for en stund, jeg tænder på. Jeg ville køre 80 kilometer i timen, jeg ville køre forkert og overnatte på tilfældige steder, vi passerer.

- Derudover ville jeg bruge penge på en god lang ferie med mine børn, hustru og familien. Det med den Mercedes er udelukkende mit eget behov. Mine kære skulle selvfølgelig også nyde godt af pengene.

9. Hvordan ser en god dag ud for dig?

- Det er en dag, hvor telefonen ikke ringer så meget.

10. Er der en ting, som vi ikke ved om dig?

- Selvom jeg er meget snakkende, når jeg er på arbejde, så er jeg ofte det modsatte, når jeg skal noget i et andet regi. Jeg er faktisk ret genert.

Lokalet her i Horsens er virkelig skønt. Det er ikke sikkert, at andre restauratører ville falde for lokalet, der jo ligger lidt fra gadeplan. Men her er rustikt og stedet skaber de helt rette rammer, synes vi.

Kasper Vejvad Jørgensen
Annonce
Annonce
Horsens Posten

I weekenden kan du gøre et 'bygge-kup', når der er loppemarked med byggematerialer på genbrugspladsen

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Mistanke om skadedyr: En lille mus holder Netto lukket på ubestemt tid

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

HH Elite samler penge ind - men det er ikke til dem selv: Når vi går ind i noget som dette, gør vi det 100 procent

Horsens Posten

Smil til fotografen: I denne uge kører en ret genkendelig bil rundt i Horsens

Horsens Posten

Horsens har Jyllands højeste smittetal og laveste andel vaccinerede: Få overblikket over corona-udviklingen i dit sogn her

Horsens Posten

Mere gang i Hestedamsgade: Det skal ikke være en ærindegade, men en væregade - gerne som i Sydeuropa

Horsens Posten

Beder borgerne om hjælp til bedre biodiversitet - men kommunens vilde ambitioner bliver klippet i stykker på Bollerstien

Horsens Posten

Drop-in dåb i Vor Frelsers Kirke

Horsens Posten

Hund – ellers tak: Men hvorfor bor Viggo så hos os?

Horsens Posten

Ulf Pilgaard og provst er klar med livshistorier og grin til seniorer

Horsens Posten

Iskageforretning om svigtende sommergæster: - Folk går ikke op i Graven, men heldigvis har vi købt en ko

Horsens Posten

Pas nu på der ikke går for meget kage i den

Horsens Posten

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Horsens Posten

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Horsens Posten

Få et indblik i livet som introvert

Horsens Posten

Hos Stechers skal man kunne sænke skuldrene: - Der er så meget tryk på tilværelsen, og det er fascinationen af at gøre det modsatte for en stund, jeg tænder på

Horsens Posten

Centerdirektør betænkte sig ikke længe: Selvfølgelig skal vi bakke op om Byens Bedste

Horsens Posten

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Horsens Posten

Horsens Bibliotek hylder Agnes Henningsen

Horsens Posten

Ny varehuschef hos Føtex: Glæder sig til at gøre en forskel i butikken og i det lokale liv

Horsens Posten

Litteratursalon på Brædstrup Bibliotek: 2. verdenskrig

Horsens Posten

Horsens vil være den vildeste - altså når det gælder blomster og summende insekter

Horsens Posten

Stort esport-center i midtbyen åbner ikke som planlagt, men på halvt blus - 100 spilcomputere bliver ikke til noget lige med det samme

Annonce