Annonce
Horsens Posten

Journalistikken valgte Line - det nyder Horsens Posten godt af

Journalist Line Kyed, 44 år, er ikke meget for at gøre væsen af sig selv. Men hun skriver gerne andre menneskers gode historie. Foto: Morten Pape
Line Kyed glæder sig til hver eneste dag. Sådan er hendes grundindstilling. Hun nyder også at skrive historier om mennesker, og hvad der i øvrigt foregår i Horsens.
Annonce

Horsens: "Jeg vil spise noget mere chokolade". Det er Line Kyeds faste nytårsforsæt.

Det siger meget om grundindstillingen hos den 44-årige journalist på Horsens Posten. Hun  vågner hver morgen hjemme i Skanderborg og glæder sig til dagen.

Det var ikke journalist, Line Kyed drømte om at blive, da hun var lille. Nej, hun ville være forfatter. Hun skrev eventyr og digte, men hun skrev også med store bogstaver til sin lærer: "Må ikke læses op". Hun behøver ikke træde i forgrunden, synes hun.

Annonce

Nej til Okking

I dag må Line Kyeds historier dog gerne læses og læses op. Hver uge bidrager hun med artikler om spændende mennesker og andre nyheder fra det lokale liv.

Journalistik var heller ikke i Hedensted-pigens tanker, da hun efter studentereksamen fra Rødkilde Gymnasium i Vejle skulle vælge studie.

Med en BA i tysk og engelsk fra Syddansk Universitet i Odense stilede hun mod at blive translatør. I sommerferierne arbejdede hun som oversætter, hvor hun blandt andet oversatte business-manualer og ungdomsbøger fra engelsk til dansk. Her fandt hun ud af, at det ikke var det, hun skulle være, og derfor blev det et nej tak til en praktikplads som translatør hos Jens Okking i EU-parlamentet.

Annonce

"Du skal være journalist"

I stedet pejlede hun sig ind på kommunikation. Ikke mindst da hun fik job hos Bestseller i Brande, hvor hun med tiden kom til at arbejde med kommunikation og marketing. Samtidig læste hun til cand. ling. merc. i Aarhus. Det førte til et praktikjob i kommunikationsafdelingen hos Lego, hvor hendes journalistuddannede chef en dag sagde til hende: "Du skal være journalist".

Mens hun endnu skrev på sit speciale, fik hun job i kommunikationsafdelingen hos Legoland. Hun opdagede, at hun var i sit rette element, når hun skrev artikler til personalebladet.

Da den ældste datter kom til, besluttede Line sig for at blive journalist. Inden hun fik søgt ind på journalistuddannelsen, tilbød redaktøren af Hedensted Avis hende job.

Annonce

Fokus på det digitale

Det var i 2009, og siden har journalistikken været hendes fag. Da ugeavisen blev solgt til Jyske Medier, fulgte hun med over på Hedensted-redaktionen, hvor hun skrev til både dagblad og ugeavis. For to år siden fik hun sin faste gang på Horsens Posten, hvor hun i dag bruger al sin arbejdstid.

Hun nyder at være en del af nyhedsmediets smeltedigel, og hun er også optaget af udvikling af journalistikken ikke mindst på de digitale platforme.

Line er mor til  Frederikke på 13 år og Alberte på ni år, som for nylig mistede deres far, der var ramt af alvorlig sygdom. Hun danner i dag par med journalist Kaare Johansen, byrådsreporter på Vejle Amts Folkeblad - og forfatter.

Og så er der masser af sang i hendes liv. Hun elsker at synge, har været med i både kor og amatørteater. Og nød det på Hedensted-redaktionen, hvor dagen altid begyndte med en fælles sang.

Udendørs-liv er også et hit. Hun er tidligere konkurrencesvømmer, og selvfølgelig er hun blevet bidt af stand up paddle. Hun løber, cykler, står gerne på ski - og ser frem til at sove i shelter med kæresten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce