Annonce
Horsens Posten

Patrick var tæt på førtidspension - nu har han fast arbejde hos Nordic Coating

Patrick Bonde troede ikke, at han kunne klare et fuldtidsjob, og Maria Nielsen var lidt omkring, inden hun fandt ud af, at hun skulle være overfladebehandling. Nu trives de begge hos Nordic Coating. Foto: Marianne Husted
Nordic Coating har netop sendt CSR-stafetten videre. De er en lille industrivirksomhed med den holdning, at mennesker skal have en chance.

Horsens: Patrick Bonde, 22 år, var tæt på førtidspension, inden han fik en chance hos Nordic Coating på Saturnvej.

Maria Nielsen, 24 år, havde været omkring en række uddannelser, før hun søgte ind på overfladebehandler-uddannelsen og fik elevplads hos Nordic Coating.

Jan Pedersen skulle bare lige være 14 dage hos Nordic Coating og så tilbage på understøttelse. Nu har han været i industrilakerings-firmaet i 32 år.

Det lille firma kan nemlig noget med mennesker. Også med mennesker, som måske er faldet mellem to stole og tumler med forskellige problemer.

Nogle bliver i firmaet. Andre genfinder selvtilliden og rykker videre til det, som de har lyst til at beskæftige sig med.

Stolte af anerkendelsen

CSR-diplomet som bevis på socialt ansvar er da også det første, man møder, når man træder ind i virksomheden. Nordic Coating modtog i efteråret CSR-stafetten, som de netop har givet videre til Steel Products.

- Det er et stort skulderklap og en anerkendelse, vi blev meget glade for, siger administrationschef Christina Lærke.

Sammen med produktionschefen Michael Poulsen har hun et særligt øje på hvert enkelt medlem af "familien", som medarbejderstaben på ti udgør.

- Jeg er god til at se ind i folk, siger Michael Poulsen, mens Christina Lærke mestrer den dybere samtale.

Annonce

Siger god morgen til alle

De går hver morgen rundt i produktionen og siger god morgen - og tager samtidig temperaturen på humøret hos den enkelte. Er det dagen, hvor der skal tages lidt ekstra hensyn? Eller er det en af de gode dage, som der er allerflest af.

Sort humor og gensidig kærlighed er vigtige elementer i dagligdagen. Det er fredagens kage også, lyder det lunt fra en af de ansatte.

Familien "Nordic Coating" - ja, sådan føler de sig. Der er plads til alle, og hele flokken er dedikeret over for virksomheden. Foto: Marianne Husted

- Vi er interesseret i mennesker, og vi er glade for det samarbejde, vi har haft med kommunen gennem årene, siger Michael Poulsen, der fortsætter, at det også giver dedikerede medarbejdere at have fokus på mennesket.

Flere med syrisk eller iransk baggrund er kommet til. De har i deres hjemland måske beskæftiget sig med lakering, og så har de lært dansk ved at blive en del af

Nordic Coating

  • En lokal virksomhed, der behandler og lakerer alt fra møtrikker til dele til kampvogne.
  • De overfladebehandler, vådlakerer og pulverlakerer.
  • Nordic Coating med adresse siden 1987 på Saturnvej - har 10 ansatte.
  • Direktør er Jan Lærke. Christina Lærke er administrationschef. Og Michael Poulsen produktionschef.
  • Nordic Coating blev som en af de første lakeringsvirksomheder miljøcertificeret i 1999.

arbejdspladsen og ved at følge Christina Lærkes opfordring: Se Ramasjang i fjernsynet.

Og Patrick Bonde? Han er i dag i fast 37 timers arbejde. Han har taget kørekort til truck, almindelig bil og lastbil og gennemført kursus som epoxybehandler. Det havde ingen troet var muligt, da han kom i virksomheden. Og allermindst han selv.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Introduktion til Facebook

Annonce