Annonce
Horsens Posten

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Birgitte Nygaard, event- og kommunikationsansvarlig i Posthuset Horsens, glæder sig til at byde velkommen til stedets otte madboder samt de første gæster 9. oktober. Foto: Morten Pape
- Vi vil gerne repræsentere noget forskelligt og komme rundt i store dele af verden, lyder noget af baggrunden for udvælgelsen af de otte street food-boder, der skal udgøre Posthuset.
Annonce

Horsens: Markedet er ikke mættet endnu, når det kommer til spisesteder i Horsens. Sådan ser det i hvert fald ud, for nu er der sat navn på intet mindre end otte nye kulinariske muligheder, der snart kan føjes til byens efterhånden store udvalg.

De otte steder falder dog under samme paraply, da de alle er en del af Posthuset Horsens, byens nye street food-marked, som 9. oktober slår dørene op i det gamle posthus' lokaler på Lichtenbergsgade.

Madboderne kommer til at tilbyde lidt af hvert. Tre boder med vietnamesisk, indisk og indonesisk mad vil repræsentere det asiatiske køkken, mens en har fundet inspirationen i Latinamerika.

- Vi vil gerne repræsentere noget forskelligt og komme rundt i store dele af verden, og det betyder blandt andet, at vi ikke har hentet de samme koncepter ind. Der skal kun være én madbod, der for eksempel serverer indisk mad, siger Birgitte Nygaard, event- og kommunikationsansvarlig i Posthuset Horsens, og tilføjer, at alle boderne vil have en lokal tilknytning til byen.

Læs mere om udvalget i de otte madboder i denne artikel: Street Food fra det meste af verden: Her er Posthusets otte madboder

Annonce

Vigtigt med autenticitet

Madboderne er valgt ud efter flere samtaler med interesserede og derefter en lille test af konceptet, hvor kokkene på tid har skullet lave maden, servere den og præsentere den.


Omdrejningspunktet er maden, men det skal også være et pusterum i et uformelt miljø, som kan bruges af alle aldersgrupper.

Birgitte Nygaard, event- og kommunikationsansvarlig i Posthuset Horsens


Posthuset har hele tiden haft 8-10 madboder i tankerne, og de har fået seks ind udefra, mens stedets folk selv vil stå bag to, som skal servere henholdsvis burgere og italienske retter.

- Vi er meget glade for de otte boder, vi har, men kommer der nogen og vil servere lækre salater, så er det en mulighed. Men har vi en bod med vietnamesisk, skal vi ikke have en mere, siger Birgitte Nygaard, der også mener, det er vigtigt, at boderne holder sig til deres koncepter.

- Vi har haft stor vægt på, at det skal være autentisk. Er det en indisk bod, så er det kun indisk mad, og jeg tror heller ikke, gæsterne forventer andet end det, siger hun.

Annonce

Mad i midten

Projektlederen fortæller, at folkene bag Posthuset har været rundt på street food-markeder i blandt andet Aalborg, Aarhus og Odense for at søge inspiration.

De fleste madboder placeres i midten, så gæsterne kan sidde ved vinduerne, men for at udnytte pladsen bedst muligt, vil enkelte boder blive placeret i containere, som støder til bygningen. Sådanne tre ses bag Birgitte Nygaard her. Foto: Morten Pape

Noget har de taget med, mens der er andre ting, som måske har fungeret fint i Aarhus, men som ikke vil kunne fungere i Horsens, fordi rammerne er forskellige.

- Først havde vi en tanke om, at madstederne skulle være ude i siderne, og vi skulle have borde og bænke i midten. Men vi har et lokale med store, flotte vinduer, så det er jo der, gæsterne skal sidde, og så har vi rykket madboderne ind i midten, fortæller Birgitte Nygaard.

Det har været vigtigt for holdet bag, at Posthuset har fundet sin egen måde at gøre tingene på, påpeger hun.

Annonce

For alle aldre

Der er fokus på økologi, da madstederne kan betale mindre til Posthuset, hvis de får det økologiske spisemærke, ligesom genbrug og bæredygtighed også er i fokus. Og så håber Birgitte Nygaard, at Posthuset bliver et folkeligt mødested, når det endelig kan åbne.

- Omdrejningspunktet er maden, men det skal også være et pusterum i et uformelt miljø, som kan bruges af alle aldersgrupper, siger hun.

I gamle dage blev post fra hele verden samlet i lokalerne her. Snart er det mad. Foto: Morten Pape

Målgruppen for street food er ofte været unge mennesker, men Birgitte Nygaard er overbevist om, at det rammer bredere.

- Jeg har tidligere haft mine børn med på street food-markedet i Aarhus, og det har slet ikke været svært at finde noget mad til dem. De synes også, det er spændende, og street food bliver for eksempel ikke serveret på en fin tallerken, men på en anderledes måde, som også tiltaler børn, siger hun.

De otte madboder

InDish - indisk

Saigon Kitchen - vietnamesisk

Dini's - indonesisk

Arepita House - latinamerikansk

Haddock & Friends - fiskebod

Gastro Dogs by GV - gourmet-hotdogs

Il Postino - italiensk

Greasy Burgers - burgere

Ud over de otte madboder, får Posthuset også en café med kaffe, brød og sødt samt en bar med diverse drikkevarer med og uden alkohol. Mere info fås på Posthusets nye hjemmeside.

Bryan Francisco, der tidligere var en del af Gran-foretagendet, er ansat som gastronomisk chef i Posthuset Horsens, og han har blandt ansvaret for stedets egne to boder, Il Postino og Greasy Burgers. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce