Annonce
Horsens Posten

Se listen: Horsens fik flere nye madsteder i 2020 - og kun få lukkede

Posthuset Horsens har været et tilløbsstykke i sin første levetid, selv om coronapandemien har givet udfordringer. Arkivfoto: Morten Pape
Få madsteder drejede nøglen om, mens mange nye slog dørene op i et år, hvor det ellers ikke har været nemt at være i restaurationsbranchen.

Horsens: Både i foråret og hen over julen fik restaurationsbranchen en hård besked: Luk ned for gæster - tilbyd kun takeaway.

Coronapandemien satte sine aftryk på en branche, der lever af, at kunderne kommer ud, og at man omgås hinanden mellem borde og bardiske.

I perioder var det helt lukket ned, og i andre var der begrænsninger på, som betød, at borde måtte fjernes for, at afstandskrav kunne overholdes. Alt i alt et svært år for restauratører, og man skulle så tro, at det lod sig afspejle i antallet af åbnede og lukkede spisesteder i det forgangne år.

Annonce

Det er bare ikke tilfældet, når avisen kigger tilbage på de åbninger og lukninger, vi har beskrevet i løbet af året. Du kan se listen her:

Avisen tager forbehold for, at der kan mangle spisesteder på listen. Man er velkommen til at skrive til nissk@hsfo.dk med tilføjelser.

Lukkede madsteder

Madkassen lukkede på Torvet, da den blev overtaget af Pizza Hytten, som netop er åbnet 6. januar. Arkivfoto: Marianne Husted

Amazing Restaurant Horsens, Fugholm

Indehaverne valgte at koncentrere sig om restauranten i Herning, meldte de 15. september ud på Facebook-siden for Horsens-restauranten, der på det tidspunkt havde været lukket i et stykke tid.

Café Boblen, Amaliegade

Det var en drøm for Karina Hunter at drive en café med priser, hvor alle kunne være med. Men boblen brast efter knap ni måneder. Hun lukkede cafeen i august.

Café Gaslight, Danmarks Industrimuseum, Gasvej

Danmarks Industrimuseum lukkede sin café ned på grund af dårlig økonomi, men der gik ikke længe, inden lokalerne var lejet ud til andre.

Madkassen, Torvet

23. september meldte Madkassens indehavere ud, at aarhusianske Pizza Hytten havde overtaget madstedet på Torvet. I skrivende stund er den ikke åbnet.

Olivia's Tapas, Jessensgade

Robin Bjørnskov har stadig Olivia's Deli i Hospitalsgade, men lokalerne på Jessensgade står i skrivende stund tomme.

Åbnede madsteder

Jimmy Boye Bach Jensen har åbnet en lille restaurant med fokus på helaftensoplevelser til få gæster ad gangen. Arkivfoto: Morten Pape

Amaravati - Indian Street Food, Borgergade

Åbnede i januar i Borgergade 9 med klassiske specialiteter fra både syd og nord i Indien.

Benny Bagel, Bytorv Horsens

Engang var der en juicebar under bytorvets rulletrapper. Nu er der en udvidet juicebar, der også sælger salat og bagels. Benny Bagel åbnede i oktober.

Brætspilcafeen, Allégade

Coronavirus udskød åbningen af Brætspilscafeen, men 6. juni var indehavere Kim Davidsen og Lena Kingly klar til at slå dørene op. Stedet byder ud over spil på mad og drikke - blandt andet flere specialøl.

Café 31E, Søndergade

Hen over julen 2019 åbnede Frederikke Brandt en midlertidig café i Møbelpassagen, og i det nye år valgte hun at fortsætte med at lave mad til gæsterne.

Café Baldemor, Rådhustorvet

Tidligere Venstre-politiker i Ikast-Brande Kommune Ümit Acar udså sig Horsens som stedet, hvor han skal være restauratør. Byen ligger perfekt og restaurant-lokalet centralt, lød hans vurdering, og så valgte han at åbne i kølvandet på covid-19.

Café Santé, Kattesund

Café Santé er blevet beskrevet som en kaffe- og juicebar, men stedet har også et udvalg af mad. Den blev åbnet i februar af Naser Dayef, der er uddannet sygeplejerske, og Mohammad Jamil, der har arbejdet i byggebranchen.

Coffea Sentio, Bytorv Horsens

Coffea Sentio er Jan Engbergs kaffebar nummer to, men den bliver ikke den sidste, fortæller den 51-årige iværksætter, som også har en i Vejle. Han åbnede i bytorvet 2. oktober.

Eydes, Søndergade

Jørgensens Hotel fik ikke mulighed for at åbne med et ordentligt brag. I stedet blev det midt i en corona-nedlukning, at man kunne bestille bord på Eydes, da restauranterne igen fik lov til at åbne for spisende gæster.

Funky Donuts, Bytorv Horsens

Første dag måtte butikken melde udsolgt to timer før lukketid, så man må sige, at Funky Donuts blev taget godt imod af horsensianerne, da den åbnede i august.

Greva Café, Danmarks Industrimuseum, Gasvej

Tina Offersen overtog Greva Smørrebrød i Kattesund i februar, og i september besluttede hun sig for at udvide ved at leje sig ind i cafeen på byens industrimuseum, hvor museet halvanden måned før havde lukket sin egen Café Gaslight.

Guldhammers, Vestergade

Der blev fra indehaverne af Guldhammers meldt om god støtte under coronalukningen til madstedet i Sydbyen, og så valgte Louise og Steen Guldhammer Pedersen at udvide med et sted mere i lokaler på Vestergade, hvor Madkassen tidligere havde været.

Horsens Stenovns Pizza, Sønderbrogade

I en tidligere kiosk, som havde stået tom det meste af et år, åbnede 22-årige Delkash Efrin først på året sit eget pizzeria.

JiMi's, Hestedamsgade

Griffenfelds Spisehus var ikke nok for Jimmy Boye Bach Jensen, der derfor slog dørene op til en lille restaurant i Hestedamsgade, hvor der er fokus på at give en helaftensoplevelse. Han åbnede JiMi's i slutningen af november.

Kentucky Fried Chicken, Lilli Gyldenkildes Torv

En efterspurgt fast food-kæde, da avisen første gang skrev om deres ankomst til byen. KFC, som den forkortes, åbnede i juni.

Krestos Shawarma, Nørregade

Med en hemmelig shawarma-opskrift i ærmet åbnede Kristel Alyashia sit madsted Krestos Shawarma i august.

Lagkagehuset, Lilli Gyldenkildes Torv

Sammen med Sunset Boulevard og Kentucky Fried Chicken flyttede Lagkagehuset ind i de nye lokaler på tiltænkt spisesteder med drive-in.

Okkels Is, Grønnegade

Med åbning lige efter marts-nedlukningen blev det en hård start for Pradeep Sivapalans isbutik i Grønnegade, men han fortalte faktisk, at det var gået fint.

Posthuset Horsens, Lichtenbergsgade

Her er der tale om hele otte madsteder samlet på et streetfood-marked, som åbnede i oktober med en enkelt måneds forsinkelse. Horsensianerne strømmede til, og siden har coronavirus fået stedet til at tænke i smarte bordbestillinger og takeaway.

Restaurant Horsens, Rædersgade

Betal for en time ad gangen og spis og drik derefter alt, hvad du lyster. Sådan lyder konceptet i Restaurant Horsens, som åbnede på Rædersgade i november. I de lokaler, Bone's engang benyttede. I øvrigt bliver der i en del af de lokaler også plads til et takeaway-sted med fokus på sund mad. Her åbner Roots 5. januar.

Sukré Bakery, Graven

Polske Kinga Rebowska er egentlig uddannet bygningskonstruktør, men jobbene hang ikke på træerne, og så valgte hun at udnytte sin passion for bagning og kager til at åbne Sukré Bakery i august.

Sunset Boulevard, Lilli Gyldenkildes Torv

Her er der i højere grad tale om en flytning. Sunset Boulevard lukkede biksen på Grønlandsvej og åbnede kort efter på Lilli Gyldenkildes Torv.

The Burger Concept, Bytorv Horsens

Centralt i bytorvet var der en overgang tomt, da Café Bytorv forsvandt. Lokalerne gav plads til, at en jysk burgerkæde kunne rykke ind, og The Burger Concept meldte om en god start i en ellers svær periode, efter de slog dørene op i maj.

Tobclas Sandwich + Torvets Pizza & Kebab, Torvet

34-årige Esra Sütyemez overtog i juli de to spisesteder og samlede dem i lokalerne i Torvet 3, da nabolokalerne ikke var egnet til madsted.

Vinöl, Torvet

Få fikset din vintagecykel, spis din frokost, skyl den ned med en øl og køb et stykke vinyl med hjem. Det er i overskriftsform de dele af den menneskelige behovspyramide, man kan få dækket i Vinöl på Torvet i Horsens.

Embed: Spørg Folkebladet
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Organisationer om julehjælp: Rekordmange ansøgere i år - men lokalt er det langt fra så ensidig

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten stiger stadig i Horsens: Tiltag på skolerne kommer til at fortsætte mindst en uge mere

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Fravalgte et arbejde som bygningskonstruktør og har i stedet kastet sig over kagebutik: - Jeg kæmper det bedste, jeg kan, for at holde gang i min lille forretning

Horsens Posten

Statistik kan give dig øjne i nakken

Horsens Posten

Kom til Tyskland, min ven, så skal du se restriktioner

Horsens Posten

Pølsevogn skifter fra friture til feldsalat

Kultur

Rock i Lunden smider første navn på 2022-plakaten - og han kan 'måske overraske nogen'

Horsens Posten

Coronaen vil ikke slippe os

Horsens Posten

Citychef ude med klar opfordring: "Sørg så for at få det stik"

Horsens Posten

Særtilbud til pensionister: Kør videre på dit gratis kort til busserne et år efter udløbsdatoen

Horsens Posten

Huset skulle renoveres og lejemålet blev opsagt - men hvor blev frisøren i Nørregade 6 af?

Horsens Posten

Lille hobby-virksomhed er blevet stor og professionel på blot fem år

Horsens Posten

9728 seniorer har talt: Afgående venstrepolitiker blev den store stemmesluger ved valget til det nye seniorråd

Horsens Posten

Coronasmitten i Horsens krydser kritisk grænse: Nye tiltag træder i kraft

Horsens Posten

Ugens anbefaling: Det er sundt at kede sig

Horsens Posten

Juta Ost-indehaver om rygte: Hvor kommer det fra - og hvorfor lige mig og min butik?

Horsens Posten

Hestedamsgade inviterer på skattejagt til black friday

Horsens Posten

Hun står med fostervand i skoene og moderkager i hænderne: Nu er hun valgt til byrådet, selv om hun stod nederst på listen

Horsens Posten

Wall of Sound vender tilbage med nye datoer - og de første store navne på plakaten

Horsens Posten

Se billederne: Julemanden landede i Horsens med sang og julelys

Horsens Posten

Så åbner Bytorv Horsens en morgen kun for seniorer og sårbare sjæle

Horsens Posten

Avisens læsere diskuterede coronapasset på avisens Facebook-side - her er, hvad de synes om den sag

Horsens Posten

Kendt sengebutik flytter: Blev opsagt og har fundet nye og større lokaler

Annonce