Annonce
Horsens Posten

Sig farvel til trolden: Skriv en farvelhilsen på Langelinies trold

Trolden Troels er lavet af genbrugsmateriale,  og hans liv er ved at rinde ud. Efter efterårsferien bliver han fjernet fra Langelinie. Foto: Horsens Kommune
Efter efterårsferien siger den store trold på Langelinie farvel til Horsens og bliver afløst af nye kunstinstallationer i 2021 og 2022.
Annonce

Horsens: Trolden Troels med de store fødder, den buttede krop og det strittende hår har siden foråret 2015 stået på Langelinie og skuet ud over fjorden. Men nu er det snart slut. Efter efterårsferien blive han fjernet.

Trolden er oprindeligt skabt til området af genbrugskunstner Thomas Dambo, som siden har rejst verden rundt for at bygge genbrugstrolde og sætte fokus på bæredygtighed. Trolden Troels var den tredje af Dambos nu mange trolde.

Trolden er bygget af genbrugsmaterialer og har en relativt kort levetid, og derfor er tiden nu kommet til, at Troels skal på "trolde-pension".

Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.


Men han er desværre så træt og slidt nu, at vi ikke kan reparere på ham mere. Derfor bliver han taget ned i løbet af efteråret.

Henriette W. Ipsen, projektkoordinator


- De sidste fem år har Troels skabt smil og mange gode stunder for store og små på Langelinie, og jeg ved, at mange horsensianere har et tæt forhold til den store trold. Det er nok også derfor, at han med tiden har fået sin helt egen Google-pin. Men han er desværre så træt og slidt nu, at vi ikke kan reparere på ham mere. Derfor bliver han taget ned i løbet af efteråret, fortæller projektkoordinator i Mærk Byen, Henriette W. Ipsen.

Annonce

Kom og sig farvel til Troels

I løbet af efterårsferien inviteres både store og små horsensianere til at kigge forbi Langelinie og skrive en lille afskedshilsen direkte på den store trold. Det kan være en lille afskedssalut, en historie om et trolde-øjeblik eller andre fine afskedshilsner, som kan skrives direkte på den store krop.

Kom og skriv en farvelhilsen på trolden, lyder opfordringen fra Horsens Kommune. Foto: Horsens Kommune

Sideløbende samler Mærk Byen de bedste fotos og yndlingsøjeblikke med Troels til en lille foto-kavalkade på sin Facebook-side.

Annonce

Afløsere på vej til Langelinie

Trolden Troels bliver ikke den sidste installation på Langelinie. Allerede næste år kommer en ny installation kaldet "Havnen". I 2022 lander et helt nye kunstværk på området skabt af kunstnergruppen Randi og Katrine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kulturdage i Gedved er tilbage

Annonce